Şimdi Ara

Ne kadar dürüst olmalıyız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyelim ki bir gerçeklik var ve bu gerçeklik canını acıtıyor. Sana senin hakkında sorulara doğru cevabı verirsen, insanlar senden soğuyabilir, işinden olabilirsin, arkandan konuşurlar, ailen kızabilir, evlatlıktan bile red edebilir, işkence görebilirsin, yalnızlık ve acı içinde ölebilirsin vesaire vesaire. Sence hep gerçek cevabı mı vermek lazım, yoksa seni daha akıllı, zeki, bilgili, güçlü, üstün vesaire gösterecek olan cevabı mı vermek lazım?

Duruma göre değişir diye kısa cevap verenler oldu bana. Haklılar, ama yeterli bir cevap değil. Çünkü insan ya da insanlar sana soruyu sorunca, 10 saat düşünemezsin, şu cevabı verirsen işin sonu nereye varır diye hesaplamalar yapamazsın. Cidden senin fikrini de merak ediyorum.

• Bu soruyu kimler sorabilir diye düşüneceksin, onlara göre bir yalan uyduracaksın. Yapacak bir şey yok olaydan en az zararla kurtulmak, başkalarına zarar vermeden kurtulmak en doğru yoldur.
  • Cevabin karsidaki kisileri etkileyip etkilemedigine göre degisir bu is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin hakkında, nasıl biri olduğun hakkında tamamen dürüst olmak yanlış.Loser olma sebebi.Aslında konuşulan gerçekliğe göre değişir bu cevap.
  • Gunumuz insanlari dogruyu kaldiramiyor dostum. Polyanacilik oynayip onlari sahte mutluluga goturecek sekilde konusmalisin yoksa yuz cevirirler, yalniz kalirsin. Kizin biri ders calismamis sinava kalmis 1 gun neyse dedim ben konuyu filan anlattim bi ara da neden 1 haftadan onceden baslamadin simdi cok daha iyi olurdu filan dedim ne dese begenirsin yaa huseyin gelmedim, calismadim iste ne sorguluyorsun olursa olur dedi bende sustum kaldim abi bir insan ailesinin harcadigi paraya acir hadi parayi da gec ailen seni okuyor biliyorken sen kolay derslerin quizlerine bile uykudan uyanamadigin icin gelmiyorsun.

• İleride seni yalan söylemeye mecbur bırakacak işler yapmazsan yalan söylemek zorunda da kalmazsın. Yalnız artık insanlar dürüstlüğü enayilik, salaklık olarak görüyor. Akıllı geçinen salak çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbrk58

Cevabin karsidaki kisileri etkileyip etkilemedigine göre degisir bu is

Karşıdaki kişiyi etkliemesi ne demek?

quote:

Orijinalden alıntı: ~natre

İleride seni yalan söylemeye mecbur bırakacak işler yapmazsan yalan söylemek zorunda da kalmazsın. Yalnız artık insanlar dürüstlüğü enayilik, salaklık olarak görüyor. Akıllı geçinen salak çok.

Hepimiz insanız, mükemmel değiliz dolayısı ile. Binaenaleyh hatalar yaparız, hastalıklara yakalanırız (fiziksel ya da akıl hastalığı), çalıştığımız halde sınavları geçemeyiz vesaire vesaire.
    Yani kontrol bizde değil.
    Dolayısı ile soruya geri dönelim: Ne kadar dürüst olmalıyız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kadar adam toplanıpta
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rakanoth kullanıcısına yanıt
    Ben para kadar dürüstüm

(Evet bir kapitalist örnegi )

• quote:

Orijinalden alıntı: Rakanoth

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbrk58

Cevabin karsidaki kisileri etkileyip etkilemedigine göre degisir bu is

Karşıdaki kişiyi etkliemesi ne demek?

quote:

Orijinalden alıntı: ~natre

İleride seni yalan söylemeye mecbur bırakacak işler yapmazsan yalan söylemek zorunda da kalmazsın. Yalnız artık insanlar dürüstlüğü enayilik, salaklık olarak görüyor. Akıllı geçinen salak çok.

Hepimiz insanız, mükemmel değiliz dolayısı ile. Binaenaleyh hatalar yaparız, hastalıklara yakalanırız (fiziksel ya da akıl hastalığı), çalıştığımız halde sınavları geçemeyiz vesaire vesaire.
    Yani kontrol bizde değil.
    Dolayısı ile soruya geri dönelim: Ne kadar dürüst olmalıyız?

Kontrolün sende olmadığını düşündüğün şeylerde yalan söylemene gerek yok. Örneğin bir sınava çalışır, elinden geleni yaparsın ama başarısız olursun. Bunda utanılacak bir şey yok. Hayırlısı buymuş der geçerim ben.

Fakat mesela gider uçkuruna sahip çıkamazsan yarın karşılaştığın birisi de geçmişini sorarsa ilksin demek olmaz. Bu akıllı geçinmek, karşıdakini salak yerine koymaktır.

Bence her konuda dürüst olmalıyız. Eğer konuşulmasından hoşlanmadığınız bir yanınız varsa size soru sorulmadığı takdirde susun. Yalan da söylememiş olursunuz.

• Herzaman durust olmak lazim. Ama bu durustluk herkese herseyi anlatmak zorundasin demek degil. Benim bu hayatta aci sekilde ogrendigim en buyuk ders bu olmustur. Yalan'in uzerine kurulan hersey, temellerinde yalan ya da carpitma barindiran hersey kesinlikle darmadagin olur. Is hayatinda da bu boyledir, ozel hayatta da. Elbet birgun gercek ortaya cikar ve o gune kadar kazandigindan cok daha fazlasini kaybedersin maddi ya da manevi. Kendini nasil lanse edersen et, gercekte o kisi degilsen istedigin kadar maske tak, istedigin kadar rol yap birgun bir sekilde acik verirsin ve etrafindakiler aslinda kim oldugunu gorur.
  • Yeni bir insanla tanışırken son derece dürüst olurum. Sorduğu sorulara yalan söyleyerek atmasyon cevaplarla mükemmel biri gibi kendime gösterir, çok uyumlu olduğumuz konusuna varmasını sağlayabilirim. Ama dürüst olmayı tercih ediyorum. Çünkü benimle ben olduğum için tercih etmesini isterim. Eğer dürüst olduğumda benden uzaklaşacak ise bu hiç umurumda olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.