Şimdi Ara

Nasıl İngilizce öğrenebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler evde bütün gün boş geçiriyorum işin gücün yokmu diye karıştırmayın hiç neyse
    Yabancı dilim çok çat pat var sözlükten bir takım kelimelere bakarak yaklaşık olarak anlıyabiliyorum ama daha sözlükten bağımsız anlamak istiyorum
    Okuduğumu anlamak istiyorum sadece vede söylenenleri zaten bunları yaparsam gerisi gelir

Bunun için önerebileceğiniz kitap, site vs. varmı acaba??

Sonuçta oturup sabahtan akşama kadar uğraşıcam

• Dostum ilköğretimde temelini almadıysan öğrenmen zor olacaktır, öğrenemezsin demiyorum. Sonuçta ingilizcede biraz yetenek işi, kelimeleri kuralları bilip doğaçlama konuşuyormuşsun gibi düşün.Sana tavsiyem piyasada ne kadar yabancı dizi varsa izle, film izleyeceksen altyazılı izle, cep telefonunu windowsunu vs ingilizce yap. Böyle böyle başla, pratiği kaptıkça ilerlersin.
    Ben şahsen ilköğretimde özel okuduğum için şanslıydım temeli kaptım, hergün boş durmadan altyazılı dizi,film izliyorum piyasayı sömürdüm resmen. Konuşurken çok rahat konuşuyorum, ama kelime hazinem öyle muhteşem değil.
  • Dostum zaten ben .net programlama yapıyorum ister istemez ingilizcenin göbeğindeyim ama ilkokulda ve lisede kimse ingilizce öğretmedi hep siz öğrenemezsiniz diye dalga geçen hocalara denk geldik
    Benim arkadaşım WoW oynarken öğrenenler var diyorduda inanmıyordum pek ama dediğim gibi temel yok ve cümle mantığı hakkında bilgiye ihtiyacım var biraz
  • yabancı arkadaşlık sitelerinde geliştirebilirsin.
    hem ingilizceni geliştirirsin. hemde gönül eylendirirsin
  • Valla biraz temelin varsa,Yabancı müzik dinle şarkı sözlerini internetten takip et .Arada Sözlükle falan türkçeye çevir.Ben böyle böyle baya öğrendim sayılır.Ama temelim vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin van Persie -- 27 Mart 2008; 23:37:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

Dostum ilköğretimde temelini almadıysan öğrenmen zor olacaktır, öğrenemezsin demiyorum. Sonuçta ingilizcede biraz yetenek işi, kelimeleri kuralları bilip doğaçlama konuşuyormuşsun gibi düşün.Sana tavsiyem piyasada ne kadar yabancı dizi varsa izle, film izleyeceksen altyazılı izle, cep telefonunu windowsunu vs ingilizce yap. Böyle böyle başla, pratiği kaptıkça ilerlersin.
    Ben şahsen ilköğretimde özel okuduğum için şanslıydım temeli kaptım, hergün boş durmadan altyazılı dizi,film izliyorum piyasayı sömürdüm resmen. Konuşurken çok rahat konuşuyorum, ama kelime hazinem öyle muhteşem değil.

sadece bana mı oluyo acaba bi arkadasım söylemiş ti bunu Türkçe altyazılı film izle falan diye ben alt yazıyı okuyorum ama adamların ne dediklerini anlamıyorum onu nasıl halledebiliriz daha fazla film izleyince geçer mi bu

• quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

Dostum ilköğretimde temelini almadıysan öğrenmen zor olacaktır, öğrenemezsin demiyorum. Sonuçta ingilizcede biraz yetenek işi, kelimeleri kuralları bilip doğaçlama konuşuyormuşsun gibi düşün.Sana tavsiyem piyasada ne kadar yabancı dizi varsa izle, film izleyeceksen altyazılı izle, cep telefonunu windowsunu vs ingilizce yap. Böyle böyle başla, pratiği kaptıkça ilerlersin.

aynen katılıyorum ve benim de pratiğim iyidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok akıcı ingilizce konuşanlar var şarkı söylerken anlama olanağın çok zor film içinde öyle ama en azından şarkıda lyrics'lerden okuyorum ama sonuçta ingilizce dediğim gibi temel yok temel edinsem hertürlü geliştiririm
  • Yabancı şarkılar dinle,onları türkçeye çevirmeye çalış dinlerken..

Yabancı dizi izle,söylediklerini anlamaya çalış,söyleme şekillerini öğren..

Arkadaşın da dediği gibi herşeyi ingilizce yap,windows,telefon vs..

Bunları yaparsan ilerleme olur kanaatindeyim.Ve ingilizcesi iyi olan arkadaşlarınla ingilizce konuşun bol bol..
  • Tamamen yabancı müzik dinlerim zaten artık onlarıda anlamak istiyorum ne kadar anlamak istemesemde bilmem anlatabildimmi
    Yani o sözlerin anlaşılmayan büyüsünü Türkçeleştirerek bozmak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StummScream -- 27 Mart 2008; 23:42:00 >
  • nasılmı öğrenirsin ? tabiki ingilizce öğrenerek
  • Dostum sana önerim,kaliteli bir ingilizce kursuna yazıl(sadece ve sadece gramer için). Kimse sana konuşma dilini öğretmez,yabancılarn ingilizce konuşurken gramere dikakt ettikleri yok zaten.
    Kural temelini kaptınmı, sana dediğim önerileri gerçekleştir. WoW iyi bir tercih, bende pc oyunlarıyla haşır neişirm bunların ingilizceye katkısı büyük. Çevrendeki herşeyi ingilizce yapmaya çalış, yanında sözlük olsun( gerek yok netle haşır neşirsin programlama yapıyorsun bir sözlük sitesi bul oradan bak, takıldığın herşey için bak. Dizi filmlerin özelliği görsel olarak tonlamalarla okunduğu için kelimeler daha kalıcı oluyor.

İzlediğin filmdeki replikleri felan boş zamanlarında yada müzik dinlerken vs tekrarla. Ben farkında olmadan bazen i dont know man, get out, what the f*k gibi cümleler çıkartıyorum ağzımdan. Aklımdan ingilizce düşünüyorum, tuvalette izlediğim aklımda kalan komik,üzücü sahneleri tekrarlıyorum felan. Bunlar taktik tabi

• Yazarak,dinleyerek,konuşarak,okuyarak
    Bunları dengeli ve düzenli yürüt.Anlamazsın bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuoreSacro -- 27 Mart 2008; 23:42:21 >
  • evdeymişsin otur cnbc-e,tnt,bbc seyret ve dinle.
  • Çok güzel zaten sürekli kullandığım hemen firefox'umun adres çubuğumun altında seslisözlüğüm var telaffussuz ederken bir kelimeyi nasıl söylerim bunun hakkında birşeyler söylermisiniz
    Karşıma hiç bilmediğim bir kelime çıkarsa doğru nasıl telaffuz ederim sanırım biraz alfabe çalışmam lazım bunun için ama diğer kelimelerin söyleyişini düşünerekte yapabiliri sanırım eğer öyleyse???
  • geçenlerde bi ingilizce kursuna gittim

kredi kartına 12 ay taksitle yaklaşık 4.500 lira fiyat çektiler 9 ay eğitim süresi var ve 9 ay sonunda ingilizce öğrendim, ingilizce konuşuyorum diyorsun.
  • Mesela benim dizi arşivimde how i met your motherın bölümleri var. Bunları ilkkez cnbc-e de Türkçe altyazıyla izlemiştim. Hiç farketmez o önce alışmak için TR altyazıdan başlamak lazım zaten sonra ilerledikçe ingilizce altyazıyla izlemek isteyeceksinizdir.

Şarkı çok güzel bir taktik daha, tabi dediğim gibi kelime hazinesi e gramer olması lazım.(Bazı Rap veya şapşal rock şarkılarından bahsetmiyorum)
    Mesela Frank Sinatra yı ço kseverim, şarkılarını indir ve dinle anlaşılması çok kolay, anlamı çok güzel sözlerin. İnanki Türkçe müzik dinlemeszin birdaha, farkında olmadan mırıldandığın şarkı sözleri bunlar olur.

quote:

Orjinalden alıntı: StummScream

Çok güzel zaten sürekli kullandığım hemen firefox'umun adres çubuğumun altında seslisözlüğüm var telaffussuz ederken bir kelimeyi nasıl söylerim bunun hakkında birşeyler söylermisiniz
    Karşıma hiç bilmediğim bir kelime çıkarsa doğru nasıl telaffuz ederim sanırım biraz alfabe çalışmam lazım bunun için ama diğer kelimelerin söyleyişini düşünerekte yapabiliri sanırım eğer öyleyse???

Dostum işte burada görsel öğeler devreye girer yani? Dizi,film
    Çok azim edip dediklerimi yapmaya çalışırsan telafuz gibi bir sorunun kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 27 Mart 2008; 23:48:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snsnc

evdeymişsin otur cnbc-e,tnt,bbc seyret ve dinle.

Yapıyorumda öyle bön bön bakıyorsun öyle bir akıcı konuşuyorlarki şarkıları bile defalarca dinliyorum hiçbir parçayı ezberliyebilmiş değilim
    Ama dilim ingilizce telaffuzuna çok yatkın hocalar ilkokulda metin okuttururken sürekli tebrik ederlerdi bu konuda
  • Hocam sadece metal o yüzden pek şarkılardan umutlu değilim saçma cümleler içerebileceğinden ingilizce sözlüğünden bile şüphe duyabilirim
    Zaten şuan için haftasonları gittiğim bir kursum var o yüzden hafta içi evin içinde yapabileceğim kitapla vs. netten sözlükle çat bulup pekiştirerek yapabilmek istiyorum

Sizce kitap edineyim mi yoksa net'te bulabilirmiyim acaba e-booklar yada ben bundan geliştirdim diyen varmı?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin van Persie -- 27 Mart 2008; 23:54:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.