Şimdi Ara

nas paylaşım sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba;

    şöyle garip bir sorunum var. Alimde Zyxel in nas server ı var. Tüm ayarlarını yaptım herşey hazır. cihazın arayüzüne bağlanabiliyorum bir problem yok ama klasörlerine erişemiyorum.

    windows \\192.168.1.33 ögesine erişemiyor diyor. ip adresiyle girsemde nas adıyla girsemde paylaşıma erişemiyorum. 2 bilgisayarımda windows 10 var güvenlik duvarını kapattın antivirüsü kapattım herşeyi yaptım yinede ikisindede giremiyorum. Ama işin garip tarafı birtane server im var 2016 yüklü onda girebiliyorum. gözümden kaçırdığım bişeylermi var. evimde qnap var onla sorunsuz bir şekilde giriyorum ama ilk defa zyxel de böyle bir sorunla karşılaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanskose -- 12 Temmuz 2019; 9:36:32 >



  • nas cihazı smb v1 ise bağlanamaman normal, smb v1'de güvenlik açığı var, şu kripto fidye yazılımı bu açık üzerinden çalışıyor, ağdaki tüm bilgisayarlara bulaşabiliyor.

    bu yüzden microsoft w10 yeni sürümlerinde smb v1'i devre dışı bıraktı, tekrar etkinleştirip nas cihazına bağlanırsın ama fidye yazılımı bulaştırırsan tüm dosyaların gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    nas cihazı smb v1 ise bağlanamaman normal, smb v1'de güvenlik açığı var, şu kripto fidye yazılımı bu açık üzerinden çalışıyor, ağdaki tüm bilgisayarlara bulaşabiliyor.

    bu yüzden microsoft w10 yeni sürümlerinde smb v1'i devre dışı bıraktı, tekrar etkinleştirip nas cihazına bağlanırsın ama fidye yazılımı bulaştırırsan tüm dosyaların gider.
    peki nasıl bağlanmam gerekiyor. oraya dosya transferi yapıcam.
  • nas cihazının smb sürümü eski ise güvenlik riskini göze alıp smb v1'i program ekle kaldır-windows bileşenleri kısmından etkinleştirebilirsin.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt

    Hocam Zyxel Nas542 cihazım var. 2 gündür ağda nas'ı paylaşıma açmayı deniyordum. Denemediğim yöntem kalmadı. Ta ki sizin smb v1 yüklenmesi gerekiyor yazınızı okuyana kadar. Çok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.