Şimdi Ara

nazım hikmet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilk olarak hangi kitabını önerirsiniz?

• Kuvayi milliye destanı sanırım
  • Nazım Hikmeti seven bir arkadaşıma seni bu şaire bağlayan ne oldu. Oda en güzel şiiri dedi.
    Adı neymiş acaba Tahir ile Zühre imiş.

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
    hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
    bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
    yani yürekte.

Meselâ bir barikatta dövüşerek
    meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken
    meselâ denerken damarlarında bir serumu
    ölmek ayıp olur mu?

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

Seversin dünyayı doludizgin
    ama o bunun farkında değildir
    ayrılmak istemezsin dünyadan
    ama o senden ayrılacak
    yani sen elmayı seviyorsun diye
    elmanın da seni sevmesi şart mı?
    Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
    yahut hiç sevmeseydi
    Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

• Seni Dünya paylaşamıyor, şiirlerin bin dilde
    Seni senden okumak var ya seni aynı dile
    Mezarın orada olsa burada olsa ne olur
    Tepende bir taş olsa çınar olsa ne olur
    Kitapların özgür artık, müjdeler olsun Nazım
    Sen yazmaya devam et, hasreti yazma Nazım
    Varna önlerindeydin, Sen artık döndün Nazım
    Karadeniz köpürdü, memlekettesin Nazım
    Nazım Hikmet memleket, memleket Nazım Hikmet
    Kafiye için yazmadım, hasret sana memleket...

memleketimden insan manzaralari olabilir arkadasım
  •  nazım hikmet

nazım hikmet
  • büyük adam..
  • istediğin yerden başla...

ama unutma bence güzel şiirleri olan bir hain o.... yani kabul etmeyenler olsa bile yasal olarak hala hain... vatandaşlıktan çıkarılmış biri...

2006 yılında Bakanlar Kurulunun Türk vatadaşlığından çıkarılmalar ile ilgili yeni bir düzenleme yapması durumu belirdi. Yıllardır tartışılmakta olan Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına geri kabul edilmesi yolu açılmış gibi gözükmesine rağmen Bakanlar Kurulu bu maddenin sadece yaşamakta olanlar için düzenlendiğini ve Nazım Hikmet'i kapsamadığını öne sürerek bu öneriyi red etti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    namık kemal fıkraları:
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahrut

istediğin yerden başla...

ama unutma bence güzel şiirleri olan bir hain o.... yani kabul etmeyenler olsa bile yasal olarak hala hain... vatandaşlıktan çıkarılmış biri...

2006 yılında Bakanlar Kurulunun Türk vatadaşlığından çıkarılmalar ile ilgili yeni bir düzenleme yapması durumu belirdi. Yıllardır tartışılmakta olan Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına geri kabul edilmesi yolu açılmış gibi gözükmesine rağmen Bakanlar Kurulu bu maddenin sadece yaşamakta olanlar için düzenlendiğini ve Nazım Hikmet'i kapsamadığını öne sürerek bu öneriyi red etti

bırakın bu işleri çok çocukça, zira sırf sağ sol görüşünüze ters diye bir insanı hainlikle itham edemezsiniz, kınıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan

quote:

bırakın bu işleri çok çocukça, zira sırf sağ sol görüşünüze ters diye bir insanı hainlikle itham edemezsiniz, kınıyorum...

bi tek sen akıllısın yaniAta bile hain dedi sen demedinkess traş yapma..ölünün arkasından konuşulmaz ama Nazım haindikınnnn kınnn kınnn

• quote:

Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan

quote:

Nazımın bütün davaları Atatürk zamanında görülmüştür... ve internette Atatürk ve nazım hakkında bi araştırma yapmanı tavsiye ederim...

bu bir...

ikincisi dediğim gibi kanunen böyle... yasal olarak hain sadece benim düşüncemle olmadı bu... sağcı değilim solcu hiç değilim...

üçüncüsü ahmet Kaya için de aynı şeyleri düşünebilir misin?

ayrıca çocuk değilim... kınamakta özgürsün ama çocuk demekte özgür değilsin...

• ben ne dersem diyeyim değişmez Atatürk'e bağlılığımı bilen bilir kaldıki Atatürk üzerine şu ana kadar yapılmamış büyüklükte bir web tabanlı proje yapıyorum onu da geçtim ahmet kaya yı sevmiyorum görüş olarak değil ses olarak ta beğenmiyorum dolayısıyla bu soruna cevap vermiyorum ayrıca sana çocuk demedim büyük olabilirsin hatta benden de büyük olabilirsin bişey diyemem. Tarih hakkında araştırma yapmamı önermişsin yaptım yapmadım değil onun için bu konuda idaalı konuşuyorum ama fazla iddaa etmeyeceğim , yoksa görüşü kemiklekmiş bir insanın yorumunu değiştiremem bu lafımla kırdıysam özür dilerim.
    Ayrıca VidanjörNecmi haddini takın İnsan gibi yorum yapki insan gibi cevap alasın
  • görürsem söylerim kes simon perez ve monica levinsky
  • Can Dündarin bi kitabi var Nazim Hikmet i anlatiyor, ilk önce ondan basla derim , ama kendi siir kitaplarini al:)), çok güzel NAZIM HİKMET RAN seni saygıyla aniyorum,
  • Zindandan Mehmet'e mektup çok güzel bir şiirdir, tavsiye ederim.
  • ben tavsiye etmem
  • Millet neyle uğraşıyor. O kadar gerçek hain varken. Bu vatanı amerikaya satanlar, nato'ya sokanlar, araptan çok arap olanlar hey gidi hey. Gerçek vatanseverler hain, bir avuç faşist polat alemdar kılıklı da vatansever kostümü giymiş, hayatında ürettiği hiçbir değer olmadan sağa sola çamur atmakta.
    Sanat nedir, sanatçı nedir, sanat eseri nedir bunların cevaplarını bilmeden, önüne gelene etiket yapıştırır.
    O etiket yapıştıranlardan biri de Azmi Karaosmanoğlu mudur Karamahmutoğlumu neydi. Adam Nazım'a hain diyenlerdendi. Askerlik yapmamak için Kıbrıs'a kaçtı.
    Ayrıca Nazım Hikmet, komünzm propagandası yaptığı için ceza almıştır. Şu anda hukuk sistemimizde komünizm propagandası suç değildir. O dönemde faşizm propagandası yapanlar da cezalandırılıyor ve sürgün ediliyordu. Atatürk döneminde Turancılar da HAİN'di. Çünkü cumhuriyet rejimini tasfiye edip, imparatorluk kurmak istiyorlardı. Şu anda komünizm propagandası ceza yasalarımıza göre suç değildir. Ama FAŞİZM hala suçtur hem de insanlık suçudur. Onun için Hitler hayranı Türkler kendilerine faşist diyemezler, ideolojilerini başka yaftalar ile gizlerler. partilerine Hareket derler. Çünkü Faşiztlik insanlık suçudur, hainliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 12 Mart 2007; 3:29:16 >

• sana katiliyorum dostum , ben gerçeklerin farkindayim ve kimin VATANSEVER oldugunu çok iyi biliyorum:) , bilincsiz insanlari uyarmak bizim görevimiz olmali, at gözlüklü insanlar işte

• KUVAYI MILLIYE'DEN

Dusundu birdenbire kayalardaki adam
    kaynaklari ve yollari dusman elinde kalan butun nehirleri
    Kim bilir onlar ne kadar buyuk
    ne kadar uzundular?
    Bircogunun adini bilmiyordu
    yalniz, Yunan'dan once ve Seferberlik'ten evvel
    gecerdi Gediz'in sularini basi donerek.

Daglarda tek
    tek
    atesler yaniyordu
    Ve yildizlar oyle isiltili, oyle ferahtilar ki
    sayak kalpakli adam
    nasil ve ne zaman gelecegini bilmeden
    guzel, rahat gunlere inaniyordu
    ve gulen biyiklariyla duruyordu ki mavzerinin yaninda
    birdenbire bes adim saginda onu gordu.
    Pasalar onun arkasindaydilar.
    O, saati sordu.
    Pasalar: "Uc" dediler,
    Sarisin bir kurda benziyordu.
    Ve mavi gozleri cakmak cakmakti.
    Yurudu ucurumun basina kadar,
    egildi, durdu.
    Biraksalar
    Ince, uzun bacaklari ustunde yaylanarak
    ve karanlikta akan bir yildiz gibi kayarak
    Kocatepe'den Afyon ovasina atlayacakti.

Nazim Hikmet

• En güzel deniz: Henüz gidilmemis olanıdır.
    En güzel çocuk: Henüz büyümedi.
    En güzel günlerimiz: Henüz yasamadıklarımız.
    Ve sana söylemek istedigim en güzel söz:
    Henüz söylememis oldugum sözdür...
  • BEN SENDEN ÖNCE ÖLMEK İSTERİM

Ben
    senden önce ölmek isterim.
    Gidenin arkasından gelen
    gideni bulacak mı zannediyorsun?
    Ben zannetmiyorum bunu.
    İyisi mi,beni yaktırırsın,
    odanda ocağın üstüne korsun
    içinde bir kavanozun.
    Kavanoz camdan olsun,
    şeffaf, beyaz camdan olsun
    ki içinde beni görebilesin
    Fedakarlığımı anlıyorsun
    vazgeçtim toprak olmaktan,
    vazgeçtim çiçek olmaktan
    senin yanında kalabilmek için.
    Ve toz oluyorum
    yaşıyorum yanında senin.
    Sonra, sen de ölünce
    kavanozuma gelirsin.
    Ve orada beraber yaşarız
    külümün içinde külün
    ta ki bir savruk gelin
    yahut vefasız bir torun
    bizi ordan atana kadar...
    Ama biz
    o zamana kadar
    o kadar
    karışacağız
    ki birbirimize,
    atıldığımız çöplükte bile zerrelerimiz
    yan yana düşecek.
    Toprağa beraber dalacağız.
    Ve bir gün yabani bir çiçek
    bu toprak parçasından nemlenip filizlenirse
    sapında muhakkak
    iki çiçek açacak :
    biri sen
    biri de ben.
    Ben
    daha ölümü düşünmüyorum.
    Ben daha bir çocuk doğuracağım
    Hayat taşıyor içimden.
    Kaynıyor kanım.
    Yaşayacağım, ama ,çok, pek çok,
    ama sen de beraber.
    Ama ölüm de korkutmuyor beni.
    Yalnız pek sevimsiz buluyorum
    bizim cenaze şeklini.
    Ben ölünceye kadar da
    Bu düzelir herhalde.
    Hapisten çıkmak ihtimalin var mı bugünlerde?
    İçimden bir şey :
    belki diyor.

NAZIM HİKMET

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.