Şimdi Ara

Nasa'da çalışmak için neler gerekli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
10.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Orijinalden alıntı: dix1

Beyin.

peki ya erkekse ve Beyi yoksa ? o zaman almıyorlarmı?

ne yani beni almıyacaklarmı şimdi

o zaman gay olacan başka çare yok

• [DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=74mhQyuyELQ&feature=player_embedded#!]
  • Nasa'da genel giriş seviyesi maaşları:

http://nasajobs.nasa.gov/jobs/entrypay.htm
  • HOCAM JEOLOJİ MÜHENDİSİ OLURSUN ÖNCE KANADAYA GİDERSİN AY JEOLOJİSİ OKURSUN SONRA DA NASAYA GİRERSİN ASTRONOT GİBİ OLMASADA BİRKAÇ KEZ ÇIKARSIN UZAYA NASADA JEOLOGLAR ŞU AN İÇİN MEVCUT AYDAN MİNERAL NUMUNELERİ ALMAYI FALAN ÖĞRETİYORLAR ASTRONOTLARA..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zücvettin

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Diploma Fotokopisi (Aslı İle Birlikte) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

13 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı
    ( Adliyeden Ehliyet için olacak )

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu )

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

fotoraf kalmamış pazartesi gider çektiririm onu. savcılıktan alıcağım belgeyi de pazartesi günü hallederim bi işim çıkmazsa. onun dışında hepsi tamam teşekkürler yönetici kardeş

sesli güldümlan gece gece

• quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinBaran

Benim torpil var.

adamda alir 2 tane havayi fisek ne olmus yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Nasa'da genel giriş seviyesi maaşları:

abooooooooooooooooooooooooooooov delirdim
    aylık mı bunlar
  • liseli detec...
  • Ders calismaktan dhye takilacak vakti bulamaman ve hayalim dedigin meslekle ilgili sordugun soruya karsilik gelen cevaplara ciddiyetli yaklasman oncelikle gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

ciddi yanıt isteyen bana pm den ulassın. bişeylere vurulcak bir konu degil bu, her ne kadar konuyu acan arkadas dalga amaclı acmıs olsada. imkansız gözüyle bakmayın bir arkadasım mezun olur olmaz $50.000 dan fazla bir rakamla işe başladı. metalurji ve malzeme müh. okumustu.

Anlat bana hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drummer

NASA altında çalışman gerek

inceden
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Nasa'da genel giriş seviyesi maaşları:

Haftaya gel, başla esprisini yapacaktım fakat üstteki linki incelediğimde bir durgunluk geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeyitKoyuncu

Uzay kampına git yardımcı olurlar en azından bilgilendirirler uzaya gitmesen bile gitmiş kadar olursun orda xD (ciddiyim)

tamam kanka xD (ciddiyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

/>

• quote:

ciddi yanıt isteyen bana pm den ulassın. bişeylere vurulcak bir konu degil bu, her ne kadar konuyu acan arkadas dalga amaclı acmıs olsada. imkansız gözüyle bakmayın bir arkadasım mezun olur olmaz $50.000 dan fazla bir rakamla işe başladı. metalurji ve malzeme müh. okumustu.

yaz buraya bizde bilelim
  • ABD uzay programında üç tip astronot var:

Komutan/pilot
    Görev uzmanı
    Yükleme uzmanı
    Komutan; görevden, mürettebattan ve bütün araçtan sorumludur. Pilot, uzay aracını hareket ettirmede ve uyduları mevzilendirmede komutana yardım eder. Görev uzmanı; mekik operasyonlarını ve uzay yürüyüşlerini ayarlamada ve deneyleri yürütmede, komutan ve pilotlarla birlikte çalışır. Yükleme uzmanı, görevin gerektirdiği özel kısımlarla ilgilenir. Yükleme uzmanları başka milletten de olabilir.

ABD vatandaşlığı (pilotlar ve görev uzmanları için)
    Tanınmış bir üniversitede derece (mühendislik, biyoloji bilimleri, fizik bilimleri, matematik gibi bölümlerde)
    Üç yıllık tecrübe (bir doktora üç yıla tekabül ediyor)
    NASA’nın fiziksel testlerinden birini geçmek (pilotlar 1. sınıf, diğerleri 2. sınıf fiziksel teste tabi tutuluyorlar. bu iki test de sivil ve askerî uçuş testlerine benziyor)
    Bir jeti 1000 saatten fazla, birinci pilot olarak uçurmak (sadece pilotlar için)
    Pilotlar için 162,5-193 cm arası, diğerleri için 148,5-193 cm arası boy

Astronot olmak için önce NASA’ya bir başvuru formu göndermeniz gerekiyor. Bundan sonra sizin bir dosyanız oluyor. Başvuru yerinize göre sizi bir bölgeye gönderip, orada sizi sorulara, testlere ve oryantasyona tabi tutuyorlar. Performansınız değerlendiriliyor. Eğer başarırsanız astronot adayı olabiliyorsunuz. Adaylığa hak kazananlar her iki yılda bir, NASA tarafından açıklanıyor.

Aday olmaya hak kazandığınız takdirde sizi hemen eğitime alıyorlar. Fen (matematik, astronomi, fizik, jeoloji, meteoroloji, denizbilimi), teknoloji (navigasyon, yörünge mekaniği, materyel işleme) ve uzay mekiği sınıflarında teorik bilgileri öğreniyor ve bu bilgileri karada, denizde, mikro yerçekimli ortamda, düşük-yüksek basınç ortamlarında ve uzay elbiselerinde pratiğe döküyorsunuz.

Bu iki yıllık eğitim periyodunun ardından astronot olarak seçilebilirsiniz. Seçildikten sonra uzay gemisindeki yerinizi almaya ramak kalıyor. Son olarak kalkış hazırlığı, kalkış, yörünge, atmosfere giriş ve iniş eğitimleri (simülasyon olarak) alıyorsunuz. Bölümünüz hangisiyse o bölümü ilgilendiren makinelerin dilini öğreniyorsunuz. Artık bir astronotsunuz. Bir uçuşa seçilene kadar genel eğitimlerinize devam ediyorsunuz (çünkü bilgiler yenileniyor).

Bir uçuş için seçildiğiniz takdirde, uçuşla ilgili her türlü muhtemel acil durumları göğüsleyebilmenizi sağlayacak uçuş simülasyonlarına tabi tutuluyorsunuz.

Bu eğitimin ardından uçmaya hazır bir astronot oluyorsunuz. En iyi tecrübe yolu olan yerinde görmeğe hak kazanıyorsunuz. Uçuşunuzdan sonra birkaç günlük kontrol adı verilen tıbbi testlerden geçiriliyorsunuz. Bu testlerin amacı uzay yolculuğunun sağlığınız üzerinde bir tesir bırakıp bırakmadığını anlamak.

NASA’dan başka bir yere geçmeden önce en az 5 yıl çalışmanız gerekiyor.

İşin özü; zorlu bir eğitim almanız ve sıkı ve yorucu bir şekilde çalışmanız gerek. Uzayın bu yanları zor olabilir ama manzarası gerçekten muhteşem.

• quote:

arkadaşlar ben küçüklüğümden beri astronot olmak istiyom. son bikaç gündür de bu konu üzerine ciddi kafa yordum ve hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. Nasa'da astronot olmak için tam olarak napmak gerekiyo? bi bilginiz varmı?

Public Communications Office
    NASA Headquarters
    Suite 5K39
    Washington, DC 20546-0001
    (202) 358-0001 (Office)
    (202) 358-4338 (Fax)

ara sor. sende su konsoloslugu aramaya usenen insanlardanmisin.

arayamazsan soyle diyim hicbisey yapmana gerek yok. gorusmeye gidiceksin sadece. eger begenirlerse seni alirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 25 Eylül 2011; 7:57:37 >
  • en az 3-4 tane yabancı dil bilmen lazım
  • quote:

quote:

oha napıyoda 50bin dolar alıyo

elemanin g.tten salladigi $50000 den belli. usa da maaslar yillik olarak gecer herzaman.

mezun olur olmaz nereye aliyor guldurme.

basit bir avukatun aldigi yillik ucret $600000-$700000 civarinda. ki arkadas aylik diyorsa bile ona cok az vermisler. amele olarak almasinlar?

(202) 358-0001 (Office)

ara utanacak bisey yok. farkli canli degil onlarda

• Mustafa Topaloğluna danışman gerek
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.