Şimdi Ara

Naziler neden yenildi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
13.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nazilerin yenilmesindeki baştaki sebeb çok hızlı büyüdüler ve kaybederken birden fazla cephe olması.Naziler bir dönem öle hale geldilerki artık kendilerini neredeyse ölümsüz sanıyorlardı hiç yenilgi görmeyeklerini sanıyorlardı ama bir yandanda kendinizi o generallerin subayların askerlerin yerine koysanıza özelliikle 5 yıl boyunca ne dert ne korku sadece hayatını zevk sefa halinde yaşa birden savaş büyüsün ve siz zevkten kopana kadar savaş biter. Ben nazilere biraz daha iyimserlikle bakıyorum yaptıkları sadece yahudilere bence iyi yapmışlar yani pis ırk adam olmaz helal olsun ADOLF HİTLERE ama şuan çocuk toy olanlar caniler pislikler demekten başka bişey bilmezler az düşünse zaten eger yahudilerin ilinden duymak istiyorsanız god on trial (ölümün solugu) adlı filmi izleyin ve düşünün.

• bu nasıl bir horttur arkadaşım ya
  • Stalingrad da Ruslar Nazilerin savaş taktiğini kırmışlardır. Yani Blitzkreig i uyguluyamamıştır Almanlar. Blitzkreig in uygulanması için iyi arazi, iyi hava desteği, iyi lojistik ve iyi eş güdüm gerekli. O dönemde rusyada iyi arazinin olmaması bu yüzden lojistiğin zarar görmesi ve ayrıca ingilterenin de hava sahasını ele geçirmesiyle almanlar orda kaybeder. Bundan sonra geri dönüşüde yoktur zaten. Özet olarak bu.
  • Ruslara saldırmanın mantıksız oldugunu söylemesin kimse. Yakıt ihtyacı için en doğru şeydi.

Almanyanın yenilmesinin tek sebebi güçlü bir kara müttefikinin olmamasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

Ruslara saldırmanın mantıksız oldugunu söylemesin kimse. Yakıt ihtyacı için en doğru şeydi.

Almanyanın yenilmesinin tek sebebi güçlü bir kara müttefikinin olmamasıdır.

Ruslara saldırması doru ama zaman yanlıştı.Bide İrandada yakıt ihtiyacını karşılabilirdi türkiyeden geçerek irandan yakıt ihtiyacını karşılayabilridi.Ama iyi ki bize saldırmamış :d
  • Stalingrad Muharebesi ve Normandiya Çıkarması der geçerim
  • Çünkü kötüler hiç bir zaman kazanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommy_Hilfiger

2. Dünya Savaşı'nda Naziler o kadar güçlü olmalarına, Rommel gibi bir komutana sahip olmalarına karşın niye yenildi?

benim bildiğim kadarıyla Hitler Rusya'ya doğru giderken soğuktan bir sürü askerini kaybediyo ruslar bunları böcülüyo ondan sonra gerilemeye başlıyolar diye biliyorum yanlışsa düzelttin
  • Ayrıca yine bildiğim kadarıyla Naziler bi uçak üretmeye çalışmışlardı fakat o uçağı yaptıklarında uçmamıştı eğer uçsaydı bombardıman uçağı olacaktı ve londraya giricekti savaşın seyri değişicekti. Şanssızlık birazda
  • Ulan yine mi hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom bombası diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommy_Hilfiger

2. Dünya Savaşı'nda Naziler o kadar güçlü olmalarına, Rommel gibi bir komutana sahip olmalarına karşın niye yenildi?
    edit: yanlış anlaşılma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 13 Mayıs 2013; 20:30:28 >
  • 70 yıl önceki almanya nın gücü şimdiki türkiye de yok vay bee
  • Hitler dünyanın gördüğü en zeki adamlardan birisi aksini iddia edemezsiniz. Avrupa'nın yarısı aldı ama tek başına. İtalya ve Japonya bir şey yaptı mı? ABD, Fransa, İngiltere ve SSCB var karşıda o kadar fazla dayanamaz zaten. ABD çaresizlikten ülkesindeki bütün madeni paraları toplattırıp mermi yaptırdı Fransa çıkartmasıyla Almanya'ya kadar ilerledi. İtalya 1. dünya savaşında yaptığı gibi yine sattı ve İtalya üzerinden almanyaya ordu girince bitti iş.
  • Iyi sallamislar 2006'da.

Anlatayim ben size neden yenildi.

1) Dingillik yapip rusyaya saldirdi napolyon bile becerememisken almayi. Ruslarin taktigi sehirleri ve malzemeleri yoketmek ve daglara cekilmek. Ulkenden nekadar uzaklasirsan malzemeleri saglamak okadar zor olur. Ruslara karsi rus kisinda tutunabileceklerini sandiklari icin kaybettiler. Halbuki leningradi 3 yil boyunca kusatmaya alip sehri alamamalari resmen rusyaya saldirma diyordu.

2) Ingiliz askerlerini Dunkirk'de oldurmediler boylece binlerce askerini tahliye etti ingiltere. O askerler baska bir gun savasmak icin yasayacaklar dogal olarak.

3) Londra'yi bombalamalari sacmalikti. Ayrica ingiliz hava kuvvetleri olan RAF'i yokedip ingiltereye ayak basmayi basaramadilar londrayi bombalamaktan. Morallerini bozacagina dahada guclendirdi londraya saldirmalari.

4) Stalingrad'dan sonra savas bitmisti zaten. Teslim olsaydi hala yasiyor olurdu.

• esas noktayı herkes kaçırmış.

abd tek başına, almanların ürettiği uçak,tank,kamyon,geminin 4~5 katını üretiyordu~aylık üretim. keza ruslar da almanlardan kat kat fazla üretim yapıyordu. alman,japon,italyan sanayi ve askeri üretimi müttefiklere göre çok çok azdır.

ünlü askeri tarihçi liddell hart şöyle der. almanlar stalingradı alsa, dunkirkte ingilizperi elinden kaçırmasa, japonlar midway savaşını kazansaydı bile savaşı kaybetmeye mahkumdular. taktik zaferler, stratejik zayıflıkları kapatamıyordu. esas tartışıllması ve şaşırılması gereken şey,savaşı kaybetme sebeplerinden çok, savaşı 6 yıl sürdürebilmeleri ve erken dönem büyük zaferleridir. müttefikler savaşın başlarında art arda büyük hatalar yaptılar. savaş sırasında bu hatalar azalınca, alman ve japon taktiklerine alışılınca, devasa askeri ve doğal kaynak potansiyelleriyle savaşı kazandılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben tek siz hepiniz dediği için
  • Aslında baya karışık bir mesele.Fakat şurdan başlayalım biliyorsun Almanya 1.Dünya savaşından yenilgiyle çıktı.Fakat Hitlerin iktidarında hızlı bir kalkınmayla tekrar dünya siyasetinde söz sahibi haline geldi.Ama şuda bir gerçek ki ingiltere-fransa-rusya-abd gibi büyük devletlerle savaşmak ki değişik ve baya geniş cephelerde zor bir olay.Hitlerin hayat sahası dediği doğuya saldırması en önemli başarısızlıktır.Çünkü Rusya gibi bir müttefiği kaybetmek demek savaşın yarısını kaybetmek demek.Sonra zaten bu operasyon başarısız oluyor Alman motorize araçların motorları donuyor açlık savaşlar yorgun bir ordu soğuk bir iklimde kalıyorlar.Sarıkamış gibi...Bu sırada Abd İngiltere ortaklaşa Normandiya çıkarması yapıyolar Fransa üzerinden Almanya'ya aynı anda rusya da doğudan almanya'yı çembere alıyolar.Ha diyeceksin ki İtalya-Japonya nerede.Japonya zaten uzakta iki ada alma derdinde.İtalya zaten afrikada ingiltereye yeniliyor.İtalya da düşünce hitler italyayı kurtarmak zorunda kalıyor.(ZAMAN KAYBEDİYOR.)Almanya zaten normandiya ve barbarossa harekatında yıpranıyor.Müttefiksiz kalıncada yeniliyor.Ama ben hep şunuda düşünmüşümdür eğer alman bilim adamlarını ülkede tutsaydı Hitler(einstein gibi) bugün atom bombasını ilk almanya denerdi ve süper güç almanya olurdu gibi geliyor.Ve almanyanın bir hatasıda ingiliz havaalanları yerine şehirleri bombalaması.Çünkü önce havaalanlarını etkisiz hale getirmesseniz kuvvetli bir direnişle karşılaşırsınız.

• Mantîklı düşünürsek Hitler , Rusyaya , Fransaya, kısacası tüm Avrupaya savaş açarak büyük bir dezavantajla savaşa girdi. Üstün teknolojisine rağmen aceleci tavırları ve çok erken alınan kararlar yüzünden ordu gittikçe zayıfladı. Hittler halkını o kadar çok zorladı ki en sonunda elindeki yüksek savaş teknolojisini kullandıracak asker kalmadı. Hittler bu savaşı çok çabuk başlattı ve çok çabuk bitirdi. Bence hittlerin en büyük hatası acele etmesiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.