Şimdi Ara

FİZİK NASIL ÇALIŞILIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • FİZİK NASIL ÇALIŞILIR ? DERSHANEDE HOCALARDAN VE İNTERNETTEN VİDEOLAR İZLERKEN ANLIYORUM AMA SORU ÇÖZEMİYORUM ?

• Çözemediğini çözdürerek bükemediğini öperek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru çözerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bir arkadaşın yazdığını kopyalıyorum umarım işini görür ;

Bak kardeşim fizik nasıl çalışılır anlatıyorum, öncelikle fizik kadar zevkli bir ders yok anladıktan sonra,
    öyle hocaya sordum buna sordum falan anlamazsın birinden dinlediğinle, sana madde madde yazacam.
    1.çok fazla kaynak olsun? neden mi? bir zaman sonra hangisinin kaliteli olup olmadığını anlarsın, şimdi sana kaliteli diye bir kaynak söylersem sen oturursun kafan milyon olur, ama kitaplarının arasında esen yayınları olacak.
    2. çalışacağın konuyu bir kaç kez oku, alıştırmaları gözden geçir, ve formüllerini bir kenara yaz. fizik dersi formül dersidir, şimdi dersin ygs soruları ne ayak diye, mantıklı düşünürsen hepsinde formül kullanıyorsun, tabi bu lise ve sınav fiziği için geçerli, üniversite fiziği bambaşka. konuya ait formülleri yazdığın kağıt masanın üzerinde bulunsun.
    3.içinde çözümlü olan alıştırmalı çözümlü testleri olan herhangi bir fizik kitabını aç alıştırmaları kendin çözmeye çalış, buradan yok daha neler dersin, saçma dersin, ama mantıklı düşün, o formülü adam neden orada kullanmış diye düşüneceksin.
    4.kafa yoracaksın. bir soruyu bulamadın mı başka kaynaklarda o cevabı bulmaya çalışacaksın, çözemediğin soru olursa işaretleyeceksin ve gidip kaliteli bir hocaya soracaksın, öyle al şöyle böyle yaptık çıktı gibisinden değil hangi formülü neden kullandığını bilecek bir adam lazım. ve en az 3-4 kaynak bitirmek sana güzel bir yol katettirir.
    5.cevabı bulana kadar yılmayacaksın ve daha fazla kafa yoracaksın.
    6.çok kafa yoracaksın.
    7.çok çok daha fazla kafa yoracasın.
    8. biraz daha fazla kafa yoracaksın.
    9.alışacaksın.
    10.fizikten zevk aldığını farkedeceksin,artık ders olarak değil hobi olarak yapacaksın.

benim önerim kesinlikle böyle, bundan farklı yöntemlerle de öğrenebilirsin, ama en geçerli yöntem budur, fizik hocalarını iyi seç dostum, çözemediğin sorularda sana mantık öğretecek adam olsun.
    esen yayınları : sana formül kullanmayı öğretir, zor soru çözmeyi öğretir mantık öğretir
    formül yayınları : konu öğretir, soru öğretir, zor sorusu azdır ama ince ayrıntılı yerler bulabilirsin.
    güvender öss fizik : harbi bir kitaptır, soruları çok kalitelidir, her konuda ayrıntı bilgi vardır ve formüllerin nerden geldikleri açıklanıp en az birer tane örnek vardır.
    final fizik : bence basittir, öğrendikten sonra zor demezsin, ben esende zorlanırdım.
    birey dersanesi fizik : iki üç tane mantık önerisi ile her türlü çözersin, zor bir kaynaktır.
    zafer yayınları : sana yorumda ve düşünmede artı olur.
    zirve fizik soru bankası : ygs yorumlarında bir numara diyebilirim.

yukarıda yazdıklarım abartı değil, kesinlikle işe yarayan birşey, 10.sınıfta karnemde fizik 100 ortalamaydı, 11.sınıfta fizikçim çok zor sorardı ve iyi bir hocaydı, elektriğin anlamadığın yönlerini ondan öğrendim ve iki kere 55 aldım son yazılısında iyi çalıştım ve 96 aldım. son sene 98 den aşağı inmedim, ygs de fizik fulledim, lys fizikte 29 doğru 1 yanlış oldu. ve Hans gransmann dan "Fizik ve Ötesi" kitabını okumanı öneririm. fizik abartı değildir zevktir.

• Teşekkürler
  • @sancaryum un uzaklaşman kalktığında her yerde sherlock ve güzel yorum görür olduk sağol dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paintedman

@sancaryum un uzaklaşman kalktığında her yerde sherlock ve güzel yorum görür olduk sağol dostum

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.