|
NASA’nın Mars helikopteri artık uçamayacak: İşte yaşanan tüm gelişmeler
-
-
Artık insanoğlu olarak pervaneye ihtiyaç duymayan teknolojilere geçmemiz gerektiğine inanıyorum ve bu uğurda çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek yapmamız gereken şey, kütle ve momentum ilişkisi konusundaki bilgilerimizi üst düzeye çıkarabilmektir. Günümüzde bilinen fizik kanunu bilgileri ile sınırlı kalırsak gerçek bir uzaylı konumuna hiçbir zaman ulaşamayacağız.
-
Yapay zeka ve robotlar bu iş için kullanılabilir olsalar keşke. Ölmeden görsek robotların Mars'ta yürüdüğünü. Ömrümüz yetse bari :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 26 Ocak 2024; 11:52:37 >
_____________________________ -
Tabiat / fiziki gerçeklik insana bir takım engeller koyuyorsa bunlar aşılamazlar. Işık hızı misal. Aşabileceğiniz bir hız değil; evrensel sabit. Zaten kütleli bir objenin çıkabileceği bir hız da değil. Varsayımda ışıktan hızlı hareket ediyormuşçasına zaman mekan kestirme veya manipülasyon yolları var ama bu varsayımlar bırakın mühendislik sorunlarını bilimsel anlamda gerçekliklerinin test edilebilir oldukları bile tartışılır. İnsanoğlu veya başka herhangi bir organizma test edilebilirlikle, ampirizmle ilerler. Kuramsal düşünce ancak bir yere kadar götürür; daha doğrusu kuramsal düşünce test edilmeden geçerli olamaz. Fizik kanunları da test edilmiş olanlardır. Öyle aşabileceğiniz basit engeller değiller. Evrenin dokusundan kaynaklı limitasyonlar veya yapabileceklerinizi belirleyici örüntüler. Heisenberg'in belirsizlik ilkesi başka bir örnek. Ne yaparsanız yapın, parçacıksal momentum ile konum eşzamanlı bilinemez. Benim görüşüme göre insanın sınırsız hayal gücüne nazarla fizik kanunları çerçevesinde tabiat daha çok sınırlayıcıdır. O sebeple bir asırdan fazla süredir hala içten yanmalı motorlarla, içten yanmalı motorlara kıyasla daha yeni olmakla birlikte jet ve roket iticilerle uğraşıyoruz. Bence anlayışımız kısıtlı olmasından ziyade tabiat bize uygulamada sınırlar koyduğu için böyle. Tabii ki tabiat bunu bilinçli de yapmıyor. Basitçe öyle olduğu için öyle. Evren belki başka fiziksel yasalarla içten yanmalı motorlar yapmamanıza müsait yeterli güçte kimyasal arkaplana da sahip olmayabilirdi. Ama şu işe bakın, buna müsait. Daha egzotik itki teknolojilerini tabiatın kısıtlayıp kısıtlamadığını zaman ve tarih gösterir ama ben pek umutlu değilim. Fakat antik insanların da içten yanmalı bir motoru hayal dahi edemeyeceklerini ama sonunda gerçek olduğunu da biliyorum. Küçücük cihazlardan bu mesajı atabiliyorum. Bunlar eskiler için akıl almaz, hayal dahi edemeyecekleri, şu an görseler büyücülük zannedecekleri imkanlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
Herkes kendi bilgisi dahilinde kesinlikle haklıdır fakat bu gene de haklılığını kanıtlamaz. Ben teorik fizikçi değilim. Çalışmalarım sadece teoriden daha öte deneyimlerimi geliştirme üzerinedir. Her şeyden öte tüm çalışmalarımın temelinde matematik ve gerçekliği kanıtlanmış fizik kanunları mevcuttur. Günümüzde hala aya çıkılmadığına, Dünya'nın düz olduğuna ve yoktan elektrik üretilebileceğine inanan insanların var olduğu bu dünyada bana insanların çok inanmasını da kesinlikle beklemiyorum. Bence siz kendinizce haklısınız ve ben de kesinlikle haklıyım. Ayrıca özellikle belirteyim kimseyi fikirlerimle ikna etme gayretinde de değilim. Sağ kalırsak gerçekte kimin haklı olduğuna gelecek karar verecektir.
-
İşte gerçek bir mucit ruhu... espirili, arogant ve yüksek. Destekliyorum
_____________________________ in vino veritas * -
Bahsettiğiniz motor sistemi, kısaca reaksiyon olmadan itki, bu tür bir sistem, Newton’un Üçüncü Hareket Yasasını ihlal eder. Bu yasa, bir cisme uygulanan her kuvvete karşılık, eşit büyüklükte ve zıt yönde bir kuvvet oluştuğunu söyler. Bu nedenle, reaksiyon olmadan itki sağlayan bir motor sistemi fizik kurallarına aykırıdır. Sizin yapmaya çalıştığınız sistem, reaksiyon oluşturabilecek bir yüzey olduğu sürece fizik kurallarına aykırı
değildir, çünkü bu şekilde araç ve içerideki itki sistemi birlikte kapalı bir sistem oluşturmazlar. Yapmaya çalıştığınız sistemde, motor, aracın içinde hareket oluştururken, aracın dışındaki ortamla etkileşime girer. Örneğin, aracın altındaki zemin, araca bir sürtünme kuvveti uygular. Bu kuvvet, aracın hareketini engellemeye çalışır. Ancak, motor, örneğin aracın içindeki havayı iterek bir kuvvet yaratır. Bu kuvvet, aracın hareket etmesine neden olabilir. Eğer motor, aracın ağırlık merkezini değiştirirse, araç hareket edebilir. Bu durumda, aracın momentumu değişir, ancak aracın dışındaki ortamla etkileşim sonucu oluşan kuvvetler, sistemin toplam momentumunu korur. Yani, aracın momentumu arttığında, aracın etkilediği ortamın momentumu azalır. Bu şekilde, momentum korunum yasası geçerli olur. Vakumlu bir ortamda ise motorun oluşturacağı hareketler,aracın yer değiştirmesine neden olmaz. Çünkü, bu durumda motor ve araç birlikte kapalı bir sistem oluştururlar. Bu sistemde, motor ve aracın toplam momentumu, dışarıdan kuvvet uygulanmadığı sürece sabit kalır. Sizin bu ilkeyle çalışan “yerde giden prototip” aracınızın başarılması nispeten kolayken, bunun havada stabil şekilde gidecek halini yapmak imkansız değil ancak çok zor gözüküyor. Hayal ettiğiniz vakumda bu şekilde hareket edebilen bir araç ise yasaları ihlal ettiğinden mümkün gözükmüyor. Bu yüzden yerde giden aracı yapabilirken, aracınızı uçurma aşamasında çok büyük zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Katı bir cisime göre havayla reaksiyondan faydalanmanız çok daha zor olduğundan yasanın limitlerinde uzayda dolanmayı bırakın, işin pratiğinde sizin için bu yasa henüz atmosfer ortamında çalışmaya başlayacak.
@antigravity74100
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 26 Ocak 2024; 18:00:20 >
-
Newton'un 3. yasası etki-tepki üzerinedir. Benim kullandığım motor sisteminde etki-tepki diye bir şey yoktur. Zaten anti yerçekimi sisteminin başarılamama sebeplerinden biri Newton'un 3. yasasıdır. En son 3 volt ve üç adet motorla yerde hareket ederek Newton'un 3. yasasını ihlal eden bir prototip yapmayı başardım. Bu prototipe ait video Twitter adresimde mevcuttur. Bu prototipin kinetik enerji ile hareket ettiğini varsayıyorum. Açığa çıkan bu enerji çok küçük olduğu için sadece yerde hareket mümkün olabiliyor. Sadece çok az eğimli yokuşu da tırmanabiliyor. Gelecek zamanlarda oluşturacağım prototip ise merkezkaç kuvveti kullanacaktır. Merkezkaç kuvvetinin etki-tepki ile en ufak bir benzerliği yoktur. Bu nedenle Newton'un 3. yasası bu işe engel değildir. Bu konuda basit bir örnek verirsek; bir ipe bağlı ağırlığı havada döndürüp bıraktığımızda havaya fırladığını dünyadaki birçok insan zaten bilmektedir. Bu hareketin etki-tepki ile oluştuğunu kimse iddia edemez. Tek problem, bu hareketi motor sistemine nasıl dönüştürebileceğimizdir. Bu konuda mesafe kat edebilmek için konu hakkında çok yönlü düşünmem, üzerinde yıllarca kafa yormam ve birçok deney yapmam gerekti. Bu işin zorluğunun çok iyi farkındayım. Momentumun korunumu yasasının da anti yerçekimi sistemini engellemede hiçbir geçerliliği yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 26 Ocak 2024; 21:48:06 >
-
Merhaba, ben girişimciyim ve kendi ilgilendiğim uluslararası bir projem var.Eğer projeniz ciddi ise yatırımcı bulmasına yardımcı olabiliriz.Bana mesaj yolu ile size ulaşabileceğim bir bir eposta veya numara verin lütfen.
-
Yorumlara da yazabilirsiniz, özel mesaj kısmı uğraştırıcı çünkü.
-
Teklifiniz için çok teşekkür ederim, şu an için tüm tekliflere kapalıyım. Teklifinizi kabul etmeme nedenim zaten projemde çok ciddi olmamdır. Gelecekte fikir değiştirirsem bağlantı kurmaya çalışırım. Tekrar teşekkürler.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt