Şimdi Ara

Nasıl Bir Egitim Sistemimiz Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle Devlet Okulları'nda, sessiz okumak isteyen çocukları, ezim ezim ezen sokak çocukları, çocukların sorunları ile ilgilenmeyen öğretmenler...

    Nasıl bir yere geldi Ülke?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1. zorunlu eğitim kaldırılmalı herkes okuyacak diye birşey yok. Okumak istemeyen birini zorla okula alarak okumak isteyeninde hakkını gaspetmeye. Hemde devlet okulunda vergi çarçur etmeye kimsenin hakkı yok.

    2. Eğitim sistemi komple özelleştirilmeli. Devlet hiçbirşeye karışmamalı. Eğitim içeriğini, öğretmenini, öğrencisini, fiyatını vb herşeyi okul kendisi belirlemeli.

    Bunları yapmadan eğitim sistemi düzelmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Temel liseler'de bu yıl kaldırılmış hocam. Devlet kimseyi okutmamaya mı çalışıyor cidden anlamiyorum. Devlet okulları'nda adam akıllı eğitim yok özellikle de meslek liseleri'nde. Şuanda özel okul ve kolejler kaldı. Onları da devlet kapatırsa kimse okuyamayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aktfoskta

    Temel liseler'de bu yıl kaldırılmış hocam. Devlet kimseyi okutmamaya mı çalışıyor cidden anlamiyorum. Devlet okulları'nda adam akıllı eğitim yok özellikle de meslek liseleri'nde. Şuanda özel okul ve kolejler kaldı. Onları da devlet kapatırsa kimse okuyamayacak.
    Şuanki sistemde birkaç özel okul hariç türkiyede okumaktansa okumamak daha mantıklı. Tamamen zaman kaybı olarak görüyorum. Benimle beraber mezun olan arkadaşlarımın %80 i falan rahat işsizdir. Çalışanlarda insani şartlarda çalışmıyor. Çalışma saatleri çok yüksek ve ücretler düşük.
    Liselerin eğitim kalitesi zaten düşüktü son yıllarda iyice düşmüş. Her ile apartmandan bozma üniversite açtılar. Amaç tüketimle ekonomiyi canlandırmak. Gençleri oyalamak. Başka birşey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Malesef söylediklerimizi katılmıyorum zorunlu eğitim olmalı fakat devlet okuyacak öğrencileri seçmeli ve okumaya hakları ara eleman ve işçi sınıfında tutmalı fakat bunu yaparken de insanlara yasamak için gerekli olan şartları saglamali. Eğitim sistemini özelleştirmek demek baştan eğitime vurulabilecek en buyu darbe olur çünkü bu seferde asıl okuması gereken nitelikli çocukları ve gençlerin önüne set çeker ve değiştirilen eğitim içeriği bir kaos ortamı yaratır.

    Öneri devletin bir an önce ilköğretimden başlayarak sınıf mevcutlarını düşüşü ve en yüksek 20 yapması lazım.

    Müdürlerin aldığı rüşvet ve bağışların durdurulması ve zenginin parası değil çocuğun zekası konusturulmaya başlanması.

    Nitelikli okulların yapılmaya başlanması ve her okula gelir veya bir bütçe sağlanmalı. Tarihi değeri olmayan eski okullar yıkılıp modernlestirilmeli ve ihtiyaçları giderilmeli.

    Öğretmenlerin artık bu iş geldi diye değil çocuk ve ders sevgisi ile işini yapmasi sağlanmalı yoksa öğretmenlikten çıkarılmalı.

    Özel okul kurs vs. yerlerin kapatılıp bunun gibi işleri tamamen okul yönetimine bırakmaları lazım.

    Belirli niteliklere ve kafa yapısına sahip olan öğrenciler için yüksek eğitim veren okulların açılıp, öğrencilere burs imkanları sağlanmalı.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.