Şimdi Ara

Nasıl Düzenli Ders Çalışılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar 23 tayfa olarak biri olarak 11 i bitirip 12 ye geçiyorum ve bu yaz zamanı aklımda çoğu kişinin olduğu gibi oturup tyt çalışmak var ( 0 tyt bilgisi ). Ama çevremde öğretmenlerim olsun büyüklerim olsun herkesten duyduğum bir "ders çalışmayı bilmiyorsun" lafı var.Gerçekten sistemli ve düzenli nasıl çalışacam . Bu zamana kadar hiçbir zaman oturup öyle düzenli programlı çalışmadım açıkçası. Ama üniversite sınavı yaklaşınca ve herkesten bu lafı duyunca oturup bir program hazırlama gerekliliği duydum.Gerçekten aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blondecow -- 22 Haziran 2022; 14:49:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir zaman sonra alışıyorsun. İstemesen de kendini masanın başında buluyorsun. En azından mezun senemde öyle oldu. Şu an bile çalışasım geliyor mesela. Alışkanlık oluyor yani. Birkac gün boyunca kendini çok sıkmayacak kadar çalış sonrasında devamı gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yks22Hedef15K -- 21 Haziran 2022; 13:47:34 >
  • Yks22Hedef15K kullanıcısına yanıt
    peki nasıl çalışacağım hani şu gün şu ders şeklinde mi ? Mesela benim duyduğum hergün matematik çalışılmalıymış falan bunun dışında bir zorunluluk var mı ?

• hocam valla bende düzenli calısmıyordum ritalin kullandım düzeldi kendimi anlattım sadece bir öneri içermiyor cümle

• blondecow kullanıcısına yanıt
    Benim programım yoktu hangi konuda eksiğim var gibi hissediyorsam ona çalışıyordum ama bir dersi 1 2 hafta boyunca çalışmamazlik yapmıyordum tabi. Her gün mat calismak iyi olabilir ama çalışmak istemediğiniz günlerde çalışmasınız da olur bence. Her gün mat çalışmalıyım diye kendinizi şartlamaniz daha kotu

• Hocam az az çalışmayla başla 2 gün 20 dk çalış sonraki 2 gün 30 dakka.Diye 4 5 saate kadar arttırarak git sabitle 6 da 1 ay öyle çalış.2 3 ay böyle çalışırsan çalışma alışkanlığı kazandın demek.Takip ettiğin öğretmenlerin oynatma listesine göre ve soru bankandaki test sayısı ve zorluğuna göre haftalık plan yapabilirsin.Bir de 0 olduğun için başta sadece mat geo türkçe çalışmanı öneririm istersen fenden de bir ders ekleyebilirsin.0 olduğun için her şeyi aynı anda yapmaya çalışma.Bir de dil bilgisi için önder hoca öneririm hiç soru bankası çözmedim sadece onu izleyip not aldım fulledim dil bilgisini.Mat için mikail hoca öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 21 Haziran 2022; 14:30:21 >
  • Yks22Hedef15K kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hak veriyorum bende mezun senemde alıştım. 12 senem saldım çayıra mevlam kayıra zaten  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİZİK NASIL ÇALIŞILIR
    9 yıl önce açıldı
    GÜNDE KAÇ DERS ÇALIŞILMALI ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önce bu yaz için bitireceğin plan yap mesela bu yaz
    tyt fen ile tyt mat ve geometriyi bitireceğim de.
    sonra izleyeceğin kanalı belirle
    (tabi sırf ders videoları için yeni hesap aç)
    sonra çözeceğin kaynakları belirle
    sonra bi hesap yap kaç video var toplam kaç saat? kitap kaç sayfa? ben bunların içinden kaç günde geçerim?
    sonra aklından dersin: bunların 2 aylık ömrü var. atıyorum 2 ay. mesela 120 video var benim günde en az 2 video izlemem lazım bazıları 3 4 video olabilir ertesi güne sarktırma (arasındaki ilişkiyi unutabilirsin bence).kitap 420 sayfa senin günde ortalama çözmen gereken sayfa sayısı 7. (7 şart değil o gün çalıştışın konu 5 sayfadır öbür gün de 9 sayfadır 7-7 değil de 5-9 çöz. rakamlara takılma açıkçası. böyle böyle tırman. bir de tavsiyem eylüle kadar çıtır çalış 4-5 saat filan (saatlere takılma sadece somutlaştırmak için yoksa o gün işin 3 saatte bitebilir 4 5 e tamamlamak şart değil tabi işin 5 saatte bitmiyosa bitirene kadar devam 6 saat ısırmaz) eylülden aralığa kadar normal 7-8 saatlerde takıl. ocakta da 10-11 basarsın. daha önce çalışmadığın için bu saatleri gözünde büyütebilirsin ama inan ki bu saatler bile doyurmuyor ve bu eylül-aralık arası bence en keyifli zamanlar. söylemeyi unutmuşum böyle bi kağıda 7 sütun çizip pzt salı çrş tarzı ders programı oluşturmana gerek yok bu dediklerimi hafızaya at yapcağın şey belli zaten unutuyorum diyosan minik kare kağıda yaz alnına yapıştır 1 gün unutmazsın

• Yazın Tyt başlaman gerek. Zaten sen başlamasan bile dershane vs zorla başlatacak.

Hem Tyt hem ayt için geçerli bir şey söyleyeyim, konuları bitirmeden çözdüğün soru sayısına odaklanmak seni verimsizleştirir.

İlk hafta üstteki arkadaşın dediği gibi günde 30 dakikayı geçmesin. Bir hafta boyunca her gün 30 dk çalışınca insan artık alışıyor ve daha fazlasını istiyor. Çünkü zaten boş vaktin de var. Ama canın istiyor diye hiçbir gün 30'un üstüne çıkma, bırak içinde kalsın, seni çalışmaya teşvik etsin. 2. Hafta günde 1 saat yapabilirsin veya 45 dakika, sana bağlı. Bu artırmayı bir süre yap ama belirli bir yerden sonra sabitle. Mesela günde 5-6 saatte sabitle. Sonra zaten okul başlayacak orada işler daha da karışacak. O kısmı da deneyimli olanlar anlatsın.

Ben mezun senemdeydim. Benim en büyük hatam bir hedef koyup o hedefe ulaşıp, o hedefe ulaşır ulaşmaz küçümsemek ve gözümü her zaman yukarıya dikmek oldu. Bu beni tüm sene mutsuz etti. Günde 3 saat çalışırken 4 yaptım. 4 yapınca az geldi 5 saat yaptım. Bir hafta her gün 5 saat çalışınca yetersiz hissettim bir sonraki hafta 6 yaptım. 6da mutlu oldum ama benden çok çalışan arkadaşlarım vardı onların yanında kendimi yetersiz hissettim 7 saati zorladım. Bu da oldu. Bu sefer gözümü 8'e diktim. Haftalarca her gün 7,5 saat çalıştım ama bir türlü 8 saat yapamayıp mutsuz oldum. Sonra bir gün 8 yaptım, az geldi, 9 neden yapmıyorum dedim. En sonunda bir gün 9,5 saat çalıştım ve inanır mısın yatağa yattığımda o gün hiçbir şey yapmamış gibi hissettim. Oysa ki çok şey yapmıştım. Ama benim 9,5 saat çalıştığım gün 12 saat çalışan arkadaşlarım vardı ve onların yanında kendimi az gördüm.

Yani demem o ki sen benim düştüğüm hataya düşme. Bir saat hedefin olsun ve o hedef sabit kalsın. Gözün hep yukarılarda olmasın benim gibi. Sonra insan çalışmayı bırakıyor.

• LucyBrine L kullanıcısına yanıt
    evet zaten dershaneye gidiyorum 11.sınıftan beri ve 11.sınıfı iyi anladığımı düşünüyorum matematik ve fizikten 1'er konu eksiğim var zaten önceliğim 11. sınıfı 11.sınıfta anlamak ve bitirmekti.
    Dershane illaki tyt başlayacak eylül gibi ben o zaman tyt yi en baştan alıyım mı yoksa sadece soru çözmek mi önceliğim olsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blondecow -- 21 Haziran 2022; 14:40:46 >
  • blondecow kullanıcısına yanıt
    Eğer yazın Tyt yi bitirirsem bir adım önde olursun onlar Tyt öğrenirken sen ayt çalış veya eksik kalan Tyt konularına tekrar bak. Her zaman okuldan bağımsız sana özel bi programın olsun önden git avantajlı olursun

• ilk önce calışmak yerine çıkmiş tytleri cözmeye calis. ne sorduklarini , nasil sorduklarini kavramis olursun. ne calisicagini bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.