Şimdi Ara

Narwal Robot Süpürge Kullanıcıları Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
8
Favori
3.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Narwal türkiye aksesuar koymuş hb ya 2 şer tane torba aldım bir de mop

www.hepsiburada.com
    Narwal Süpürge Aksesuarları Modelleri & Fiyatları | Alışveriş Kredisi Fırsatı
    https://www.hepsiburada.com/narwal/supurge-aksesuarlari-c-17712
    Toz torbaları bitmiş bile Son iki tane kalan mop bezini de ben aldım. Narwal Türkiye sanırım pek başarılı olamayacak. Sanki rica minnet fabrikadan 8-10 tane zar zor aksesuar alabilmişler. Onlar da hemen bitti. Çok saçma işler dönüyor. Ayrıca bir arkadaşımız Narwaldan toz torbası için 210 ya da 250 TL gibi bir fiyat almıştı. Ama hb da 340 TL den sattılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bence hemen o kadar kötülememek lazım aldığımız fiyat Roborock‘ın yarısı kadar olan bir fiyat ve özellikleri olan bir cihaz. Gümrük lerin durumuda belli elbet alanlar çoğaldıkça onlarda satış yapmak isterlerBen gatet memnunum cihazdan şimdilik

Selamlar hocam. Şuan hb de 9k'a satılıyor bu cihaz. (freo x) modeli. Son durum nedir ? Alınır mı cihaz? Kronik problemle karşılaştınız mı? Parasını hak edecek kadar temizlik yapabiliyor mu gerçekten?

Teşekkür ederim.

Merhaba , freo x plus ile ilk kez robot süpürge deneyimim oldu. Annem için aldım kendisi 79 yaşında en azından evin tozunu alsın diye kullanıyorum. Robot süpürgeden memnunum ama beklentiler ile ilgili bir şey. O yüzden ben özellikleri ile bir üst seviye olan ve istasyonu olan Roborock Curv 2 pro siparişi verdim.

Narwal a gelecek olursam 2 yan fırçası var, ana fırçasına saç vs takılmıyor. Kendinden torbalı çöp kutusunu kullanıyorum o yüzden sürekli boşaltma ile uğraşmıyorum ve epey toz doluyor poşete. Şu zamana kadar haftada 1 veya 2 kez kullanıyorum 2. torba dolmak üzere.

haritalandırmayı kolay yaptım. Kullanırken haritayı nasıl yaptıysam süpürme öncesi odayı o şekilde ayarlıyorum( örnek mutfakta masa altına girsin diye sandalyeleri çıkartmıştım harita öncesi, süpürme öncesi de başka odaya alıyorum sandalyeleri) ben oda oda temizliyorum mesela koridor ve mutfak birlikte- yatak odaları (3 oda) ayrı- salon ayrı. Bu şekilde güzel oluyor.

Evde salonda sadece halı var diğer yerler fayans ve parke. Arka tekeri salondaki halı ince olduğundan sanırım köşelerine takılıyor ama düzden aldığında sorun olmuyor. Ama takılmıyor zorlayarak geçiyor üstünden.

Tozları dip bucak giremediği yerler hariç güzel alıyor. Sonra da odaları süpürme bitince paspas ile temizliyorum . Ben önce süpür sonra pas pas yaptırıyorum. Evde çocuk ve evcil hayvan olmadığından çok ta kirlenmiyor. Paspasın öyle leke çıkarma işi yok sabit olduğudan ama süpürme sonrası en azından toz kalmasın istersen yeterli. Çok kalıcı Görünür lekeleri de çıkarıyor ama. Bir baskı yapıyor pas pas sırasında.

Herhangi bir yere takılma vs yaşamadım ben. O yönden beni üzmedi. Banyoda eşik (3,5 - 4 cm) var alüminyum ve silikon rampa almıştım Temudan , sadece silikon rampadan çıkabildi ama banyoyu ayrı temizletiyorum rampa ile uğraşmıyorum.

4 ayrı haritalandırma yapabiliyorsun ( mesela banyo benim ayrı orada şarj ünitesi yok haritalandırma yaparken ilk konulduğu yeri park saydı işi bitince oraya dönüyor ben de iş bitince elle şarj ünitesine koyuyorum)

Halıyı maksimumda temizliyor halıya çıkınca gücü artıyor ama benim halı yazlıktı ve bazı küçük şeyler kalıyordu sonra halıyı bölgesel temizledim ve vortex mode açılıyor ve en üst düzeyde süpürme yapınca o da halıyı tertemiz yaptı.

Ben süpürme x2, pas pas fayanslarda bol su, parkede normal su ve titiz temizlik seçiyorum. O yüzden biraz uzun sürüyor ama acelem yok nasılsa ve pil performansı iyi bence. Halı olan yeri süpür ve paspas hiç yapmadım sadece süpürme yaptım o odayı ama halı üzerine çıkınca paspas yukarı kalkıyor.

tek sorun şu anda aksesuar gözüküyor. Eğer şu yurtdışı alışverişi değiştirmeseler o da sorun olmazdı HB yurtdışı üzerinden epey aksesuar aldım ve hepside cihaz ile uyumlu sorun çıkartmadı.

Diğer süpürgeleri bilmiyorum ama narwal freo x plus beni üzmedi. Gayet stabil çalıştı 9000 TL ye daha iyisi var mı bilmiyorum? bazaları 12 cm ayak ile yükselttim ve oralara da giriyor baza altları toz olurdu şimdi hiç yok neredeyse.Narwal robot süpürge olayını bana sevdirdi o yüzden kolaylık diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 7 Mart 2026; 12:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD FX X8 8300 3.3GHz 16MB 32nm AM3 / KINGSTON 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 KHX16C9T3K2/16X / MSI 970 GAMING Soket AM3 DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart / Sapphire R9 380 4GB GDDR5 256BIT NITRO DUAL-X OC 11242-13-41G / Samsung 850 Evo 250GB MZ-75E250BW SSD / WD 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 BLUE (WD10EZEX) HDD / 23.6 VIEWSONIC VX2457-MHD Full HD AMD Free Sync 1ms 75Hz HDMI DP / Dark Transformer USB 3.0, Full Tower ATX Kasa / Xilence XP700 700W 135mm Fan PSU Gaming Serisi 80 R3 / Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit

• antares079 kullanıcısına yanıt

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Çok bilgilendirici oldu.

Merhaba hareket esnasında ve çalıştığında dönmesi gerekir . Zaten şarjdan sonra çalışmayınca belli bir süre uyku moduna geçiyor. Makineyi elime alınca ya da kapatmadan ters çevirip fırçalara bakarken sürekli dönüyordu ama istasyonda dikkat etmedim hiç. Akşam fişe takıp bir bakarım henüz kaldırmadım yenisi gelince

AMD FX X8 8300 3.3GHz 16MB 32nm AM3 / KINGSTON 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 KHX16C9T3K2/16X / MSI 970 GAMING Soket AM3 DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart / Sapphire R9 380 4GB GDDR5 256BIT NITRO DUAL-X OC 11242-13-41G / Samsung 850 Evo 250GB MZ-75E250BW SSD / WD 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 BLUE (WD10EZEX) HDD / 23.6 VIEWSONIC VX2457-MHD Full HD AMD Free Sync 1ms 75Hz HDMI DP / Dark Transformer USB 3.0, Full Tower ATX Kasa / Xilence XP700 700W 135mm Fan PSU Gaming Serisi 80 R3 / Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit
    Uygulama dan kontrol ettiğim de toz haznesi dezenfeksiyonu devam ediyor diye bir yazı görüyorum. Bu sebeple olabilir sensörün devamlı dönmesi ve uğultu şeklinde hafif ses de var. Az önce sadece mutfağı süpürttüm ve işi bitince şarja geri döndü. Yaklaşık 10 dakikadır şarjda ve sensör dönmesi ile uğultu hala kesilmedi.

Uygulama da cihaz bekleme modun da gözüküyor. Ancak tepe sensör dönmeye devam ediyor. Bu durum normal mi? Ne zamana kadar dönmeye devam edecek? Şarj %100 dolana kadar mı acaba? Yoksa cihaz da mı problem var ?

Narwal Robot Süpürge Kullanıcıları Kulübü

• Son durum: yaklaşık yarım saat aradan sonra kendiliğinden durdu sensör. Şuan için bir problem gözükmüyor.

Merhaba biraz önce mutfağı önce süpür sonra paspas şeklinde temizledim fayansları ıslak paspaslama, parkeleri normal paspaslama seçiyorum. İşlem bittikten sonra şarj istasyonuna döndü. Toz torbasını sıkıştırdı, paspası temizleyin uyarısını yaptı ve şarj olmaya başladı. Fırçaları içine çekti ve bekleme moduna geçti. Lidar sabitti dönmüyordu. Ben hiç toz kutusunu kullanmadım o yüzden bende otomatik toz kutusu / bakteri kontrolü kapalı. Hep torbalı çöp kutusu kullandım, şu anda ikincisi takılı ve dolmak üzere. Cihazı kaldıracağım kutusuna . O yüzden ayarların ekran görüntüsünü aldım sizinle paylaşayım belki yararı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 9 Mart 2026; 21:25:18 >

Teşekkürler hocam. Bende ayarlarımı buna uygun yaparım. Kutusuna kaldırma sebebiniz nedir anlayamadım. ?

Roborock Qrevo Curv 2 Pro satın aldım 2 gün önce geldi. O yüzden kaldırıyorum. Narwal Yedek olarak duracak.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Teşekkürler

• Selamlar ürünü almayı düşünenler için yazmak istedim.

Cihazı 2 gündür test ettim ve bazı problemlerden dolayı bugün iade kaydı oluşturdum.
    1- ilk haritalamayı yaptıktan sonra cihazı sadece yatak odasını süpürmesi için çalıştırdım. Cihaz yatak odası girişine gelip koridora dönüyor ve sadece koridorda geziniyor. Haritayı silip tekrar haritalandırdım. Bu defa koridoru iki oda şeklin de böldü. Ben de o iki oda şeklin de ki koridoru ve salonu seçip süpürmesi için çalıştırdım. Cihaz koridorun yarısını yani ikiye böldüğü koridorun sadece bir bölümünü 26 dk boyunca süpürdü kesinlikle diğer seçili alanlara yönelmiyor. (Bütün ayarlar hızlı şekilde süpürmesi için işaretli) detaylı temizlik seçsem hadi uzun sürdü diyeceğim ama o da yok.
    2- evde hem shagy hem kilim mevcut. Hepsine maalesef takılıyor zorlanıyor. Kilimlerin altına giriyor veya sürüklüyor. Maalesef memnun kalamadım.

Cihazın malzeme kalitesi, kutu içeriği oldukça iyi. İlk açtığım da bu paraya nasıl böyle bir cihaz satmışlar dedim yalan yok. Şimdi anladım neden sattıklarını :)

Benim tecrübelerim bu şekilde. Umarım alacak olanlara almayı düşünenlere yardımcı olmuştur.

Resim 1 de 26dk sadece mavi seçili alanı süpürdüğünü görebilirsiniz.
    Resim 2 de 6dk boyunca koridorda gezinip yatak odasına girmediğini görebilirsiniz.
    Resim üç de kilimi ne hale getirdiğini görebilirsiniz. :)

• Selamlar
    Yeni bir ev aldık ve bayramdan sonra taşınmayı düşünüyoruz. Narwal da haftalardır kutusunda bekliyor. Şimdi bir tavsiye istiyorum.
    Cihazı ev boşken çalıştırıp harita oluşturması mı daha iyi olur yoksa ev eşyalı iken mi harita yapması daha iyi olur.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.