Şimdi Ara

Naziler neden yenildi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
13.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

Nazi Almanya sının 2. Dünya Savaşından mağlup ayrılmasının en önemli nedenleri arasında;
    * Adolf Hitler in savaş hesaplarının tutmaması
    * Generallerinin bir kaçı haricinde inançlarını kaybetmiş olmaları
    * Stalingrad Kuşatması sırasında ekonominin kuşatmadan dolayı büyük darbe alması
    * Japonya nın savaşa katılmada geç kalmış olması
    * Kaynakların beklenenden hızlı tükenmesi
    * Hemen hemen tüm Dünya nın Hitler in karşısında yer alması gibi nedenleri sıralayabiliriz, bu dahada uzatılabilir.

Ancak tartışma esnasında gözüme çarpan ve hayretle karşıladığım bazı konularada değinmek isterim, arkadaşın biri Osmanlılar da barbar olarak biliniyor gibi saçma sapan birşeyler söylemiş, kesinlikle öyle değillerdi, hatta barbarlık ve Osmanlı kelimelerini aynı cümle içinde kullanmak bile çok saçma olur. Bir dönem Dünya medeniyetinin beşiği olmuş bir devlet, daha da önemlisi atalarımız olan bir devlet hakkında bu şekilde düşünmek emin olun en büyük vatan hainliğidir ve benim gözümde idamı gerektirir...

Hain Araplar, mukaddes Osmanlı Devletine başkaldırıp, düşmanla işbirliği yapmanın bedelini hala ödemektedirler. Ancak bu bedel ödetmenin bir bölümünün başrolünde Yahudilerin oynamasıda ayrıca kanıma dokunmaktadır, çünkü Yahudiler Allah tarafından lanetlenmiş bir topluluktur ve en büyük Türk ve İslam düşmanıdırlar.

Adolf Hitler e karşıda küçüklüğümden beri bir sevgi beslemişimdir içimde, o zamanlarda nedenini bilmiyordum ama büyüdükçe ve hayatın içine girdikçe neden onu bu kadar sevdiğimide anladım, Günümüz Türkiye sinde, çevrenize, okulunuza, şirketinize, fabrikanıza, mahallenize bir bakın bakalım, nedenleri ortalarda geziniyor, toplumumuzda sırıtan, gözlere rahatsızlık veren tipler olarak...

Saflıktan(arılıktan) bir zarar gelmez, aksine mutlak olması gerekendir, yok kültür mozaiği, yok etnik mozaik, yok dinler arası dialog, kozmopolit sosyal yapı vs. bunların hepsi cahil toplumları asimile etme, sindirme yollarıdır. Tabiri caizse hikayedir. Bu yönde söylem ve eylemlerin hiç biriside umrumda değildir. Tüm bunlar bu şekilde bilinmeli ve soyumuzu devam ettirecek insanlara bu şekilde öğretilmelidir...

+1
    hepsine katılıyorum.

En çok da buna:

Bir dönem Dünya medeniyetinin beşiği olmuş bir devlet, daha da önemlisi atalarımız olan bir devlet hakkında bu şekilde düşünmek emin olun en büyük vatan hainliğidir ve benim gözümde idamı gerektirir...

• bu kafatasçıların amacı galibiyetten ziyade hangi ulustan olursa olsun katliam uğruna bilimse gelişimdir. inkar edilemez bir gerçek dünya tıbbın dan tutunda daha pek çok bilimsel buluş gelişme hitler sayesinde olmuştur. kendisini sevmem. ama işi yarım bırakmış onıu tamamlamasıunı isterdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alain_Delon

Ne adaleti be? O yüzden hepsi bağımsızlığa kavuşmak için can atıyolardı Osmanlıyı çok sevdikleri için dimi?

Araplar din kardeşimiz Osmanlıyı çok seviyolardı dimi oyüzden İngilizlerle bir oldu sattılar Osmanlıyı.....
    Şimdi Arabistanda osmanlıdan kalan ne varsa yok ediyolar adını bile duymaya tahammül edemiyolar hala göremiyosan hayaller aleminde yaşıyosun...

Gül gül.Belli zaten ciddiyetini kaybettiğin.Belli zaten burada iki-üç kişiyi kışkırtmak için abuk sabuk mesajların attığın.Ne hakkın var buna?

Kışkırtma nedir biliyor musun?Hani Şahkulu diye birinin binlerce saf Türk'ü kandırmaya çalıştığı ve Şah İsmail aracılığıyla Anadolu'da Şia politikasını yaymaya çalıştığını ancak bunların dahada bozuk bir saf olan Rafizilerden olduğunu.Hani Şah İsmail Anadolu'daki Türkleri Osmanlı'ya karşı kışkırtmaya çalıştı ya... İşte İngilizlerde öyle yapmaya çalıştı.İslam sizin topraklarınızda doğdu dedi.Halifeliğin sizde olması lazım dedi.Araplar üstündür dedi.Ve bunun gibi bir çok kışkırtmayla Vahabilik denilen sapık mezhebi ortaya çıkardı.Bunun sonucunda Araplar sadece Osmanlı veya Memlûk kalıntılarını yok etmekle kalmadı.Alimlerin Allemelerin de varlığını hiçe sayarcasına türbelerini yıktılar.Ve Milliyetçilik akımı.Hani liberal milliyeçitilikten ötürü Fransa'da doğan.Sonra günümüz milliyetçiliğine dönen akım.Osmanlı nüfuzu altındaki balkan ülkelerine yani çoğunlukla slav veya slavlaşmış ülkeler kışkırtıldı.Yunanistan Rusya'nın ortadoks kışkırtması ile ve İngiltere'nin "Kadim Grek'e ulaşma" vaadiyle isyan çıkardı.Sırbistan ise Rusya'nın panslavist politikası dahilinde neye alet olduğunu bilmeden isyan etti.Arnavutluk ise son ayrılan millettir ki Osmanlı ile kara ve deniz bağlantısı kalmamıştır.Slavlar üzerine geldiği için bir an önce özgürlüğünü kazanıp kendi ayakları üzerinde durması lazımdır.Genel olarak nedenler Osmanlı'nın güçsüz ve yönetilebilir kılınması için gerek Avrupa'da gerek Afrika'da gerekse Asya'da uygulanan kışkırtma siyasetleridir.

Adalete hoşgörüye gelince kılı kırk yarasınızda Bizans Tekfurları'nın baskısı altında ezilen halk Orhan Gazi'yi yardıma çağırmadı mı?Ya da Bulgarlar?Peki neden fetret döneminde Balkanlarda bir işgal ya da ayaklanma olmadı?

Bİrşeyler anlatmaya çalıştım umarım okursunda yenersin önyargını ya da boşver senin bakış açınla bunu anlamak imkansız...

• yazdıklarım yeterince net değil galiba; tekrarlıyorum.
    hitler, insan dışkısı yiyen ve küçük çocuklarla seks yapan bir sapık.
    (bir ara engin ardıç da bir yazısında değinmişti)
    aynı zamanda 50 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanan ve medeniyeti yok etme noktasına getiren savaşı başlatan bir psikopat.
    hala hitler'i savunacaksanız, resmini avatar yapacaksanız ve amerikan emperyalizmine karşı savaşan halk kahramanıyla kıyaslayacaksanız, bunları göz önünde bulundurun.
    quote:

Orjinalden alıntı: aliok

İnsan dışkısı yemekten zevk alan ve küçük çocukları cinsel obje gören bir sapığı; dahası 50 milyon insanın ölümüne ve uygarlığın neredeyse yok olmasına neden olan bir psikopatı kimi avatar yapıyor; kimi bu manyağa hayranlığını dile getiriyor; sonra da biz bunları muhatap kabul edip tartışıyoruz.
    Neden?
    Forum üyeleri yanlış bilgilendirilmesin diye.
    Sizin için yaptığım fedakarlığı görün sayın forum üyeleri…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok -- 3 Haziran 2006; 13:00:43 >

• Hitlerin yaptıkları bir savaş sırasında gerçekleşiyor. Yahudilere verdiği savaştada adam haklı geleceği

önceden görüp bir care bulmuş

peki amerikanın yaptıgı!!!! japonyadaki masum insanların üstüne atom bombası atması afganistanda, ırakta,

somalide insanlık dışı yaptıkları bunları kim durdurucak!!!

aliok dostum hitlere sapık katil yakıştırması yapıyorsun unutmaki dünya üzerindeki yahudi ırkına böylebir

korkuyu hitler vermeseydi türk ulusunun halini düşünemiyorum

-beyler unutmayın ki tarih tekarurden ibarettir-
  • 7 düveli anadolu'dan sürmüş türkler yahudilerle baş edemez miydi sence?
    bu cümlenden sende özgüven eksikliği olduğu sonucunu çıkarıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: EX_PRO

aliok dostum hitlere sapık katil yakıştırması yapıyorsun unutmaki dünya üzerindeki yahudi ırkına böylebir

korkuyu hitler vermeseydi türk ulusunun halini düşünemiyorum

-beyler unutmayın ki tarih tekarurden ibarettir-
  • Ben de Hitler'i severim...Bunda ne var?

Arkadaşın dediği gibi Cengiz Han ve İskender de milyonlarca insan öldürdü ama onlar tarihte psikopat değil büyük hükümdarlardır.

Bilmeden konuşmak ne kadar kolay!
  • sana ne

+

hitLEr ibende seferima dam devrim yabmış Laa

• KATLIAMIN VE ONMILYONLARCA INSANIN OLUMUNE SEBEP OLAN BI DENGESIZIN AVATARINA

•  Naziler neden yenildi?
  • Duçe..... Bu nerden çıktı şimdi. Hitlere bela olmaktan başka işe yaramadı
    quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL.P

Naziler neden yenildi?

• hitler salağının aç gözlülüğü yüzünden yenildiler.rusyaya saldırmasaydı kaybetmezdi.
  • Ya bende görme bozukluğu var ya da bilmiyorum artık

Konunun başlıpında ve ilk mesajda almanların neden yenildiği vardı ve buda gayet güzel bir şekilde STRATEJİK olarak değerlendiriliyordu ki bunun geçmişte olan olayları gerçeklerştiren kişileri desteklemek veya karalamakla uzaktan yakından bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.Konuyu amacından saptıran arkadaşlara kısaca bir

Bunların dışında Hitler karacı bir insandı deniz kuvvetlerine yeterince önem vermedi (u-botlarda şnorkel sistemi ...)aynı şekilde askeri stratejistlerinin aldığı kararların çoğuna uymadı(overlord harekatı ve deniz aslanı operasyonu).Rusya ya saldırması nın nedenleri tartışılıyor ve bana göre(savaşın durumunu göz önüne alırsak) zengin petrol yataklarıydı ve başarısızlığındaki temel nokta ise saldırının başlarında bozguna uğrayan kızıl ordu almanların rusyanın içlerine ilerlemesini engelleyememiş olması ve kısa sürede ikmal hatlarının bu durum karşısında uzamasıdır.Ayrıca rusyaya amerika da inanılmaz bir miktarda askeri malzeme geliyordu.

Japonlar korkak ya da değil onu bilmem ama ölen amerikalıların bir kısmının kılıç darbesiyle de öldüğü bilinmektedir.(Silahlı bir adama kılıçla saldıran biri ne kadar korkaktır orasını bilemem)
    Yine teknoloji olarak japonlar ve almanlar üstündü atom bombasını japonlar geliştirdiler fakat yeterli uranyum bulamadıkları için silah olarak test edemediler.ve almanların jet uçakları messerschmit ...(son modeli seri numarasını unuttum) yine balistik füzeler.

Genel olarak hitlerin tek başına kararlar alması bence hataydı ne olursa olsun komutanlarıyla ve danışmanlarıyla değerlendirmeler yapmalıydı

• Adamın biri ünlü bir falcıya gitmiş. Falcı adama, "Senin intihar etmen lazım. Yoksa gelecekte milyonlarca kişinin ölümüne sebep olacaksın" demiş. Adam bundan çok etkilenmiş ve intihar etmek için tren raylarına uzanmış. Diğer taraftaki raylarda bir çocuk oynuyormuş. Karşı yönden gelen tren ona çarpmak üzereymiş. Adam ani bir kararla intihar etmekten vazgeçip çocuğu kurtarmış. Çocuğa daha dikkatli olmasını öğütlerken, "Senin adın ne bakayım?" diye sormuş. Biraz önceki korkunç olaydan etkilenmişe benzemeyen sert bakışlı çocuk, "Adolf Hitler" demiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

hitler salağının aç gözlülüğü yüzünden yenildiler.rusyaya saldırmasaydı kaybetmezdi.

Japonlarla lojistik destek nasıl sağlanacaktı?Makinelerin gıdası sayılan petrol nasıl elde edilecekti?Rusyaya saldırmak en matıklı şeydi.
  • kader.
  • Rusya' nın da ipten döndüğünü unutmayın az kala rusyada gümlüodu birden hepsi saldırınca mecburen yenildiler

bu arada okurken öğretmen bize tankların güneyde sıcaktan kuzeyde de soğuktan etkisiz hale geldikleri için yenildiklerini söylemişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

Rusya' nın da ipten döndüğünü unutmayın az kala rusyada gümlüodu birden hepsi saldırınca mecburen yenildiler

bu arada okurken öğretmen bize tankların güneyde sıcaktan kuzeyde de soğuktan etkisiz hale geldikleri için yenildiklerini söylemişti

Öğretmeninizin dediği Birinci Cihan Harbidir.İkinci Cihan Harbinde Alman tankları dünyanın en iyisiydi.Özellikle Tiger Tank sonlara doğru çıkmasına rağmen karaların lideriydi.Düşmanları ise Spitfire.Rommel ise Afrika'da büyük başarılar kazanmıştır.Tanklar etkisiz hale gelseydi bu başarılar imkansızdı.
  • anlamam artık kaçıncı cihan harbi olduğunu 10-11 yıl öncesinden bahsediom

birisi iyi politikacı kötü komutandı demiş bence büyük yanlış acaip bi baskı kurma ve dsiplin etkisi var sırf sesi bile milleti gaza getirio adam cüce kadar boyuyla bi konuştu tüm dünyayı etkiledi ya bide heybet olsaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıamaT

Nazi Almanya sının 2. Dünya Savaşından mağlup ayrılmasının en önemli nedenleri arasında;
    * Adolf Hitler in savaş hesaplarının tutmaması
    * Generallerinin bir kaçı haricinde inançlarını kaybetmiş olmaları
    * Stalingrad Kuşatması sırasında ekonominin kuşatmadan dolayı büyük darbe alması
    * Japonya nın savaşa katılmada geç kalmış olması
    * Kaynakların beklenenden hızlı tükenmesi
    * Hemen hemen tüm Dünya nın Hitler in karşısında yer alması gibi nedenleri sıralayabiliriz, bu dahada uzatılabilir.

Ancak tartışma esnasında gözüme çarpan ve hayretle karşıladığım bazı konularada değinmek isterim, arkadaşın biri Osmanlılar da barbar olarak biliniyor gibi saçma sapan birşeyler söylemiş, kesinlikle öyle değillerdi, hatta barbarlık ve Osmanlı kelimelerini aynı cümle içinde kullanmak bile çok saçma olur. Bir dönem Dünya medeniyetinin beşiği olmuş bir devlet, daha da önemlisi atalarımız olan bir devlet hakkında bu şekilde düşünmek emin olun en büyük vatan hainliğidir ve benim gözümde idamı gerektirir...

Hain Araplar, mukaddes Osmanlı Devletine başkaldırıp, düşmanla işbirliği yapmanın bedelini hala ödemektedirler. Ancak bu bedel ödetmenin bir bölümünün başrolünde Yahudilerin oynamasıda ayrıca kanıma dokunmaktadır, çünkü Yahudiler Allah tarafından lanetlenmiş bir topluluktur ve en büyük Türk ve İslam düşmanıdırlar.

Adolf Hitler e karşıda küçüklüğümden beri bir sevgi beslemişimdir içimde, o zamanlarda nedenini bilmiyordum ama büyüdükçe ve hayatın içine girdikçe neden onu bu kadar sevdiğimide anladım, Günümüz Türkiye sinde, çevrenize, okulunuza, şirketinize, fabrikanıza, mahallenize bir bakın bakalım, nedenleri ortalarda geziniyor, toplumumuzda sırıtan, gözlere rahatsızlık veren tipler olarak...

Saflıktan(arılıktan) bir zarar gelmez, aksine mutlak olması gerekendir, yok kültür mozaiği, yok etnik mozaik, yok dinler arası dialog, kozmopolit sosyal yapı vs. bunların hepsi cahil toplumları asimile etme, sindirme yollarıdır. Tabiri caizse hikayedir. Bu yönde söylem ve eylemlerin hiç biriside umrumda değildir. Tüm bunlar bu şekilde bilinmeli ve soyumuzu devam ettirecek insanlara bu şekilde öğretilmelidir...

yazdıklarına katılıyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.