Şimdi Ara

Nasil Basarilir: Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak ve Calismak (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
416
Favori
57.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Şey seneye aynı konuyu tekrar açtığında yeni resimler koyabilir misin okulla ilgili falan?Google görsellere yenileri eklenir sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_55599386/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Burada yeni resimler var zaten... Inceden laf dokundurmaya calismissiniz ama olgunlukla karsiliyorum, Turkiye stresli bir yer sonucta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

sallama o ortalama 3.97 ye çıkmaz milleti kandırınca eline ne geçiyor

2. dönemin sonunda getirdiğim ortalama 3.96'ydı (100 üstünden 99, 5 üstünden 4.95) . Evet inanılmaz bir şeydi. O ana kadar sadece ortalama bir öğrenci olan, bölüm içinde 30.-40. sırada bulunan ben o dönem içinde Bilgisayar Mühendisliği gibi zor bir bölümde, o dönemin 1. olmuştum. Genel ortalamam ise bu sayede 2.79'dan 3.13'e yükselmişti.
  • Peki master yerine üniversite egitimi icin gitmek istesek nasil bir yol izlemeliyim?
    Suanda lise son sinif ögrencisiyim önümde sadece 3-4 aylik bir sürec kaldi. ÖSS sinavindan cok ümitsizim deneme sinavinda 177 puan yaptim.(Baraj 180) Nedeni ise meslek lisesi olmamiz yani hic matematik fizik vs. yok.

Ben londrada bir ögretmenle konustum ve bana dedigi tek sey 5 aylik dil egitimi icin londra'ya gel ve ielts sinavina gir demisti. Yani TR deki dil okullarinda zaman kaybetmememi söyledi. Yurtdisinda okullarin acilis tarihi ne zaman? Yani ben Haziran gibi Londra'ya gitsem kursa girip ielts girsem o döneme yetisebilirmiyim?

Cok uzun oldu ama umarim yanitlarsiniz :)
  • Normal universite okumak icinse nasil olur emin degilim. Ama sonucta dil bilmek bir avantaj kazandirmaz, sonucta normal universiteye gelenler herkes super ingilizce biliyor. Turkiye'yi dusunun. Rus birisinin turkiye'de ODTU'de okumasi icin Turkce'yi cok iyi bilmesi ona ekstra bir sey kazandirir mi? Onun gibi...
  • @Shadow_Shooter

pmlerini kontrol eder misin? :) siteye girdiğinden beri cevap yazmanı bekliyorum.Galiba çok pm alıyorsun ve ondan yanıtlamıyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRosTratuS1905 -- 21 Ocak 2012; 3:21:41 >
  • Eğer özel değilse, samsung un yaklaşık ne kadar ücret teklif ettiğini sorabilirmiyim? 60k tahmin ediyorum ben senelik?
  • Genelde ozel mesajlara cevap vermiyorum cunku ya buradaki sorularin tekrari oluyorlar ya da cevaplasam da ayni soruyu bir baskasi sorabiliyor. Bu nedenle digerlerine de ornek olmasi amaciyla buradan yazmayi uygun buluyorum. Genel olarak universitede okudugunu memnun olmadigini ancak yeni bir universiteyi istedigini soylemissin sorunda ve ne yapmaliyim demissin:

Yapabiliyorsan hem okula devam et hem de iyi bir universite icin simdiden calismaya basla. Ikisini de ayni anda yapabilecegini dusunuyorum. Sonucta su anda bu forumda bulunmaya vaktin varsa bunun 1 saatini ders calismaya da ayirabilrisin. DErs sadece onune konmus bir puzzle. Cok da onemi yok ancak o puzzle i yaptigin zaman birilerine bir sey ispatlamis olacaksin. Ve o birilerine bir sey ispatlamadan da iyi bir yere gelemezsin. Gozunde cok buyutmeden tum hirsinla asilman lazim. Sevgiler. Cunku en kotu ihtimal basaramazsan yine de baslamis isi bitirmis olursun tumden kaybetmezsin. Ancak her karar bir risktir ve buna sen daha iyi karar vermelisin. Acisiz basari olmaz, sansli degilsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Eğer özel değilse, samsung un yaklaşık ne kadar ücret teklif ettiğini sorabilirmiyim? 60k tahmin ediyorum ben senelik?

Tam ucret soylemem mumkun degil ancak 80k'dan daha fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Normal universite okumak icinse nasil olur emin degilim. Ama sonucta dil bilmek bir avantaj kazandirmaz, sonucta normal universiteye gelenler herkes super ingilizce biliyor. Turkiye'yi dusunun. Rus birisinin turkiye'de ODTU'de okumasi icin Turkce'yi cok iyi bilmesi ona ekstra bir sey kazandirir mi? Onun gibi...

Demek istediğim o değil aslında. Suanki ingilizce seviyem IELTS kazanacak düzeyde değil. En kısa sürede sınavı kazanacak seviyeye gelebilmem için Londrada ki eğitim turlarına katılmayı planlıyorum. Fakat zamanım kısıtlı. Dil eğitimi ardından Sınava girip üniversite basvurumu yetistirebilirmiyim tereddütte kaldım.
  • Tamam son soru hocam, bahsettiğinzi vakıf üniversitesi bilkent miydi değilmiydi. Yes or No yetecek
  • quote:

Genelde ozel mesajlara cevap vermiyorum cunku ya buradaki sorularin tekrari oluyorlar ya da cevaplasam da ayni soruyu bir baskasi sorabiliyor. Bu nedenle digerlerine de ornek olmasi amaciyla buradan yazmayi uygun buluyorum. Genel olarak universitede okudugunu memnun olmadigini ancak yeni bir universiteyi istedigini soylemissin sorunda ve ne yapmaliyim demissin:

Yapabiliyorsan hem okula devam et hem de iyi bir universite icin simdiden calismaya basla. Ikisini de ayni anda yapabilecegini dusunuyorum. Sonucta su anda bu forumda bulunmaya vaktin varsa bunun 1 saatini ders calismaya da ayirabilrisin. DErs sadece onune konmus bir puzzle. Cok da onemi yok ancak o puzzle i yaptigin zaman birilerine bir sey ispatlamis olacaksin. Ve o birilerine bir sey ispatlamadan da iyi bir yere gelemezsin. Gozunde cok buyutmeden tum hirsinla asilman lazim. Sevgiler. Cunku en kotu ihtimal basaramazsan yine de baslamis isi bitirmis olursun tumden kaybetmezsin. Ancak her karar bir risktir ve buna sen daha iyi karar vermelisin. Acisiz basari olmaz, sansli degilsen.

Geçen sene yerleştiğim için bu sene puanım düşecek.Gelecek sene ise hem okul hem sınav çok çok zor.Büyük bir ihtimalle bölümü değiştirip aynı okulda kalacağım.Hayatım boyunca hep kararsız kaldım.Hep "Keşke"lerle yaşadım.Bu benim son şansım diyebilirim.Onun için elimden geldiğince birçok insana ne yapsam diye soruyorum.Cevapladığın için teşekkürler.
  • @Caipirinha, Cankaya Universitesi ancak bu universitenin su an bulundugum yerde olmamda bir faydasi oldugunu dusunmuyorum.

@cihad
    Kolay olan ne var? Eger cidden keskelerden kurtulmak istiyorsan hayatini kolaylari sectigin bir yol olmaktan cikarman gerekir. O zor, bu zor ama keskelerin hep o olacak. Cunku zor dedigin firsatlar, kacirdigin zaman keskelere donusecek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Eğer özel değilse, samsung un yaklaşık ne kadar ücret teklif ettiğini sorabilirmiyim? 60k tahmin ediyorum ben senelik?

Tam ucret soylemem mumkun degil ancak 80k'dan daha fazla.

• Valla tek kelimeyle takdir edilcek bir durum, vasat bir üniversitede vasat bir öğrenciyken 1 günde insanın değişmesi.

İbret alıncak bir durum

Helal olsun
  • takip
  • Dostum konunu yeniden açmana sevindim. Bizdekiler biraz da gazla çalıştığı için bu konu onları gayrete getirebilir
    Gorusebilmek dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: les paul

Ben de geçen sene Stanforddan kabul aldım. Burs da vardı ama maddi imkansızlıklardan gidemedim

ben de böyle birini duymuştum. tam hatırlamıyorum ama bilkent veya boğaziçi elektrik elektroniği adam ikinci bitiriyor MIT den burslu kabul alıyor ama babası hastandığı için gidemiyor, türkiyede bi şirkette işe giriyor sonra.
  • sağlam konu
  • 2 Sene sonra gorusuruz hocam.

Los Angeles'da yasiyorum. Community College girdim bu sene , ya ilk sene ya da ikinci sene ya Tufts ya da UCLA'e girmeyi hedefliyorum.
  • Shadow_Shooter dostum bu sorum özellikle sana fakat diger arkadaslarda cevap vermek isterlerse dinleyebilirim. Lisede olanlar icin ne öneriyorsun? Yani çalışma konusunda. Mesela ben lise3'e gidiyorum bulundugum sehrin en iyi 2. Anadolu Lisesindeyim. Bende senin gibi bilgisayar istiyorum fakat kendimden suphe etmeye basladim yapabilecek miyim diye. İlk donem bitti 3 tane zayif var yine. Senin bulundugun yerlere gelebilmek icin lisede neler yapmak gerekli?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.