Şimdi Ara

Napolyon'un Mısır Seferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Napolyon'un mısır seferini ödev olarak aldım ufak çaplı bilgilendirici bir kitap yazmam gerekiyor. Bildiğiniz bilgileri yada okuduğunuz(Napolyon'unu mısır seferi ile ilgili geniş bilgi bulunan) kitapları hiç yoksa bildiğiniz bir link varsa bana yazarsanız çok sevnirim

• yok öyle beleş araştır ben ayrıntılı biliyorum ama söylemicem
  • Ben zaten sizden bana herşeyi ile o olayı anlatın demedim dikkat ederseniz eğer okuduğunuz bi kitap varsa onun ismini söyleyin dedim ki eminim okumadınız ama herneyse.
  • cezzar ahmet paşa tarafından akka kalesi önünde yenilgiye uğratılmıştır napolyon. yeni kurulan nizam-ı cedit ordusunun zaferidir. bundan fazla çok fazla da birşey bilmiyorum.

araştır bilgi bulursun bu konuda.
  • teşekkürler arkadaşlar ama kitap önrileriniz varsa daha makbule geçer tekrar tşkrler
  • hushus'un dediği olayın sadece küçük bir kısmı napolyon mısır'ın en geniş haritasini çıkartmıştır mısır'a sefer yaptığpında mısır'a bir bilimadamı akını oldu mısır medeniyeti ile ilk bulgular günışığına çıkarıldı süveyş'e kanal projesi ortaya atıldı.. ancak ortak filo napolyonun daha önceden venedikten ele geçirdiği donanmasını yenilgeye uğrattı bu nedenle napolyonun ikmali zayıfladı ve sefer başarısız oldu..

ingilizce ve fransızca wikipedia'lardan direk çeviri yapman daha mantıklı olacaktır çünkü bu konuya özel bir kitap yok ne yazıkki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 20 Ocak 2009; 15:38:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

cezzar ahmet paşa tarafından akka kalesi önünde yenilgiye uğratılmıştır napolyon. yeni kurulan nizam-ı cedit ordusunun zaferidir. bundan fazla çok fazla da birşey bilmiyorum.

araştır bilgi bulursun bu konuda.

ilk zaferi diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Viyana'yı neden fethedemedik ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.