Şimdi Ara

Nasıl bir otomobil dergisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nedir size bir otomobil dergisi aldıran?

Alacağınız otomobil dergisinden beklentileriniz nedir?

Derginin poster, anahtarlık vs. türü promosyonları sizi ne derece etkiler?

Bir otomobil dergisinden beklediğiniz fiyat aralığı nedir?

• Autocar:Kaliteli baskı,doyurucu testler,güzel yazılar ve resimler.
    Auto motor sport:Çok detaylı karşılaştırmalı testler ve doyurucu içerik.

Bir de POSTER görünce direk alıyorum,odama asıyorum ama büyük olursa.
  • Promosyon benim için satın alıp almama konusunda bir kriter olmuyor. Otomobil dergisi bana göre otomobil ile az çok ilgili insanların bildiklerinin dışında bilgiler vermeli, detaya özen göstermeli.
  • Otomobili tasarlayan her branştaki gerçek kişilerle okuyucu arasında bağlantı kurabiliyorsa alırım. Yoksa ikinci el enformasyondan öteye gidemiyor, broşürlerin bir tekrarı olan dergiler bence er ya da geç pazarlamın bir aygıtına dönüşmekten kurtulamıyorlar.

Testing, Automotive Engineering, Diesel Equipment Superintended bunu kısmi olarak yapabilen örnekler.
  • Autoshow'un herhafta çıkması güzel birşey.Testlerini ve karşılaştırmalarını seviyorum.Birde Onno ustaya ne oldu bilen var mı?Birkaç haftadır yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voody

Autoshow'un herhafta çıkması güzel birşey.Testlerini ve karşılaştırmalarını seviyorum.Birde Onno ustaya ne oldu bilen var mı?Birkaç haftadır yok.

Otohaber'e geçmiş kendisi. Geçen hafta gördüm ben de. Auto Show için büyük bir kayıp.
  • Kesinlikle çok büyük bir kayıp olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genelde ön kapakta bana içerde ne sunacağına bakıyorum.Uç otomobillere daha çok yer veren dergi bana göre biraz magazinsel oluyor.
    Onun yerine kendi alabileceğim auris,astra,megane,belki mercedes c,bmw 3 vs gibi daha makul otomobilleri test eidip karşılaştıran degriler daha çok ilgilimi çekiyor.
  • üniversitedeyken ev arkadasım sürekli oto dergilerini alırdı ben de onunla birlikte takip ederdim ancak aradan uzun yıllar gecti en son ne zaman oto dergisi aldıgımı hatırlamıyorum bile sanırım ünide kaldı hersey, artık internet var her türlü bilgiyi haberi yorumu hızlı ve en güncel haliyle bulabiliyorum o yüzden cok bir anlamı kalmadı benim icin.
  • öncelikle objektif tarafısız şeffaf olmalı

ben tüm dergileri takip ediyorum düzenli olarak

yukardaki değerlere göre yayın yapan dergi değişkenlik gösteriyor

kimi saysında cok güzel gayet doyurucu herşeyiyle bir test okuyorsunuz bir başka testte yüceltme cok işleniyor

bu birazda bana göre test otomobili davetler için yapılıyor dergi tarafından

çünkü araçı eleştirmek diğer model testlerini zora sokabilir ulusal ve uluslararası davetler gelmeye bilir.vs.vs.

promosyon benim için önemli değil ancak en faydalısı ne denirse takvim güzel bir promosyon hediye oluyor

birde fiyat listeleri daha detaylı olmalı tüm model motor donanım listesine göre
  • Car dergisi evde kitalığımı süslemekte...2007 sonundan bu yana çıktığından bellidir takip etmekteyim ve bence en kalitelisi....

http://www.dijimecmua.com/index.php?c=sw&v=255&s=944
  • otomobil dergilerini çoğunlukla otomobile ve mekaniğe meraklı olanlar alır.bence iyi bir otomobil dergisi herşeyden önce eğitici olmalı teknik konulara daha çok yer vermeli.ulaşılması kolay olan otomobilllerin testlerine daha çok yer vermeli,yapılan testler için daha fazla sayfa ayrılmalı detaya daha çok inilmeli şimdi piyasada satılan dergilerin yaptığı en büyük hata ; yapılan testleri 2 bilemediniz 3 sayfaya sığdırıyorlar zaten o 2-3 sayfanında büyük kısmı resimlerden oluşuyor.yazı kısmı ise doyurucu değil.(tanıtım kataloglarında daha çok bilgi var).halkın genelinin ulaşabileceği satın alabileceği testlere öncelik verilmeli.bazı otomobil dergileri öyle testler yayınlıyorlarki bırakın o otomobillere ulaşmayı sokakta o otomobilleri görme ihtimaliniz bile yok bu testlerden vazgeçilse bence güzel olur.bunun yerine ticari araç testlerine yer verilse bence daha çok ilgi çeker.eşantiyon olarakta poster ,araba kokusu ,buz kazıyıcı ,eldiven ,küçük tornavida,v.b verilse güzel olur.

• Sırf onno usta için aldığım bir derği vardı, otohaber olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam..hatta flash s ile vectra cdx i düz yolda yiyen ama yokuşa geldiğinde zorlanandığını idda eden, hatta bunu neden böyle olmuştur onno ustacıgım diye soran arkadaşa verdiği forum tadında cevabı asla unutamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

genelde ön kapakta bana içerde ne sunacağına bakıyorum.Uç otomobillere daha çok yer veren dergi bana göre biraz magazinsel oluyor.
    Onun yerine kendi alabileceğim auris,astra,megane,belki mercedes c,bmw 3 vs gibi daha makul otomobilleri test eidip karşılaştıran degriler daha çok ilgilimi çekiyor.

Aynen orta ve alt sınıfa hitap eden araçların tanıtımı ve testleri olan ayrıca soru cevap kısmı doyurucu dergileri arada almaya çalışıyorum.
  • otomobil dergilerini yıllardır takip ederim.autoshow dergisini çıktığı yıldan beri alırdım fakat son 1 senedir derginin kağıt kalitesi düştü,haber sayısı azaldı ve bence önemli bir kısım olan teknik danışman kısmı da dergiden 3 hafta önce çıkartıldı.bunun üzerine dergiyi almayı bıraktım ve otohaber dergisini almaya başladım.ve autoshowdan ayrılan teknik danışmanın(onno usta) otohaber e döndüğünü gördüm.otohaber de ki kağıt kalitesi de haber içeriği de bariz olarak autoshow u geçti.autoshow editörlerine yolladığım e-mailler belli ki dikkate alınmamış ve sonunda dergiyi almayı kestim.. eğer şirketler kendilerine çeki düzen vermezlerse pazar kaybı yaşamaları kaçınılmazdır.autoshow bunun bir örneğidir.
  • değerli görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

değerli görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Yeni bir dergi çıkarmayı mı düşünüyorsun?
  • Çalıştığım medya şirketinin uzun vadede böyle bir projesi var
    Bende projede görev alıcağım için ufak bi ön bilgi edinmek istedim
  • İlginç karşılastırmalar ve testler...
    mesela Autocar M3 ile bir uçağı yarıştırmıştı..bir porsche cayenne ile bir beygiri karşılaştırmıştı.. sıradışı seyler hoşuma gidiyor :D okuması daha zevkli
  • yabancı menşeili dergilerin o tür olanakrı daha fazla tabi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.