Şimdi Ara

NATO Müttefiki Yunanistan: Türkiye'ye, Almanya'nın denizaltı satışı yapması kabul edilemez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp–Karrenbauer, Türkiye’nin sipariş ettiği 6 adet Reis sınıfı (214) denizaltının verilmemesi ya da teslimatın geciktirilmesini isteyen Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos’a ‘Nein’ (Hayır) cevabını verdi.

Proto Thema gazetesinin sitesinde yer alan habere göre, Panayiotopulos çarşamba günü telekonferans ile görüştüğü Alman mevkidaşından, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de AB üyesi Yunanistan’a karşı kullanabileceğini belirterek, denizaltıların Türkiye’ye verilmemesini ya da en azından teslimatın geciktirilmesini istedi. Karrenbauer ise, Alman Thyssen firmasının Türkiye ile yıllar önce anlaşma imzaladığını belirterek, üretim programının durdurulması ya da teslimatta herhangi bir gecikmenin söz konusu olamayacağını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz’deki “Oruç Reis” krizi sırasında Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması talebini AB Zirvesi’ne taşımış, ancak beklediği desteği bulamamıştı. Yunan Deniz Kuvvetleri’nde, Almanya’dan alınan 4 adet Reis sınıfı denizaltı bulunuyor.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/atinanin-hadsiz-talebine-almanyadan-nein-41727268

• Nato kısmını neden öne çıkardın bro avrasyaci mısın

Zaten dogu bati savasi cikarsa natoda 3 5 ordu var ise yarar yunanistanda onlardan biri degil natoda onlar icin falan bulunmuyoruz kendisine hayri olmayan bir devlet bize ne faydası olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya şu salgın sürecinde yaptığı büyük askeri anlaşmaları iptal edecek durumda değil.Zaten 2.dünya savaşından bu yana askeri harcamaları kısıtlı şekilde ilerleyen ve ayaklarında bu noktada prangalar olan bir ülke almanya dolayısıyla gerek ticari gerekse siyasi bağlantıları yunanistandan daha kuvvetli tuttuğu Türkiye ile bu anlamda ipleri koparacak aptal bir ülke değil.

Almanya yılda ortalama 50 milyar dolar gibi bir sınırda savunma sanayi üretimi yapmakda ve bu rakam ülke için çok çok küçük zira çoğu alanda üretim patlaması yaşayan ve yine yıllık "300 milyar dolara yakın" bir cari fazlalık yaratması ülkenin askeri haracamalara yapılan anlaşmalara göre daha fazla ekonomi ayıramaması ülke içindeki refahı 3-4 katına çıkardı yıllar içinde ve almanyada askeri alandaki ticari pastada var olmak için bu tür anlaşmalarla var olmayı sürdürüyor zira alman yapımı ürünler dünyanın ilk 3 sırasında olan ürünleridir.

• Almanya, Türkiye'ye Dz.KK için ihraç yapamaz ama Yunanistan Almanya'dan gelen paralarla Fransa'dan FREMM alabilir, payınızı Alman MEKO'larına, TYPE'larına kaydrın o zaman :)

Yunanistan'ın AB içerisinde yürütmeye çalıştığı denge siyaseti çok başarısız.

• Avrupa'nın şımarık çocuğu hangi yüzle böyle bir talepte bulunabiliyor akıl alır gibi değil. Avrupa için büyük bir kamburdan başka birşey değiller birde utanmadan sürekli AB'nin Türkiye politikasının kendi istekleri doğrultusunda gerçekleştirmesini istiyorlar.

• Almanlar kimsenin sözüyle bu kadar kritik bir sektör de ve bu kadar büyük bir alım yapan ülkeyle ticaretine balta vurmaz.

Türkiye istesin, yarın Almanyadan alamayacağı silah yok. Sadece inatlaşmamak yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Nato kısmını neden öne çıkardın bro avrasyaci mısın

Zaten dogu bati savasi cikarsa natoda 3 5 ordu var ise yarar yunanistanda onlardan biri degil natoda onlar icin falan bulunmuyoruz kendisine hayri olmayan bir devlet bize ne faydası olur

Çin'le iş tutsak bir sonuç alacağımıza inanıyorum ama Rus'lar adam olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence bu yunanlara tahammül etmelerinin tek sebebi tampon devlet vazifesindeler.

din birlikteliği falan olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Çin'le iş tutsak bir sonuç alacağımıza inanıyorum ama Rus'lar adam olmaz.

Alıntıları Göster
    Yav birak Allah askina

Suan kuzey kore vietnam falan dahil cinin komsusu komunist ülkeler bile.cinden nefret ediyor

Adamlar irani bile duzgun desteklemiyor

Cin suanda pakistan haric hicbir ulkeye duzgun bir muttefiklik yapmiyor

Halkimizin dusman kesildigi ab fonlari olmasa bu ulkede ekonomi saglik egitim (uniler.ozellikle) hukuk her şey biter halkin bi seyden haberi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• La kendilerini Fransa'dan savaş uçağı alırken, Abd'den F35 alırken sorun yok biz denizaltı alınca mı sorun oluyor?

Bunlar da hakikaten zerre akıl yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Almanlar kimsenin sözüyle bu kadar kritik bir sektör de ve bu kadar büyük bir alım yapan ülkeyle ticaretine balta vurmaz.

Türkiye istesin, yarın Almanyadan alamayacağı silah yok. Sadece inatlaşmamak yeterli.

Altay tankı niye garibim ortada kaldı?

• Dinocan Gökçek kullanıcısına yanıt

Adamlar bizanslı ıslak hayaller görüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Yav birak Allah askina

Suan kuzey kore vietnam falan dahil cinin komsusu komunist ülkeler bile.cinden nefret ediyor

Adamlar irani bile duzgun desteklemiyor

Cin suanda pakistan haric hicbir ulkeye duzgun bir muttefiklik yapmiyor

Halkimizin dusman kesildigi ab fonlari olmasa bu ulkede ekonomi saglik egitim (uniler.ozellikle) hukuk her şey biter halkin bi seyden haberi yok

Alıntıları Göster

İran'ı seven kimse dünyada yok, Çin İran ve Rusya'yı da aslında tehdit olarak görüyor.

Türkiye-Pakistan-Azerbaycan-Ukrayna-Çin güzel bir 4'lü olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

bence bu yunanlara tahammül etmelerinin tek sebebi tampon devlet vazifesindeler.

din birlikteliği falan olduğunu sanmıyorum.

Türkiye'ye saldırabilecek salaklıkta olan tek ülke onlar.

• Aslında İran aklını başına toplasa Çin yerine Türkiye-İran-Ukrayna-Japonya-Güneykore-Pakistan-Azerbaycan ve diğer Türk ülkeleri paktı kurulsa çok iyi olur.

Niye Çin yok diyorum, Çin zaten bizi düşman olarak görüyor.

Adamlar bizim şirketlerimize göz dikti tarihi ipek yolu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Şubat 2021; 15:45:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Aslında İran aklını başına toplasa Çin yerine Türkiye-İran-Ukrayna-Japonya-Güneykore-Pakistan-Azerbaycan ve diğer Türk ülkeleri paktı kurulsa çok iyi olur.

Niye Çin yok diyorum, Çin zaten bizi düşman olarak görüyor.

Adamlar bizim şirketlerimize göz dikti tarihi ipek yolu için.

İran'ın kafa yanmış o ülke adam olmaz, Japonya G. Kore ABD'den izinsiz bize selam veremez, Ukrayna,Pakistan,Türkiye,Katar bir şeyler çevirebiliriz ama Katar hariç hiçbirimz de para yok, Çin bize para kaynağı olur, karşılıklı ticaret olur Çin olmadan bir şey yapamayız ABD'ye boyun eğmediğimiz müddetçe.

• Çin'den uzak durulmalı aynı şekilde Amerikadanda... Rusyadanda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 10 Şubat 2021; 15:59:39 >
  • Nein demesi bir şey ifade etmiyor. Türkiye üzerinde resmi bir ambargo olmasa dahi gayriresmi bir ambargo var. Almanyadan tank motoru ve güç aktarma grubu alamıyoruz mesela.ilerde bu durum daha fazla yayılacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.