Şimdi Ara

Nargile ne kadar zararlı? Haftada bir içen birini ne kadar etkiler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
8.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler başlıktan da anlaşılacağı gibi hafta bir içiyorum en az.Fakat sigarayı hiç sevmem ve içmem.Zararlı zararlı denilince her içtiğimde sigara içiyormuş gibi hissediyorum kendimi.Bu yaz eve almayı planlıyordum ama düşünmeye başladım açıkçası.Sizin bu konudaki görüşleriniz neler?
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Nargile: Zararları ve Haftada Bir İçmenin Etkileri

Nargile, tütünü sudan geçirerek içilen, kökeni Doğu'ya uzanan bir tütün ürünüdür. Nargilenin sigara kadar zararlı olmamasına rağmen yine de sağlık üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı bilinmektedir.

Nargilenin Zararları

• Kalp Hastalığı Riskini Artırır: Nargile dumanı, nikotin ve karbon monoksit gibi kalp hastalığı riskini artıran maddeler içerir.
    • Kanser Riski: Nargile dumanı, sigara dumanına benzer şekilde kanserojen maddeler içerir. Bu maddeler, akciğer, mesane ve mide kanseri riskini artırabilir.
    • Solunum Problemleri: Nargile dumanı, akciğerlere zarar verebilen ve solunum problemlerine yol açabilen katran ve diğer zararlı maddeler içerir.
    • Diğer Sağlık Sorunları: Nargile içmek, diş eti hastalığı, düşük doğum ağırlığı ve erken doğum gibi diğer sağlık sorunlarına da yol açabilir.

Haftada Bir Nargile İçmenin Etkileri

Haftada bir nargile içmek, düzenli olarak içmeye göre daha az zararlı olsa da yine de sağlık üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu etkiler şunları içerebilir:

• Artmış Nikotin Bağımlılığı: Nargile içmek, nikotin bağımlılığına yol açabilir. Nikotin, bağımlılık yapan bir maddedir ve düzenli olarak nargile içmek bu bağımlılığın gelişmesine neden olabilir.
    • Solunum Problemleri: Haftada bir nargile içmek bile akciğerlere zarar verebilir ve solunum problemlerine yol açabilir.
    • Diğer Sağlık Riskleri: Düzenli olarak nargile içmekle ilişkili olan diğer sağlık riskleri, haftada bir içmek için de geçerli olabilir.

Nargile Ne Sıklıkta İçilmeli?

Sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle nargilenin mümkün olduğunca az içilmesi önerilir. İdeal olarak, nargile hiç içilmemelidir. Ancak haftada birden fazla içilmemesi gerektiği konusunda uzmanlar hemfikirdir.

Sonuç

Nargile içmek, sağlık üzerinde sigara içmek kadar olumsuz etkilere sahip olmasa da yine de zararlıdır. Haftada bir nargile içmek bile nikotin bağımlılığı, solunum problemleri ve diğer sağlık risklerine yol açabilir. Sağlıklı kalmak için nargile içmekten kaçınmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lisedeyken haftada bir içiyordum etkileniyor insan (Tek seferde 4-5 saat içiyorduk.)

Şimdi 3-4 ayda bir.
  • Ben daha ölmedim hadi bakam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarada binlerce zararlı,zehirli madde var ama nargile de aromali tutun var yani sigaradan zararlı olayı yalan

• quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Ben daha ölmedim hadi bakam
    Nargile dumanının büyük çoğunluğu su buharıdır. Ama yinede sigaradan zararlı olabilir tabi bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BD911

Lisedeyken haftada bir içiyordum etkileniyor insan (Tek seferde 4-5 saat içiyorduk.)

Şimdi 3-4 ayda bir.

Benim 2 saati geçmiyor fakat dediğin gibi etkiliyor bayağı.Öyle de olsa keyifli oluyor da sonradan öksürmeye başlarsak kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shodaime

Sigarada binlerce zararlı,zehirli madde var ama nargile de aromali tutun var yani sigaradan zararlı olayı yalan

Öyle de dostum bunda da direk kömürün dumanını içine çekiyorsun o daha kötü değil mi sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en az kokan sigara hangisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rahat ol dostum bir şey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Trantolic

quote:

Lisedeyken haftada bir içiyordum etkileniyor insan (Tek seferde 4-5 saat içiyorduk.)

Şimdi 3-4 ayda bir.

Benim 2 saati geçmiyor fakat dediğin gibi etkiliyor bayağı.Öyle de olsa keyifli oluyor da sonradan öksürmeye başlarsak kötü

Alıntıları Göster
    nargilede zararlı maddelerin büyük çoğunluğu suyun içinde kalıyor.
  • quote:

quote:

Şimdi 3-4 ayda bir.

Alıntıları Göster
    Öyle oluncada sıkıntı tabi..

Etkilerinden biri de nargile dumanı su buharıyla birlikte geldiğinde akciğerlerin su topluyor..Ve ani ölümlere sebep verebiliyor..

Hatta ben hastanede çalışırken akciğerlerinin su toplamasından dolayı ölen bir hasta görmüştüm sanki bir mesaj vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morqq

Rahat ol dostum bir şey olmaz

Adam Morqq :D
  • quote:

quote:

Gittiniz mi dün?

• quote:

Sigarada binlerce zararlı,zehirli madde var ama nargile de aromali tutun var yani sigaradan zararlı olayı yalan

Aynen oyle. Dumanina gore yorum yapmak cok sacma neymis 10 paket sigarayla esdegermis hikaye tinlamiyorum bile oyle diyenleri.

Benim evde var haftada 4 5 kere aksamlari icerim. Bisey yok keyfine bak. Sigara gibi bagimlilikta yapmiyor. Eve alacaksan al fakherden baska tutun alma en kaliteli tutundur ve tadi digerlerine gore cok farkli

• quote:

quote:

Öyle de dostum bunda da direk kömürün dumanını içine çekiyorsun o daha kötü değil mi sence?

Hocam kömür dumanını dolaylı yoldan alıyoruz farkindaysan ilk çekiyorsun Kozdeki duman tutunle etkileşime giriyor ordan aromayı alıp alttaki suya karışıyor büyük cogunlugu su Buhari , kozun olduğu üst taraftan içilse dediğin seyde haklisin ,ben çalıştığım zamanlar günde 2 saat olmak üzere içiyordum gayet İyiyim zamanında spor yaptıgım icin nefes darlığı veya öksürük olmadı bende .

• quote:

quote:

quote:

Gittiniz mi dün?

Bugün akşam gideriz büyük ihtimalle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gittiniz mi dün?

Tamam reis. Neyse konunu daha fazla baltalamayayım. Sonuç olarak iç gitsin

• quote:

Etkilerinden biri de nargile dumanı su buharıyla birlikte geldiğinde akciğerlerin su topluyor..Ve ani ölümlere sebep verebiliyor..

Hatta ben hastanede çalışırken akciğerlerinin su toplamasından dolayı ölen bir hasta görmüştüm sanki bir mesaj vardı.

Bıraktırmaya mı çalışıyorsun dostum amacın ne?
  • quote:

quote:

Bıraktırmaya mı çalışıyorsun dostum amacın ne?

Alıntıları Göster
    Yok ya...

Ben hala içiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gittiniz mi dün?

Tamam reis. Neyse konunu daha fazla baltalamayayım. Sonuç olarak iç gitsin

Gelebilecek olursan akşama kadar bir alo de
  • Komur atesinden cikan dumani cekiyosun
    Nargile tutunde de hemen hemen ayni kimyasallar var.
    Su buhari cekiyosun cigerlerin su topluyo.

Nargile kat ve kat daha zararli emin ol.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.