Şimdi Ara

Nasıl Yüzülür (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
108.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

Orjinalden alıntı: nasozby

havuzda cok zor ogrenmek. ama başka secenekde yok diyorsun o zaman karizmayı cizdirme riskini alıp kolluk takacaksın onlarda seni denizler eşitler bi hale getirecek

Nasıl Yüzülür

boğulsa daha mı iyi hocam hevesini kacırıyon adamın

• @nasozby

• İlk tatile gittiğimizde Çok olay yaşadım ya '99 17 ağustosa denk geldi hemde neresi Avşa adası
    İlk gün denize bi dalmışım, hem ilk gidişim hem küçüğüm hem yüzme bilmiyorum ne cesaretse artık kıyıda boğuluyordum kafam kuma gömülmüş hatırlıyorum dün gibi annem ayaklarımdan tutup çekmişti
    aradan 3-4 gün geçtikten sonra güzel bi deprem hissi yaşadık gerçi daha tatile gitmeden önce istanbuldada çok deprem oluyordu her gece Ben depremi ne işse hiç hissetmedim Sen sen ol benim gibi bilmeden direk atlama
    Şimdi azda olsa yüzebiliyorum

• Arkadaşlar kulaç atarak gidebiliyorum ayakları da çırpıyorum ama vücudu tam olarak kaldıramıyorum. Artık onuda gide gide öğreniriz.

Suyun altından nasıl yüzebiliriz arkadaşlar

Gökhan lojmanlardan ayrıldıktan sonra yağmura yakalandım iyi bir şekilde ıslandım ama sorun yok güzel eğlendik , gözümüz gönlümüz de açıldı
  • ilk önce havuzun kenarında alıştırma yapacaksın.. ayak çırparak suda paralel durmayı becereceksin. sonra tek el kulaç atmaya başlıcaksın havuz kenarında gene... kusura bakma ama yanlış yapıyorsun... bende yeni yeni anca öğrendim...

suyun altında gidebilmen için nefesini boşaltman lazım... hefesin can simidi görevini görüyor ve seni su üstünde tutuyor... nefesini verip dalacaksın.. ama sonra nası çıkarsın karışmam
  • benim yüzmeye gittiğim cemal kamacı spor kompleksindeki olimpik havuzda hocalar var.3 farklı grupta eğitim yapıyorlar.Acemi-orta-ileri diye.havuzun 3 kenarı bunlarla dolu.8 kulvar var zaten.İsteyen hocalarla takılıyor.Havuza gelen 50 kişi varsa en az 25 kişi yüzme bilmiyor zaten
    havuz boş oluyor.

yüzmeye gelince herşeyden evvel kendini serbest bırakacaksın.Panik yaparsan bu işi unut yapamazsın.
    herşeyden önce sakin olacaksın.Yüzerken suyun üstünde durmaya çalış batma.geçenlerde gördüm adam yüzüyor ama kafası be göğüz bölgesi suya paralel belden altı ayaklar suya paralel değil.Bu şekilde yüzmek sırt ve bel ağrısıda yapar.

Nasıl Yüzülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 17 Haziran 2009; 7:38:08 >

• Speed uzun bir anlatım olmuş teşekkürler. Resimleri zaten görmüştüm.

Yüzmeyi hiç bilmiyorum değil arkadaşlar biraz biliyorum ama suya tam olarak paralel duramıyorum. Paralel durmak içinde başımızı suyun içerisine sokmak gerekiyormuş sanırım bir daha ki gidişimde deneyeceğim.

Güzel atlamaya çalışıyorum ama olmuyor %75 göbeğimin üstüne düşüyorum.

Suyun altında gitmek istiyorum bunuda gide gide öğrenmeye çalışacağım.
  • tabiki kafanı suyun içine sokman gerekiyo yoksa ayakların dibe gidiyo. Kafası dışarda yüzenler fark ettiysen daha çok yoruluyorlar ve daha az mesafe gidiyolar.
  • kafanı sağ sola sallayarak yüzme doğru öğren apaçi yüzüşü öğrenme
  • Bana kimse yüzmeyi öğretmedi ama 2 yaşımdan beri denize girerim ve suyu çok severim

yararı olacaksa yüzmeyi nasıl öğrendiğimi sana anlatayım hocam

bir gün gümüldür askeri kampındayız tatil köyü gibi bi yer ya 7 ya 8 yaşındayım o zamana kadar hep kollukla falan yüzmüşümdür.
    iskeledeyiz herkes benden büyük yaşta babam var bir kaç benden büyük çocuk falan var işte kim oldukları önemli değil.
    atlıyo herkes iskeleden balıklama çivileme falan ben atlayamıyorum küçüğüm korkuyorum. Babama diyorum bende atlayacam falan o da acelesi yok zamanla öğrenirsin yüzmeyi atlarsın bizlen diyodu.
    Bende kendi kendime düşünüyorum herkes yüzebildiğine göre ben niye yapamayayım benden bi ayrıcalıkları yok ki. Ama ikilemdeyim ya boğulursam ölürsem diye ( o zamanki çocuk aklı)
    tam gidiyorum atlicam korkuyorum geri çekiliyorum falan
    tam giderken su varmış ayağım bi kaydı cumburlop suya :D
    o günden beri çok iyi yüzerim yaşım 15

bence yanında kimse olmasın can korkusuyla çok iyi yüzebilirsin.

Suyun üstünde kalamıyorum demişsin. Ciğerlerin hava ile dolunca zaten yatsan falan su seni kaldırıyor. Nefesini içine çek kollarını aç veya direk yat bak gör zaten suyun üstünde duracaksın

• ben 4-5 yaşlarında iken(o zamanlara dair hatırladığım tek anıdır) yüzmeyi öğrenmiştim
    dedem sağolsun,dondurma alayım diye kandırıp deniz kenarına getirmişti iskeleye kadar geldik bayağı bir de derindir dondurmamı ayaklarımı sarkıtarak yiyordum bittim mi dedi bende bitti dedim,birden aldığı gibi suya attı beni
    ancak sağolsun 2-3 kere boğulacak gibi oldum sonra bir bakmışım suyun üstündeyim atla bir yerden boşver zaten otomatik olarak öğrenirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Loading

ben 12 derste anca öğrendim... her ders 1 saat... hayatımda ilk defa suya giren biri olarak.. hiçbir aparat kullanmadım. şu an çok iyi yüzüyorum.suyun üstünde duramıyorum ama yavaş yavaş onuda kaparım. denizde daha iyi yüzersin diyorlar havuza nazaran... bi havuza başlasan iyi edersin. hoca kontrolunde...

ne kadar ödedin 12 saate? oO
  • Arkadaşlar batmayan mayo yapmışlar. Ben de yüzmeyi bilmiyorum. Bunlardan alsak, bizi bu halde görenler gülermi ?

Nasıl Yüzülür
  • Ben yüzmek ten çok dibe dalmayı seviyorum.. Ama benim gibi abartmamanızı tavsiye ederim. Yoksa günün sonunda, iğrenç bi ciğer ağrısı, kötü bi baş ağrısı / dönmesi.. gözlerde kızarma/yanma.. ama bana verdiği keyif
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loading

ben 12 derste anca öğrendim... her ders 1 saat... hayatımda ilk defa suya giren biri olarak.. hiçbir aparat kullanmadım. şu an çok iyi yüzüyorum.suyun üstünde duramıyorum ama yavaş yavaş onuda kaparım. denizde daha iyi yüzersin diyorlar havuza nazaran... bi havuza başlasan iyi edersin. hoca kontrolunde...

olayın püf noktası şu
    Havuzda 12 seansta öğreniyorsun ve öğrendiğin an (elbet bütçe yada farklı meseleler de giriyordur ama ) bırakıyorsan tesise gitmeyi.Ama bırakmamak en doğrusu.Benimde bi arkım var...birkaç evvel başladı.öğrendiğimde bırakcam vs.. demişti.ama halen gidiyor.Yani pratik yapmaya devam ediyor.Öğrendim deyip üstüne yatmadı.Daha da ilerletti.Öğrendiğinde ohh be öğrendim diyordu,ama şimdi çok daha iyiyim diyor.Havuzda mesela batmadan durmak...İlk öğrendiğinizde yine de batıyorsunuz.Ama ilerletince olayı,vücud onu iyice rayına oturtuyor

• Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    eskiden ben de yapamıyordum denize gittik orda simitle ayaklarım salladım elerererimi salladım sonra iyce çalıştım ve öğrendim @Huseyinn31 @Huseyinn31 @Huseyinn31
    :
  • Pretender kullanıcısına yanıt
    doğru s @Pretender @Pretender @Pretender @Pretender
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Şimdiki durumunuz Nasıl :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacım ben de 25 yaşına kadar yüzme bilmiyordum. Sitede 10 yaşında balık gibi yüzen bir çocuk öğretti. Şimdi balıklama atlıyor, suyun altından 20 m kadar gidip, geri geri yüzerek çıkıyorum. Ben bunları yaptıysam ohooo, sen uçarsın emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Şimdiki durumunuz Nasıl :)

Şimdi at suya beni çek git :) sorunsuz yüzebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.