Şimdi Ara

Nasıl iş buldum? (Tesadüf, kısmet, kader) ne dersiniz bilemem..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar askeri okullar kapanınca malum benim gibi bir çok arkadaşım sokaklarda boş boş sürtmeye başladı. Devletimiz bizi okullarımıza tekrar alacak diye bekledik hep. Ve tek bir haber kanalında haberimiz yapılmadı. Mağduriyetimizi biz ailemiz dışında kimse göremedi. Cünkü medya buna engel oldu.. Neyse vatan sağolsun dedik. Hakkımızda hayırlısı buymuş dedik ve yolumuza devam ettik. Yaklaşık 4 aydır iş bulamıyordum. Evde zaman geçiriyorum ve ailem sağolsun bana hep destek verdi ama zaman ilerledikçe bazı laf sokmalarda başladı tabi. Arkadaşlarım ya üniversitedeler ya da işte çalışıyorlar bu yüzden takılabileceğim kişi de çok azdı. Kendi kendime her insanın böyle zor zamanlarının olduğunu ve bu günlerin elbette sonlanacağını söyleyerek teselli ettim. Kız arkadaşımda var tabii onuda unutmayalım. İlk günler hep buluşuyoduk. Yanımda en büyük destekçim oydu. Fakat elimde bulunan paralar bitince kızla daha az buluşmaya baladım. ailemden de para isteyemedim. Kişilik olarak böyle bi yapım var, kendmi suçlu hissediyorum para isteyince ama illa 3-5 bişeyler alıyorum tabii.

Benim psikolojik durumumu anlamanız açısından yukarıdaki gibi bir giriş yaptım. Şimdi işi nasıl buldum onu anlatıcam. Bizim evimize 10 dk yürüme mesafesinde türkiye çapında çok büyük bir markanın fabrikası var. Amerikada iş yapıyorlar. Her neyse bundan 4 hafta önce cuma günü kızla buluşmaya gidicektim ama öncelikle cuma namazına gitmem gerekiyordu. Bende kızı fazla bekletmiyim diye onun evine yakın bir yerde camiye gittim. Camii tam kızın eviyle bahsettiğim fabrikanın ortasında kalıyor. Girdim namaza ön saflarda fabrikada çalışan bi adam gördüm. Adamın kıyafetinde fabrikanın adı falan yazıyor ordan anladım. daha sonra namaz çıkışında eleman arıyorlar mı diye sormaya karar verdim adama. Çıktım camiinin bahçede bekliyorum ama adam bir türlü çıkmadı bende kızı fazla bekletmemek için ayrıldım oradan.

Akşam oldu artık kızdan ayrıldım ve eve doğru yol almaya başladım. Yine fabrikanın önünden geçtim. Özenerek bakmalar falan "ne güzel olurdu be" diye geçiriyorum içimden. Niye böyle olduğunu hiç anlamadım ama. Demekki orada ekmeğimiz.. Bu olayların üzerinden birkaç gün geçti. İnternetten iş ilanlarına bakıyorum. Bir de ne göreyim bizim fabrika eleman arıyor. Şartlarına baktım Meslek lisesi mezunu falan askerliğini tamamlamış cart curt. Hepsi de uyuyor. Başvuru yaptım ve beklmeye başladım. Yok arkadaş aramıyorlar beni bir türlü.Yine bir Cuma günü namazdan çıkınca arkadaşıma Gel şu fabrikanın oraya bizzat muracat edelim dedim. Tamam dedi. Birlikte gittik. Form doldurttular ve Zeka testi gibi bir sınav yaptılar. Sonrada biz size olumlu veya olumsuz bir dönüş yaparız dediler. Tamam dedim eve geçtim. Ardından eve geçtiğim gibi beni 216lı bir numara aradı ama ben 212 deyim. neyse iyi günler biz şu firmadan arıyoruz iş başvurusu yapmışsınız dediler. Arayanda benim başvurduğum yerle aynı. Anadolu yakasındaki insan kaynakları bölümünden aramışlar meğer. Neyse kadın bana "yarın 10da gelebilirmisinz dediler". Bende zaten daha yeni geliyorum ordan dedim. İnternetten başvuruya cevap gelmeyince evim yakın olduğu için bizzat gittim fabrikaya dedim. Kadında negüzel falan dedi. O zaman yarın 10 da tekrar gelin sizi birde sözlü mülakat yapalım dedi. Ertesi gün fabrikaya gittim. Mühendis bi kadın bana işi anlattı ağır bir iş ama olanaklarımız şunlar şunalr falan. Ben kabul ettim tabi. Sonra bi adam gelip bana fabrikayı gezdirdi oturduk çay falan içtik iyi bir insandı. Getirmem gereken evrakları bir kağıda yazdılar ve böylelikle bir iş sahibi oldum. Şimdi bana diyceksinizki bir fabrika işçisi olmayı bu kadar neden istiyosunki? 4 ay boyunca çok iş aradım ve asgari ücrete insanlık dışı bir şekilde çalıştırıyorlar. 11 saat çalışmıştım ilk girdiğim yerde ve mesai vermiyoruz demişti. Tabi hemen ayrıldım. Bunun dışında bir iş daha bulmuştum ama o da aynıydı. Lise diplomasıyla bu kadar bulunabiliyor ve şu an girdiğim yerin maaşı iyi evime yakın ve mesaileri yüksek veriyorlar. Sonuçta kanaat etmezsem başka bir seçeneğim olmayacak ve işsiz bir şekilde kafayı yiyecektim. Böyle işte arkadaşlar içimi dökmek istedim sizlere. Benim gibi uzun zaman iş sahibi olamayan arkadaşlara bi parça ümit vermek istedim. İyi forumlar

EDİT: Arkadaşlar askeri okulu kazandığımda bu sevincimide sizlerle paylamıştım hey gidi günler.. hayat çok garip https://forum.donanimhaber.com/m_95607076//tm.htm#95608083

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JessicaHyde -- 3 Kasım 2016; 21:2:29 >

• Bende son iki yaz sezonunda 1-1,5 aylığına bir fabrikada çalıştım. Gerçekten çalışma şartları zordu ama işsiz olmak, iş bulamamak daha zordur iyi bilirim.Allah yardımcınız olsun hocam. Kolaylıklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 3 Kasım 2016; 20:38:07 >
  • Taktir ediyorum seni.

İnsan yeterki çalışmayı istesin, azmetsin, Allah'tan istesin emin ol ki bir şekilde o iş gelip seni buluyor.

Benim naçizane fikrim bu yönde ve Şaşmaz.

İşsizlik gerçekten büyük bir sıkıntı. Ama şunu da unutma, diploma bazı yerlerde sadece anahtar kelime. Mesala, benim şu an yaptığım iş diplomayla ilgili değil fakat diploma baraj olarak ilk girişte kullanıldı.

Bana kalırsa, ben tecrübeyi ve çalışma sevincini yaşayan insani her zaman ön planda tutarım.

Bu konuda isyan etmemiş ve sabırlı olmuş olman seni iş sahibi yapmış. Gerçekten sevindirici bir durum. Bu aşamadan sonrada hakkında hayırlısı olsun.
    Eğer ki öz verili ve dürüst bir şekilde çalışırsan, yükselirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakkında hayırlısı olsun hocam, Allah utandırmasın
  • lise mezunlugu zor işte hocam.Olsun is bulmuşsun hayırlı olsun

• Aciktan iki yillik oku onu istanbul icinde dorde tamamla hocam tavsiyem bu yonde.

• Meslek lisesi hangi bölüm?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özel değilse maaş?
    Mülakat ve zeka testi dediğiniz şeyde ne sordular merak ettim

• Where is jessica hyde?
  • john ciga J kullanıcısına yanıt
    elektrik elektronik kardesim

• okumadım ama maaş ne kadar
  • Hocam hayırlı olsun. Maaş olarak ne veriyolar?

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Özel değilse maaş?
    Mülakat ve zeka testi dediğiniz şeyde ne sordular merak ettim

1800 maas. Zeka testi basitti. 20 soru vardı 12 doğru istiyolar. onuda herkes yapardı bence. sorulardan bi kaçını söyleyeyim mesela kare üçgen altıgen ve dikdötrgen var. Bunların hepsinde kesişim noktasını kare yapmışlardı sadece birinde kesişim noktası üçgendi onu işaretledim. Başka bir soruda ali mehmetin amcasıysa ali ahmetin nesi olur gibi bişeyler vardı. Sözlü mülakattada kendini tanıtırmısn falan dedi bilgi sorusu falan sorulmadı ama üstüme basıma baya baktılar. Askeri okulla ilgili sohbet etti. bu kadar
  • hayırlı olsun. fabrikadaki ne iş yapacaksınız onu göremedim
  • Askeri okula girdikten sonra kimseyi dışarı başıboş atmamaları lazım bugüne kadar böyle birşey ne duydum ne gördüm. Üniversiteye yerleştiriyorlar hatta tanıdıklarım var mümkün değil kazanamazlardı o bölümleri. Ayrıca sınıfımda da bu sene gelen bir kaç askeri okul öğrencisi var. Bu nasıl oluyor açıklar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Viagara Şelalesi

Askeri okula girdikten sonra kimseyi dışarı başıboş atmamaları lazım bugüne kadar böyle birşey ne duydum ne gördüm. Üniversiteye yerleştiriyorlar hatta tanıdıklarım var mümkün değil kazanamazlardı o bölümleri. Ayrıca sınıfımda da bu sene gelen bir kaç askeri okul öğrencisi var. Bu nasıl oluyor açıklar mısın?

okulunuzdakiler mesela 4 senelik bi harbiye ogrencisi diyelim ve 2. sinifi bitirmisti harbiyenin, diger kalan 2 seneyide devletin gonderdigi unide gorcekler. ama ben 2 senelik astsubay okulunun 2 senesinide tamamladigim icin banada uni diplomasi vercekler 2 senelik. Sen okulunuza gelen ogrencilere karsi biraz onyargili gibisin ama emin ol onlar bu durumlara düşmeyi asla istemezdi.

• Hayırlı uğurlu olsun hocam. Sevindim senin adına.
  • insani haklarımı günde 8 saat haftasonu ve özel günlerde izinlerimi verdikten sonra 1000 liraya dahi çalışırım.

10-12 saat , haftada 1 gün oda hngi gün belli değil köle gibi çalışmaktansa en azından güzel bir iş bulmuşun.

İşsiizm diyorlar iş mi yok.

İş var kendimi köle sistemine sokarsan her yerde iş var.

Hayırlı olsun.Huzurun olsun yeterx

• İşsizlik zor biliyorum.. Okul bittikten sonra sudan çıkmış balığa dönüyorsun orası burası, cv ler, git gel komik teklifler, hiç çağırmayanlar vs vs... Herşey olacağına varır diye bir söz var umarım işinde dikkatli olursun.

• Bu işler bir yerde gerçekten kısmet. Arkadaşın bekarlığa veda partisi için dansözlü meyhane tarzı bir yere gittik. Pisuvarda yanyana işiyorum biriyle, adamın koruması arkada bekliyor. Kafalar güzel muhabbete başladık. Adam fabrikam var falan dedi, ne iş yaptığımı sordu. Ben de özet geçtim. 4-5 dakika muhabbet ettik. IT departmanında senin gibi bir adam lazım, beni ara diye kartını verdi. Ertesi gün adamı araştırdım, hakikaten dediği gibiydi ama aramadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.