Şimdi Ara

NBŞ artık şeker diye mi geçiyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dikkatimi çekti çikolata fındık kremalarından reçellere, çikolatalardan gazozlara ve daha bir çok aburcuburlara kadar bütün bunların içinde eskiden glükoz fruktoz şurubu yazardı artık sadece şeker yazıyor. Oysa bunlar ithal NBŞ yani nişasta bazlı şekerdir, normal şeker ise şeker pancarından üretilen şekerdir ve çok daha sağlıklıdır. NBŞ hem daha tadı yoğun hem daha ucuz olduğu hem de şekerlenme yapmadığı için gıda firmaları tarafından kar etme amacıyla tercih edilir sadece. Ancak Avrupanın bazı ülkelerinde NBŞ nişasta bazlı şeker yasaklanırken şeker pancarından üretilen şeker kullanılmakta ve Almanya şeker pancarından şeker üretiminde Avrupa'da 1. sıradadır. ABD'de artık bir çok çikolata bisküvi kek türü üründe üzerinde "mısır şurubu içermez" ibaresi yazar, bunun nedeni obeziteye ve kansere neden olduğu artık bilindiği için insanların bunları tercih etmemesi.

    Neden artık bu glükoz fruktor ibarelerini görmüyoruz da sadece şeker yazıyor böyle bir değişiklik mi oldu? Sadece kolada yazıyor ama onda da şu şekilde "şeker veya glükoz fruktoz şurubu" yazıyor... Belirsiz şekilde yazılmış ne demek "VEYA"? Direk yazamıyorlar bile.. Pazarlama stratejisi işte maksat okuyan şeker yazdığını görsün içi rahatlasın... Bunları bu şekilde yazmaları bile şeker ve NBŞ farkını ortaya koyuyor yoksa sadece NBŞ yazarlardı.

    Millet boykottan bahsediyor önce obez kanser yapan nbş içerikli hiç bir faydası olmayan aksine zararı olan şu kola çikolata gazoz jelibon heribo marşmalov türü aburcuburlar boykot edilmeli!!! Tabi bu boykotun daha sağlıklı olabilmesi için yerli sağlıklı şeker pancarından şeker üretiminin de güçlü olması gerekir Almanya gibi.........







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.