Şimdi Ara

'NE İŞ YAPIYORSUN ?' DİYE SORMAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
8
Favori
10.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
220 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vamp

Sorun ne iş yapıyorsun sorusu değil zaten. Kafanız basmıyor mu buna. Bu soru zaten sorulacak fakat 10. Saniyede değil. Beki 1-2 saat sonra sorulur. Bu olayı bir arkadaşım yurtdışından gelip izimirde 1-2 hafta takıldığında bizzat yaşadı sporda soyunma odasında utana sıkıla anlattı. Çok morali bozulmuştu. Bu soru insanlık dışı bir soru çünkü. Bir insanın sohbetini kazandığı para kadar dinliyorsa bir kız, o kızın fiyatı bellidir. Halbuki bir kız bu kadar basit olmamalıdır. Para kazanılır ama sohbet ve kişilik parayla kazanılmaz. Paha biçilemez birşeydir. Bunu malesef bizim kızlar 40 yaşından sonra kız teyze olduktan sonra anlıyor ama iş işten geçiyor.

Kızların paraya iman etmediğini iddaa eden bir tayfa var. Evet aklı başında bir grup kız böyle. Paranın kazanılıp kaybedilebilen birşey olduğunun farkında. Fakat bazı kadınlar var ki onlar için herşey para ve bunlar kadınlar büyük bir çoğunluğu malesef. Dediklerime inanmayan varsa. Bunu test etmek çok basit ve çok komik. Biraz parası ve kız ortamı olan ya da ortak alanda kızlarla oturduğunuz bir ortamda ortalama zenginlikte olan tanınan arkadaşınız laf açsın sohbet etsin. Bir tanede ortalama tipli ama ne iş yaptığı belli olmayan adam koyun oraya. Ortam onu tanımadğı için fakir sansın. Göreceksiniz kimse dinlemeyecek bu fakir zannedilen arkadaşı. Lafa girmek isteyecek kimse takmayacak. Daha sonra ortamdaki tanınan zengin kişilik "ya kardeşim sizin yaptırdığınız bodrumdaki 100 tane villa noldu" desin. Ondan sonra ortamdaki adamı hiç sallamayan adını söylese bile dinlemeyen kadınların triplerine bakın.

Biz bunu belki 10 defa yaptık. Ortak alanda ölse umurunda olmayacak adamın parası olduğunu anladıklarında her hecesini dinlemeye başlıyorlar. Ortak muhabbet kurmaya çalışıyorlar. Yok bir kaç yaz önce bodrumdalarmış falan filan, yok bodrumu yaşamak bir başkaymış :D Vasıfsız adamı senarist mi yapmadık, holding yöneticisi mi... :D Bizzat olayları kendi işim sebebiyle bende yaşadım.

Kadınlar kendilerini ulaşılmaz sanıyor da ulaşılmayan tek şey şu dünyada doğru düzgün insanlardır. Para kazanılır kaybedilir. Sürekli hayatı en tepede yaşayamazsınız. Paranız varken bazen çarklar durur 1 şişe su alamyacak konuma gelirsiniz. Hayat her gün öyle hayaller aleminde geçmez. Bizim kadınlar ülkenin yarısından çoğu fakir fukara iken hayaller kurarak neyi amaçlıyorlar hala anlayabilmiş değilim gerçekten. Bakın bu olayların yalan olduğunu düşünüyorsanız savaş cebeci yaşadıklarını videoda anlatıyor. Bu olaylar her gün yaşanıyor. Bizim kızlar bu sorunun terbiyesizlik olduğunu karşısındaki insana hakaret olduğunu bir gün anlayacaklar. Anasının babasının 40 yılda biriktirip kazanamdığı paranın 100 katının hayalini kurarak adam arayanların sonu sadece kocaman bir mutsuzluktur.

https://www.youtube.com/watch?v=fS64Z_UUUGE

Paylaştığın linki izledim, o adam da çok haklıymış gerçekten.

• Hocam her yerde bu post var. Ben avrupadayım. Tanıştığım her insan işimi gücümü sordu. Sorar. Çalışan biri misin ne iş yaparsın vs bir uyum arar. O posta katılmıyorum. Abartıdan uydurmadan ileri..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • inonu88 kullanıcısına yanıt

Sorulur da hocam,tanismanin ilk 3 sorusundan biri olmaz. Nerelisin sorusu da ayni sekilde cok gereksiz bir soru. Dogrudan bir bag kurma ya da ayristirmaya yonelik. Dogulu olmasi ya da memleketlisi cikmasi ne fsrk eder. Insanlar bazi seylerle gereksizce ugrasiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karsindaki kisinin senin parana gelmedigini biliyorsaniz aynen dediginiz gibi. Toplum olarak burasi geri oldugu icin insan statusunden bahsetmek istemiyor. Fakir olmasinin bir onemi yok sonucta. Zaten dunyada nufusa oranla en cok apple urun kullanan ulkelerden biriyiz. 24 taksitle krediyle de olsa aliniyor. Starbucks sayisi keza en yuksek ulkeyiz. Sadece cuzdan ustu arac anahtari bile gorgu seviyesini belli eder.

• İnstagram da Norveçti bu. Burda İsveç olmuş. Twitterda da Finlandiya olur artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brolukoli B kullanıcısına yanıt

3.fotodaki beograd binalarina bakarsaniz ki ben Sirbim. O binalar komunizm stilinden kalma binalar. Bir cogu da Austrougarsko dan kalma turkcesini bilmiyorum ama Avusturyalilarin dogu avrupa stilinden kalmadir. Polemik amacli soylemiyorum ama biz Sirplar, Sarajbosnayi osmanli sehri olarak gorur ve ilkel goruruz oradaki yapilari. Beogradi da mahvettikleri için cok ugrastik duzeltmek icin denir. Osmanli gecmiste yatirim yapmistir yapmamistir bilemem ama kayda deger sanatsal hicbir yapiti da yoktur. Gunumuze ulasmamistir. Sadece bazi köpruler ve nadiren de olsa Solun Yunanistandaki gibi hisarlari tarihsel olarak kalmistir. Sanatsal ve sehirlesme adina vasat bir imparatorluktu

• BANKER BİLO

seyredin bu kısmı.

• Avrupa'daki bir kızın yorumu ile bütün öğretmenlere küfür edenler bile olmuş. Her ülkenin kendi kültürü vardır. Yaşam şekilleri vardır. Biz karşıdakini tanımayı seven bir milletiz. Ayrıca ilkokulda o soruları soran öğretmen, bütün bilgilerin olduğu bir dosya tutar. Nedeni ise; gerektiğinde onları kullanmaktır. Ancak sizin art niyetli düşünceleriniz gibi kötü niyetiyle değil, çocuklara yardım etmek için kullanırlar.

• Önce saç rengine bakar sonra adını sorar orayı atladınız 🙂 Not: Norveç ve Almanya'da yaşıyorum. Bomboş bir hikaye tamamen hayal ürünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 4 Temmuz 2021; 4:41:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwasmadeforthis

Lüksün de lüksü var. Sonuçta oralarda da sadece milyoner insanların yapabildiği şeyler vardır elbet. Statü farkı her yerde olur

Alıntıları Göster

Her yerde olur, ama bazı ülkelerde çok daha fazla gelir eşitliği var gerçekten. Bir insanın maaşı diğerinin 10 katı olmuyor mesela Almanya'da. Hatta buradaki kafa yapısıyla giden insanlar orada kültür şoku yaşayabilir ulan adam lise mezunu ben burada beyaz yaka işi yapıyorum aramızda 400 euro fark var diye.

• VYNO V kullanıcısına yanıt

İki ülkede yaşayabilen yeni bir organizmasınız sanırım. Tebrikler

• Oha lan öğretmeniniz sınıfı Kapitalizm'le yönetmiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlefield Maşuku

İki ülkede yaşayabilen yeni bir organizmasınız sanırım. Tebrikler

İşim gereği evet 5 ay Norveç'te 6 ay Almanya'da 1 ay Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYNO -- 4 Temmuz 2021; 13:18:8 >
  • Toplumların amacı ile alakalı. İş çok önemli bizde çünkü iyi bir iş sahibi olmak çok büyük olay.

Şimdi işsizlik gibi bir derdi olmayan toplumda insanlar seninle iş harici konuşuyor ise orada amacı odur. Fikri neyse zikri o. İş için konuşuyor ise sadece iş için konuşur. Gelişmiş toplum farkı ahanda burada çıkıyor. Amaçları çok iyi belirliyorlar. Mesela isveçli kız seninle birlikte olmak istese fazlası ile anlarsın. Sen sormadan o sana söyler. Amaç arkadaşlık ise arkadaşlık.

Ancak bizde herşey araç. Geri kalmış toplumların özeti budur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

Osmanlı Balkan Imp. olarak bilindi Balkanlar sever veya sevmez bilemem ama Balkanlar hep Osmanlı gözünde daha değerliydi :) Saray Bosna'ya Osmanlı'dan sonra bir şey yapıldı mı yapılmadı mı çok detaylı bilmiyorum herkesin kendi tarih yorumlaması farklı olabilir normaldir. tabii ki oradaki yapılar Osm. yapısı değildir geç bir tarihte çekilmiş 1930 ama aradaki fark ve karşılaştırma için kayda değer. İmp. merkezinde diyebileceğimiz bir yer başka yerlere kıyasla göz ardı edilmiş ancak sonraki tarihlerde düzeltilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brolukoli -- 4 Temmuz 2021; 23:46:25 >
  • Eğer bir insan, girdiği ortamda veya biriyle tanıştığında, anı değerlendirebilecek sosyal yeteneklerden yoksun bir öküzse, böyle gereksiz kişisel sorular sorması normaldir. Sen havadan sudan konuş, karşındakiyle güzel vakit geçirmeye çalış, sanane karşındakinin işinden memleketinden? Anın tadını çıkarmak, hayattan keyif almak gibi şeyler bir öküzün motivasyonunda yoktur zaten. Duvar gibi bir suratla önce memleketi, sonra işini, sonra medeni durumunu sorar. Çünkü paylaşabileceği kişisel bir zenginliği yoktur. Gerçi napsın, onu böyle bir zombiye dönüştüren de içinde piştiği kültür. "Belki benimle kişisel birşey paylaşmak istemeyebilir" gibi ince bir düşünce de kalın kafatasından geçmez malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C24846982

İlkokulda öğretmenler babamızın işini soruyordu, utana sıkıla temizlikçi, inşaatçı diyen arkadaşlarımı hatırlıyorum. Hâlâ soran öğretmenlerin olduğuna adım gibi eminim. Şu yaşıma geldim bu soruyla nereye varmak istediklerini de anlamış değilim.

Öğrencinin babası kalantor biriyse daha iyi davranacak işte.

• Brolukoli B kullanıcısına yanıt

Evet olabilir, ankaranin bir onemk yoktu. Anadolu genel olarak Osmanlida deger addeden bir cografya zaten degildi. Diger topraklar gidince mecburi o bolgelerde iyilestirmeler yapilmistir. Saraybosnada 1880 gibi bir tarihte austrougar imparatorlugu vardi onlarin Avrupai yapilari bugun bile bazi universitelerde ve binalarda kendini gosteriyor. Sonra zaten komunizm etkisi tum balkanlarda hakim oldu. Balkanlarda Yunanistan da dahil nerdeyse bircok evsel konut komunizmden kalma stilin izlerini taşir. Yuksek katli eski, ve disaridan gorunen kolonlu yapilardir.

Beograd Sirbistan sehrinde ise 1930 da Osmanlidan kalma bir sey oldugunu sanmiyorum cunku o sehir Osmanlidan nerdeyse 100 sene once geri alindi. Genelde Avusturya ve macaristanin sanatsal etkileri gorulur. Son 70 yilda da Komunizmin etkisi vardi yapilarda. O sebeple ondan bahsettim yani 1930 daki fotografta Osmanlidan kalan bir sey yok, karsilastirma yaniltici olur diye. Bugun Balkanlarda sadece Saraybosnada bizim BaşCarşi dedigimiz kisimda Osmanliya ait iz bulunabilir. Bir de Sirbistan NoviPazar (Raška) sehrinde izleri var. Birkac cami ve türbe, çeşme vb yapilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Temmuz 2021; 1:12:21 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.