Şimdi Ara

Nanoteknoloji üzerinde çalışmak için hangi mühendislik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisans eğitiminden sonra nanoteknoloji üzerine çalışmak istiyorum.Yurtdışı olacak büyük ihtimalle ABD.Lisans eğitimi olarak hangi mühendisliklerden nanoteknolojiye geçiş yapılabilir?

Teşekkürler.

• Fizik olabilir. Elektrik-Elektronik Müh. olabilir.
  • Mühendislik olarak malzeme ve makine mühendisliği ama fizik veya kimya bölümlerinden mezun olarak da nanoteknoloji üzerine yüksek yapabilirsin. Bence sabancı da malzeme mühendisliği veya bilkentte makine mühendisliği veya fizik yazmak nanoteknoloji için mantıklı. Bilkenti tam olarak bilmiyorum ama sabancı üniversitesinde nanotech üzerine çalışan çok hoca var ve lisans öğrencilerinin de faydalanabileceği yeni bir nanoteknoloji merkezi kuruluyor(SUNUM). Yani eğer meraklıysan sabancıda kendini çok iyi geliştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunar caustic -- 5 Ocak 2015; 2:13:54 >
  • Genel olarak Elektrik ve Elektonik mühendisliği bölümü mezunları bu alana yöneliyorlar doktora çalışmaları sırasında. Fizik, Malzeme Mühendisliği veya Makine Mühendisliği mezunları da bu tip işlerle uğraşabiliyorlar. Türkiye'de son yıllarda Mikro ve Nanoteknoloji alanında araştırmalar ivme kazandı. Lisans sonrası hemen geçemesen de yüksek lisansı burada yapıp ABD'de iyi üniversitelerden kabul almak olası.
  • İtü malzeme ve metalurji nasıldır bu konuda?Lab.larının çok iyi olduğunu duydum ama İTÜlü bi arkadaş varsa yorumları almak isterim.

Ayrıca direk Fizik,Kimya okumak istemiyorum.EEyi de büyük ihtimalle iyi bir yerde okuyamam.Puanları yüksek.Metalurji uygun gibi geliyor bana puan/performans açısından.
  • lisanstan sonra yurtdışı düşünüyorsan Boun ve Bilkent Fizik yaz veya iyi bir yerde Malzeme Müh oku en azından yurtdışı işin olmazsa geçerli bir mesleğin olur. Türkiye'de nanoteknoloji yok UNAM var işte onlarda takılıyorlar kendi hallerinde kandırmayın kendinizi
    İtü dışardan gördüğüm kadarıyla metalurji alanında fazlasıyla iyidir nano çalışmaları konusunda pek bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 12 Haziran 2011; 16:01:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.
    lisanstan sonra yurtdışı düşünüyorsan Boun ve Bilkent Fizik yaz veya iyi bir yerde Malzeme Müh oku en azından yurtdışı işin olmazsa geçerli bir mesleğin olur. Türkiye'de nanoteknoloji yok UNAM var işte onlarda takılıyorlar kendi hallerinde kandırmayın kendinizi
    İtü dışardan gördüğüm kadarıyla metalurji alanında fazlasıyla iyidir nano çalışmaları konusunda pek bilgim yok.

Teşekkür ederim.Yurtdışı için herhalde Boun veya Bilkent dedin ama fizik bölümü ne kadar zevkli emin değilim.Malzeme ve metalurji ODTÜ,İTÜ ve YTÜ de var iyi olarak.YTÜ''nün kadrosu pek sağlam değil gibi geldi.ODTÜ Ankara'da olduğu için direk geçiyorum.Yani İTÜ kalıyor bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YTÜ'nün iyi kadrosu vardır hatta Makina Müh bölüm başkanı Ayşegül Akdoğan Eker hocada iyi bir malzemecidir çoğumuz çalışırken onun ders notlarını kullanırız. puanın beklediğinden düşük gelirse Anadolu, Kocaeli ve Sakarya'da iyidir özellikle Sakarya Metalurjinin bölüm başkanı bir dönem rektörlük yaptı şuanki rektörde mühendislikten imkanları ve sanayi işbirlikleri gayet iyi ama Kocaeli Sakarya o bölgedeki piyasaya mühendis yetiştirirler akademik kariyer yapman daha zor olur.

Fizik için şöyle söyleyeyim Boğaziçi'nde modül olayı var araştır başka türlü okunacak bölüm değil akademik kariyer yapamazsan işsizsin.
  • Modül dediğin çift anadal oluyor sanırım.Elektrik-Elektronik ile yapılabilir ama onun için puanın tutması da gerekmiyor mu?Yani fiziğin puanı ile ee nin arasında baya fark var.Fizikte okuyan biri EE ile birlikte çift anadal yapamaz herhalde?

Ayrıca sakaryaya kadar düşmem herhalde.En en kötü YTÜ metalurji olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Something

Modül dediğin çift anadal oluyor sanırım.Elektrik-Elektronik ile yapılabilir ama onun için puanın tutması da gerekmiyor mu?Yani fiziğin puanı ile ee nin arasında baya fark var.Fizikte okuyan biri EE ile birlikte çift anadal yapamaz herhalde?

Ayrıca sakaryaya kadar düşmem herhalde.En en kötü YTÜ metalurji olur diye düşünüyorum.

Marmara'ya gel
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Modül dediğin çift anadal oluyor sanırım.Elektrik-Elektronik ile yapılabilir ama onun için puanın tutması da gerekmiyor mu?Yani fiziğin puanı ile ee nin arasında baya fark var.Fizikte okuyan biri EE ile birlikte çift anadal yapamaz herhalde?

Marmara'ya gel

Marmara'da mısın?

Bana bölümden bahseder misin eğer metalurjide okuyorsan?Özellikle Lab.lar ve hocalar hakkında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Marmara'ya gel

Marmara'da mısın?

Bana bölümden bahseder misin eğer metalurjide okuyorsan?Özellikle Lab.lar ve hocalar hakkında.

Marmara'da biyoloji okuyorum şu anda.Bu yılda girdim sınava.İyi sıralama gelirse kimyaya dönücem.Biraz daha iyi olursa metalurji veya kimya müh yazıcam.Daha iyisi zaten gelmez neyse malzeme için itüye girebilirsen süper olur.Olmazsa eğer marmaranın müh labları iyi deniyor, olanaklar da sağlam görünüyor şu anda.Bana sorarsan ytü ve marmarayı her konuda karşılaştıran bir liste yap.Öyle karar ver.

Aslında biyomühendislikte okuyabilirsin, aynı şekilde genetik müh.Madem lisanstan sonra abd diyorsun mezun olmadan önce nanoteknolojiye yönelirsin.Malzeme mühendisliğinden biraz daha mantıklı olur bu.Fizik bölümünü pek düşünme derim.Çok çok riskli çünkü, olur da beceremezsen açıkta kalırsın arkadaşların dediği gibi.

Şöyle de bir link vereyim, yardımı dokunur

http://en.wikipedia.org/wiki/Nanotechnology

http://www.nanoteknolojimucizesi.com/

• kesinlikle sabancı yaz nanotech için
  • Biyolojiye ilgim sıfır olduğundan biyomühendislik olmaz.Marmara'yı da araştırıcam biraz.Çünkü YTÜ çok içime sinmedi.

Bence de malzeme müh. nanoteknolojik çalışmalarda çok katkı sağlayabilir.Neyse umarım İTÜ olur da hem İTÜden yurtdışına kabul de çok zor olmaz.

Peki İngilizce ya da Türkçe olması çok farkeder mi sence?İngilizcem iyi,yurtdışında sorun yaşamam uyum olarak ama İngilizce eğitim alarak gitmek burdan daha faydalı olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss
    kesinlikle sabancı yaz nanotech için

Tam burslu 540puan.İstanbul'da yaşasaydım belki %50 bursluyu düşünebilirdim ama İzmirliyim.Çok masraf çıkar ve değmez.Zaten yüksek lisans,master,doktora masraflı işler.Ekonomik olarak zorlar bizi Sabancı.İTÜ benim için en iyi seçenek bence.
  • Yani ingilizce eğitim sana kalmış biraz.Forumda büyüttükleri kadar bir fark olmuyor arada.Senin toefl derecen iyi ise sorun yok zaten.

İtü'nün yurt dışı bağlantıları çok iyi.Koç'un daha iyi.Bunlar olmazsa Marmara'nın bağlantıları da iyidir.Ytü hakkında pek bir bilgim yok benimde.Ama hiç araştırmadan sırf teknik diye yazma derim.Ayrıca sözlüklerde anlatıldığı gibi kötü bir yer değil burası.Hatta çoğu yorum saçmalıktan başka bir şey değil.
  • quote:

Biyolojiye ilgim sıfır olduğundan biyomühendislik olmaz.Marmara'yı da araştırıcam biraz.Çünkü YTÜ çok içime sinmedi.

Bence de malzeme müh. nanoteknolojik çalışmalarda çok katkı sağlayabilir.Neyse umarım İTÜ olur da hem İTÜden yurtdışına kabul de çok zor olmaz.

Peki İngilizce ya da Türkçe olması çok farkeder mi sence?İngilizcem iyi,yurtdışında sorun yaşamam uyum olarak ama İngilizce eğitim alarak gitmek burdan daha faydalı olur acaba?

Marmara metalurji Sakarya'dan, Kocaeli'den, Anadolu'dan, Deu'dan, Osmangazi'den, Gyte'den falan kötü sadece adı var bu kadar iddialıyım bu konuda kendinde araştır göreceksin

eğitimin ingilizce olması alakalı değil masterda senin toefl veya ielts puanın önemli

• Sözlüklerde gerçekten bir tane olumlu yorum yok ytü hakkında.Gerçi diğer üni.ler hakkında da pek yok ama genel olarak İTÜ beğeniliyor.

Şu kimyayı ve matı biraz arttırırsam İTÜ Metalurji rahat olacak.Gerçi topu topu 5 gün var sınava ama son bir haftada Mat netimi 4-5 arttırdım,1-2 gün daha devam edersem daha da artacaktır.Bi İntegral var zaten sorun çıkaran
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

quote:

Biyolojiye ilgim sıfır olduğundan biyomühendislik olmaz.Marmara'yı da araştırıcam biraz.Çünkü YTÜ çok içime sinmedi.

Marmara metalurji Sakarya'dan, Kocaeli'den, Anadolu'dan, Deu'dan, Osmangazi'den, Gyte'den falan kötü sadece adı var bu kadar iddialıyım bu konuda kendinde araştır göreceksin

eğitimin ingilizce olması alakalı değil masterda senin toefl veya ielts puanın önemli

Dostum ben onlardan daha iyi demedim zaten, aksine bende senin gibi düşünüyorum.Keşke sakarya metalurji 100bin yerine marmara metalurji 100bin olsaydı, orayı yazsaydım.Ama maalesef ismi olduğu için ve istanbulda olduğu için sıralaması daha yüksek.

• gel hacı gel itü metal tam aradığın yer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.