Şimdi Ara

Ne virüsmüş arkadaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarda söyle bir sıkıntı var kısayol virüsü. önceden antivirüs programı kullanılmıyormuş ben antivürüs yüklemeye calıştım win 1601 hatası verdi o bir sekilde atlattım ama virüs proğramını yükledim kaspersky ın deneme versiyonunu başka birini kuramadım elimin altında o vardı tarattım bulduğu virüsleri siliyor ama flash bellek taktığımda yine aynı sekilde kısayol virüsü giriyor flasha

malwarebyts ı da kurdum bi noktada kasıp kalıyor.

• Özel mesaj attım
  • Önce RKill kullanıp, antivirüs yükleyeceksin. Ya da Bitdefender Rescue Disk oluşturup, kullanacaksın temiz bir bilgisayar ve temiz bir USB bellek yardımı ile. Sözleşmesini kabul etmeden önce Wi-Fi ağına bağlanırsan iyi olur. Bağlandıktan sonra sözleşmeyi kabul edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KALEMLİK100
    @StrawHatLuffy

ağalar cok sağolun olayı su sekilde kurtardım ilk olarak

(1)

@echo off
    color b
    echo POWERED BY _666_
    @echo off
    pause
    @echo on
    taskkill /im explorer.exe /f
    taskkill /im wscript.exe
    start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
    start reg import kill.reg
    del c:\autorun.* /f /q /as
    del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
    del d:\autorun.* /f /q /as
    del e:\autorun.* /f /q /as
    del f:\autorun.* /f /q /as
    del g:\autorun.* /f /q /as
    del h:\autorun.* /f /q /as
    del i:\autorun.* /f /q /as
    del j:\autorun.* /f /q /as
    del k:\autorun.* /f /q /as
    del l:\autorun.* /f /q /as
    start explorer.exe

bunu bat dosyası olarak denedim

sonra (2) malwarebyts ın JRT diye bi programı ver onu caktım.

programlar kurulur seviyeye geldi. (arada)

malwarebyts ile kaspersky ı yükleyip ayrı ayrı tarama yaptırmaya çalıştım. virüslü bilgisayarda bayağı kasıyor sonra baktım olmuyor F8 ile guvenli modda combofix kullandım (combofix i en son care olarak kullanılmalı sıkıntı bir program) comboyu da yiyince bilgisayar virüs malware ve trojenlerin irtibatları kesildi. sonra tek tek taratıp virüsleri sildim. kaspersky denemeydi son olarakta kasperi kaldırım avg kurdum.

arada başka programlarda kurdum ama onlar işe yaramadı bende onlarda

süperantispyware
    diğeride .bat lı birseydi

şimdi sırada 2. bir bilgisayar var bakalım aynı taktikler onda yarıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_akbaba

@KALEMLİK100
    @StrawHatLuffy

ağalar cok sağolun olayı su sekilde kurtardım ilk olarak

(1)

@echo off
    color b
    echo POWERED BY _666_
    @echo off
    pause
    @echo on
    taskkill /im explorer.exe /f
    taskkill /im wscript.exe
    start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
    start reg import kill.reg
    del c:\autorun.* /f /q /as
    del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
    del d:\autorun.* /f /q /as
    del e:\autorun.* /f /q /as
    del f:\autorun.* /f /q /as
    del g:\autorun.* /f /q /as
    del h:\autorun.* /f /q /as
    del i:\autorun.* /f /q /as
    del j:\autorun.* /f /q /as
    del k:\autorun.* /f /q /as
    del l:\autorun.* /f /q /as
    start explorer.exe

bunu bat dosyası olarak denedim

sonra (2) malwarebyts ın JRT diye bi programı ver onu caktım.

programlar kurulur seviyeye geldi. (arada)

malwarebyts ile kaspersky ı yükleyip ayrı ayrı tarama yaptırmaya çalıştım. virüslü bilgisayarda bayağı kasıyor sonra baktım olmuyor F8 ile guvenli modda combofix kullandım (combofix i en son care olarak kullanılmalı sıkıntı bir program) comboyu da yiyince bilgisayar virüs malware ve trojenlerin irtibatları kesildi. sonra tek tek taratıp virüsleri sildim. kaspersky denemeydi son olarakta kasperi kaldırım avg kurdum.

arada başka programlarda kurdum ama onlar işe yaramadı bende onlarda

süperantispyware
    diğeride .bat lı birseydi

şimdi sırada 2. bir bilgisayar var bakalım aynı taktikler onda yarıyor mu?

Benim anlamadığım bir nokta var; Kaspersky nasıl işe yaramıyor?

Ne bulaştırdın bu sisteme? Tehdit adlarını söylesen iyi olur tam olarak. Malwarebytes Anti-Malware ile AVG'nin karantinasına bak bir tehdit adlarına. Örneğin "Win32/Sality", "Trojan.Dropper", "Trojan.Gen" Bu arada bahsedilenlere ekle bizim kullanıcı adımızı, XenForo temalı forumlar gibi değil buradaki sistem.
    İkinci bir bilgisayarda da mı zararlılar var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 17 Haziran 2017; 12:9:38 >

• kaspersky buldu birseyler suan başka bir bilgisayardan yazıyorum ilk etapta bunları buldu. diğerlerini den combofixten sonra bulup kasperskyla sildim yine. işe yaramaması programın kötülüğünden değil, sistemdeki virüslerin program dahi kurdurtmamasından.

blgisayar 2 taneydi 1 tanesini hallettim diğeri ne alemde bilmiyorum daha arkadaşa gösterip ben cıkmıştım ofisten. bilgisayarlar 2-3 senedir e format yemiş nede anti kurulmuş.

Ne virüsmüş arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_akbaba

kaspersky buldu birseyler suan başka bir bilgisayardan yazıyorum ilk etapta bunları buldu. diğerlerini den combofixten sonra bulup kasperskyla sildim yine. işe yaramaması programın kötülüğünden değil, sistemdeki virüslerin program dahi kurdurtmamasından.

blgisayar 2 taneydi 1 tanesini hallettim diğeri ne alemde bilmiyorum daha arkadaşa gösterip ben cıkmıştım ofisten. bilgisayarlar 2-3 senedir e format yemiş nede anti kurulmuş.

Ne virüsmüş arkadaş

Deneme sürümünü yüklemişken keşke Kaspersky Internet Security ya da Kaspersky Total Security yükleseydin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.