Şimdi Ara

Nasıl dns server sahibi olabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi static ip'li bilgisayarımı web sitem için server olarak kullanmak istiyorum. nic.tr'deki "DNS Sunucu Değişikliği" bölümüne ip'mi yazsam yeterli olur mu? Yapmam gereken başka bişi var mı. İlgililerin bilgilerini rica ediyorum.
    nic.tr'de dns için "ip" ve bir de "dns adı" soruyor. Ip'ye ip'mi yazıcam; "Dns adı"na..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvir -- 12 Kasım 2005, 22:58:33 >

• DNS server istitorsa olmaz. Bir DNS server'indan yönlendirme yapman gerek kendi web server'ına.
  • hani kendi bilgisayarın web server olunca iş hallolluyo deniyordu. başkasının dns server'ına muhtaç kaldıktan sonra ne anlamı kaldı? yine para vermek gerekecek
  • www.mydomain.com burası belki işine yarayabilir ucretsiz forward işlemleri yapılabiliyor.
  • o sitenin hangi bölümünden yapıyoruz acaba?
    pek alakalı bişey bulamadım
  • nic.tr'de DNS soruyor ya oraya mydomain.com'un DNS serverlarını yazıyorsun.
    mydomain'in ayarlarındanda istediğin ip'yi ayarlayarak işi bitiriyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: dehliz

o sitenin hangi bölümünden yapıyoruz acaba?
    pek alakalı bişey bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersistem -- 12 Kasım 2005, 17:50:41 >
  • mydomin.com daki hangi bölümden ip'mi giriyorum. onu da söylerseniz çok sevaba gireceksiniz. bulamıyorum yaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işte!
    benim aradığım bilgi bunun gibi bişeydi.
    çok teşekkürler arkadaşım!

ancak tabii ki anlamadığım yerler var
    yukarıda
    "hostname'im abdurrezzak.ulan.com.tr'dir "

die örnek vermişsin. bu abdurrezzak'ı nasıl belirliyoruz? rasgele mi? yoksa mesela ben bilgisayarıma server için easyphp programını kurdum ve bilgisayarımın adını örneğin "bilinmiy-xc5zkq.ulan.com.tr" olarak değiştirdim. ve odtu'ye bu adresi dns adı die mi vermem gerekiyo?

ki bu adı dün verdim odtuye.
    easyphp'yi kurdum.
    odtuye dns adı: bilinmiy-xc5zkq.ulan.com.tr
    karşısındaki ip adresine de sabit ip'mi yazdım. şu anda bu aktif ama hala sitede bi icraat yok.

bütün mesele abdurrezzakta kilitleniyo!
    abdurrezzak.ulan.com.tr
    yerine benim yazacağım isim ne olack? bilgisayarımın adı mı? öyle mi olması gerekiyo?

edit: bilgisayarımın adı önceden "bilinmiy-xc5zkq." idi. internetten edindiğim bazı yarım yamalak bilgilerle bu adın sonuna domainimi eklemem gerektiğini öğrendim. ben de "bilinmiy-xc5zkq.ulan.com.tr" olarak değiştirmiştim dün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvir -- 12 Kasım 2005, 22:56:31 >

• meseleyi iyice anladığımı sanıyorum çok teşekkürler arkadaşım.
    şu anda windows server 2003 indiriyorum. meseleyi büyük oranda bu çözecek herhalde

windows xp'de birşey yapamayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvir -- 13 Kasım 2005, 11:23:43 >
  • _wireless_ süper anlatmışsın tebrik ediyorum
  • bu arada bu konularla ilgili birkaç makale indirdim çıktısını alıp haftaiçi okuyacağım.
    ("yukarıdaki hikayeden çıkması gereken yan anlam"a atıf :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.