Arkadaşlar HP Pavilion m9130.tr Masaüstü bilgisayarını kullanıyorum. Son 1 haftadır yaşadığım sorun yani herhangi bir oyun oynarken veya facebook üzerinde ki basit browser oyunlarını oynarken ekranın tamamen donması ve ardından simsiyah kalması fakat bilgisayarın çalışması durumu üzerine bir iki çözüm denedim fakat işe yaramadı bu çözümler :
1-) Kasayı açıp içini temizlemek fanlar vb. 2-) Ekran kartı driverını güncellemek. (El ile güncelleme yaptım otomatik güncellemeye pek güvenmem.)
Bunları yaptım fakat sadece olayın gerçekleşme süresi uzadı önceden 15 dakika da bu oluyorsa simdi 20-25 dakika sonra gerçekleşmeye başladı bende bu olaydan hemen sonra ekran kasayı açıp baktım ki ekran kartı bayağı ısınmıştı ve fan yetersiz kalıyordu.
Zaten ekran kartım bir halta yaramayan NVIDIA GeForce 8500 GT ekran kartı. Bende ekran kartını değiştirmeyi düşündüm :) Ve nasıl bir ekran kartı almalıyım diye size soruyorum bilgisayarımın özellikleri bunlar :
Beni uzun süre idare edecek ve sistemimle birlikte uyumlu şekilde çalışacak bir ekran kartı arıyorum. Tercihim 1GB Paylaşımsız tarzında ekran kartı önerilerinizi alabilir miyim ? Bilindik markalar olursa güzel olur :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yardim edebilirseniz sevinirim arkadaslar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: PracTicLe
Yardim edebilirseniz sevinirim arkadaslar.
HD7770 alabilirsiniz,darboğaz olacağını zannetmiyorum.O işlemci ile 6950 kullanan var çünkü Bu arada Power kaç watt diye soracağım ama o kasanın içinden sağlam power çıkmayacağı belli.500-550 watt PSU + hd7770 alabilirsiniz