Şimdi Ara

NanoPi R4S (OpenWRT w/ Gigabit SQM + Zapret) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
6
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler :)

Yapılabilirdi ama bahsettiğiniz kombinasyonun kapladığı alan arzu ettiğimden fazla olurdu gibime geliyor sanki hocam :) Aslında elimde istediğim boyutlarda iş görebilecek bir MiniPC de var ama o da bu cihazın neredeyse iki katı fiyatına satılıyor. Plex sunucusu olarak kullanıyorum onu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 3 Nisan 2025; 20:1:44 >
    AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

minipc üzerine proxmox kurarsan plexi de kullanabilirsin.

https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts Bu linke gözatmanı tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Çok teşekkürler, kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, farklı şeyler denemek de hoşuma gidiyor :)

Doğrudur hocam performans bakımından kesinlikle RPB5 daha iyi olurdu ancak arayışa girdiğimde tek ethernet cihazları direkt elemiştim çünkü adaptör veya ekstra bir cihazı işin içine katmak istemedim. NanoPi'ın çekici olmasının sebebi gerek metal kasası gerek çift etherneti ile tek bir paket olarak tüm ihtiyaçları içinde barındırması.

Şu an tüm cihazları duvarda buat önünde kullanıyorum (hatta R4S buatın içinde duruyor) ve bu yüzden alan çok önemli. Bir de açıkçası performans bu noktada benim için diminishing returns oluyor çünkü yakın vadede ve belki hatta orta-uzun vadede gigabitin üstüne çıkacak bir internetim olacağını düşünmüyorum (malum, Türkiye şartları, gigabiti bulduğumuza bile şükür :D) bu nedenle R4S'in packet steering olmadan bile gigabit SQM'in altından kalkabiliyor olduğunu görmek benim için yeterli olmuştu.

Hocam guzel o zaman ihtiyaclariniza uyuyorsa ekstra bir sey aramaya gerek yok.

• evde ana modeme dokunmadan başka bir mini pc ye openwrt yükledim. normal pc yi openwrt yüklü cihaza bağladım. zapreti yükledim ancak discorda giriş sağlamadı. host listesi mi eklemek gerekiyor?

OpenWRT olan cihaz hangi modda çalışıyor? Ana modeme bağlantıyı nasıl yaptınız?

Tabii burada bir sorun olmasa bile zapret'in de ayarlanması gerekiyor. Host listesinden ziyade DPI baypasınn farklı yöntemlerinden sizde çalışan konfigürasyonunu tespit edip ona göre ayarlamanız gerekir.

AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1

cihazı ana modemden çıkan lan kablosu ile bağladım. br-lan gözüken yerde bütün portları belirledim. wan gözüken yerde de br-lan çıkışı ekledim. muhtemelen burada hatalarım olmuştur.

dpi yönünden ssh ile blocklanan siteyi test eden uygulamayı çalıştırdım. sadece 1 tane host ifadesi içeren kısa bir satır çıktı. onu config dosyasına yazdım. fakat yine olmadı. telekomun modemini ağdan çıkartıp ana modemi mini pc yapacağım. proxmox + openwrt şeklinde mi yoksa sadece openwrt mi yüklesem kararsız kaldım. çünkü cihazda bağlantının hiç kesilmemesi ve istikrarlı şekilde çalışması lazım. ayrıca tivibu ayarı da gerekiyor. bu ayarları yaptıktan sonra başka bir yeniden başlatma işlemi gerektirmeyecek şekilde minipc yi ana modem olarak kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 8 Nisan 2025; 14:16:5 >

NanoPi ihtiyacı olana temin etmede yardımcı olabilirim. Ortalama 15 gün içersinde temin edebilirim.

Bunun dışında GliNet GL-MT3000 de güzel bir cihazdır, ilgilenen varsa bunu da temin edebilirim.

Flint 2 temin etme imkanınız var mı?

hangisi?  

GL-MT6000 fw ver:4.7.4 sdk: (MediaTek SDK/OpenWrt Fork) openwrt ver:21.02 (daha az güncelleme alır)

GL-MT6000 fw ver:4.7.0-op24 sdk: (Native OpenWrt (Mainline/Open Source) openwrt ver:24.10 (wifi, mtk kadar iyi olmayabilir. sık güncelleme alır.)

bence alınacak bir ürün değil.

Bunun üzerine konuda bahsettiğim satıcının da hakkını yememek üzere paylaşmam icap eder diye düşünüyorum. Kendileri bu konunun ardından bana ulaştılar.

Nanopi dışında Banana pi ürünlerinin de Türkiye distribütörü olduklarını ve bunları temin edebileceklerini belirttiler. Stoklarını da artıracaklarını, stoktan satış konusunda çalışma yaptıklarını söylediler.

Tabii amacım reklam yapmak değil ancak bu mesajlarını herkesin görebilmesi adına iletmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 10 Nisan 2025; 12:43:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam, ben burdan satılacak 5-10 cihazın kazandıracağı parada değilim. Maksat kullanıcı artsın, daha çok böyle konular açılsın derdindeyim.

Bundan 4-5 sene önce NanoPi R2S aldım, o zamanlarda tedarik sorunu vardı, kendim bir şekilde temin ettim, şimdide tedarik sorunu var. Stok olmadıktan sonra ilgili firma distribütör olup olmaması ne önemi var.

Distribütör dediğiniz az çok üründen biraz stoklar, ürünü pazarlar ve satar. Pazarlamasını geçtim, ortalıkta satacak ürünleri bile yok. Çok pahalı bir ürün olsa anlayacağım stoklu çalışmaz belki ama ucuz bir ürün, her modelden 5-10 adet stoklamak bir distribütöre göre çok olmasa gerek.

Burda hak yemelik bir durum olduğunu sanmıyorum. Hali hazırda ilgili firma ürünü stoklu satıyordur, herkes kolayca temin ediyordur, hakkı yeniliyor denilebilir belki ama bunca zorlukla temin ediliyorsa, başka alternatiflere bakmak sorun olmaması gerek.

Dediğim gibi benim temin edip etmemem önemli değil. İlgili firmanın bir an önce stoklu çalışması dileğiyle.

• YunTi kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah ben size bir tepki olarak yazmadım ben de kesinlikle kullanıcı sayısı artsın isterim :)

Hak yemek derken sizi suçlamış gibi olduysam özür dilerim. Amacım sizi gölgede bırakmak veya "distribütör varken başkasıyla uğraşmayın" gibi bir mesaj vermek değildi. Böyle anlaşıldıysa özür dilerim.

Hak yiyen kendim olmamak adına paylaştım zira bu mesajı bana çok önce ilettiler ama çok da reklam olmaması amacıyla paylaşmamıştım.

Yoksa sizin tedarik etmeniz konusunda kesinlikle hak yemelik bir durum yok, aksine bu cihazların kullanımı, tedariği ne kadar kolaylaşırsa ben o kadar sevinirim.

Eleştirilerinize de katılıyorum. Distribütör firmanın en azından belli bir ürün gamını stoklarında bulup düzenli tedarik etmesi gerekir. Etmiyor/edemiyorsa da başka kaynaklardan edinmekte beis yoktur (ediyorsa da yoktur).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 10 Nisan 2025; 13:47:17 >

Hocam biliyorsunuzdur Türkiye de bir çok insan daha Modem - Router farkını bilmiyor ve insanlara bunu tek başına anlatmak çok zor.

NanoPi nin ürünleri gerçekten keyifli, eğitici öğretici ve kaliteli ürünler, ben network olaylarına NanoPi ile başladım şuanda hobi olarak network sistemimi işimi fazlasıyla görecek şekilde genişlettim.

Gigabit internet Türkiye de yaygınlaşmaya başlamışken, bu tür ürünler daha çok getirilmeli diye düşünüyorum. Çünkü aynı zamanda birçok insan kurcalamaya meraklı, ancak bazen temin edemediği için vazgeçiyor.

Bu yüzden benim tepkim size değil, distribütöre aslında, distribütörlüğü almış ancak ürünü temin etmede zorluk yaşatıyor insalara. Aynı durumu ben yaşadım biliyorum.

Biraz konu dışı oldu, konuyu bölmeyeyim, konu için emeğinize sağlık, çok anlaşılır şekilde açıklamışssınız.

• @Elessar Eredhian merhaba konunuzu yeni okuyorum, elinize emeğinize sağlık böyle bir araç arıyorum. Konuda bahsettiğiniz satıcı HB üzerinde bulamadım sanki ortadan kaybolmuş gibi.

bence bunun da albenisi yok. dört portlu olmaması bir dezavantaj. tek lan port ile VLAN’ları yönetebilir ama bu durumda tüm VLAN trafiği tek port üzerinden geçeceği için performans ve karışıklık riski olacak. bu cihaz ile vlan yönetimli bir switch gider ama kendisi dört portlu ve bu özelliklere sahip olsaydı daha güzel olurdu. bu da düşündürücü bir durum. belkide tasarım konusu açısından bu işin başında daha yeniler dememiz gerekiyor, bilemiyorum. ama erişilebilir cihaz olması güzel olurdu. hiç bulamamaktan çok daha iyi yani.

Hocam bu konudaki YunTi adlı arkadaş temin edebileceğini söylemişti isterseniz ona ulaşın ya da dilerseniz özelden size firmanın bana ürünle beraber gönderdiği kartviziti iletebilirim.

• Yerelde VLAN kullanmıyorum o nedenle ne desem yanlış olur ama bir ev kullanıcısı olarak bir fark yarattığını düşünmüyorum. Neden derseniz doğru dürüst bir WiFi bağlantısı istiyorsanız ekstra cihaz/cihazlara her türlü ihtiyacınız oluyor; o ekstra cihaz veya cihazlar olunca da birden fazla porta gerek kalmıyor açıkçası. Router'a çıktıktan sonrasında fonksiyonel olarak bir fark yok. VLAN istenirse de dediğiniz gibi yönetimli bir switch eklemek en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 19 Mayıs 2025; 16:12:38 >

Ben de r6s getirtmek istiyorum. Özelden kartvizit bilgilerini atabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.