Şimdi Ara

Navitech - NAV P110 - Saat Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar,

    Dün Navitech P110 aldım ve hakikaten çok memnunum şimdilik. Gerçekten tip olarak da kalite olarak da çok şık bir GPS cihazı. Tek bir sorunum var, 80 sayfalık kullanma kılavuzunda da sorunun cevabını bulamadım.

    Ayarlar - Bölgesel - Saat ve saat dilimi ayarları kısmına giriyorum...Otomatik düzeltme ve otomatik saat dilimini kullan seçeneklerini kaldırdığımda da, seçenekler teker teker veya hep beraber işaretliyken de saat yanlış gösteriyor.

    Saat Dilmini ayarla kısmından GMT +2 Athens, Bucharest, İstanbul' u seçtiğim zaman saati 16:36 olarak gösteriyor. Halbuki saat şu anda 00:40

    Olayı düzeltebilmek için GMT + 10 Brisbane' i seçmem falan gerekiyor..Yani 8 saatlik bir fark söz konusu. Bölge ayarını GMT +2 Athens, Bucharest, İstanbul seçip saati manuel olarak değiştirme imkanım yok mu...veya doğru saati göstermesi için ne olması gerekiyor. Sonuçta bahsettiğim saat yerel saat ayarı olduğu için cihazın içindeki pil ile güncel kalması lazım..GPS saatinin sinyale bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğine anlam verebilirim ama normal saat neden düzelmiyor anlamadım.

    Yardımlarınızı rica ediyorum efendim :)

    Saygılarımla,
    Çağatay TÜTÜNİŞ







  • Otomatik ayarda uyduya bağlandığı zaman saati doğru göstermiyor mu ?
  • Maalesef...
  • iGO8 klasörü içindeki sys.txt dosyasını açıp içine şu satırı ekleyip öyle deneyebilirmisin ?

    [timezone]
    sync_os_timezone=0
    reset_os_timezone=0
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bu akşam eve gidince deneyeceğim. Anladığım kadarı ile bir sinyal yokken farklı veya yanlış bir saat göstermesi normal ama sinyal aldığı anda direk sync ederek doğru zamanı bulması lazım doğru mu?

    Saygılarımla,
    Çağatay TÜTÜNİŞ
  • Tasarımı ve/veya yazılımı saat devresini besleyecek şekilde yapmamışlar. Kullandığım cihaz (Next 828) GPS sinyali yokken de doğru saati gösteriyor. GPS sinyali yokken saatin yanlış göstermesi cihaz ve cihazın yazılımı ile ilgili.

    Saygılar.
  • theshiver arkadaşımızın söylediğini yaptım ve düzeldi...Daha doğrusu artık GPS sinyali aldığında doğru saati gösteriyor. GPS sinyalini almadığı yerde saat doğru değil ama bu da benim için bir problem değil.


    Bir başka soru sormak istiyorum. Yeni bir başlık açmak istemedim. Acaba Favorileri düzenleme şansımız var mı. Yani en çok kullandıklarımı üst sıralar koyayım daha az kullandıklarımı alt sıralara diye. Bu şekilde bir ayar var mı yoksa silip istediğim sıraya göre kendim tekrar mı yaratmam gerekiyor.


    Saygılarımla,

    Çağatay TÜTÜNİŞ
  • timezone]

    sync_os_timezone=0

    reset_os_timezone=0



    Bu kısmı direk dosyayı açıp en alta mı eklediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.