|
NanoLED dönemi başlıyor: Ekran teknolojilerinde yeni çağ
-
-
Yeni teknolojiler hizli ilerliyor.Ama Nanoled ile yanma ve PWM sorunlari halledilemeyecekse oledden pek farki kalmiyor.Gozluklerdeki problemler ise bas donmeleri ve mide bulantilari gibi sorunlar.Umarim Nanoled butun bu sorunlarin ustesinden gelebilir...
-
3 nanometreyi yakalayamayan yarışı kaybeder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 15 Şubat 2026; 19:15:1 >
_____________________________ -
OLED’in halefi olacak MicroLED’in bile yaygınlaşması için nereden baksan 10 yıl varken NanoLED’e belki 20 yıl vardır. Kaldı ki OLED bile çıkalı yıllar olmuş bir teknolojiyken hala erişilebilir fiyatlar sunmaktan uzak. MicroLED ve özellikle NanoLED son kullanıcı için hayal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Şubat 2026; 19:20:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nanoları anca dijital mikroskop, akıllı gözlük, VR ve foto makinelerinin dijital viewfinder'ları için kullanırlar diye düşünüyorum. Normal ekranlarda bu kadar ufak pikselin pek bir manası yok.
Bunlar teknolojileri bulup patentliyor ama işin seri üretim kısmına gelince sanayi bunları verimli üretemiyor. Samsung MicroLed üretiyor hali hazırda ama bozuk çıkma oranı o kadar yüksek ki
bu da maliyeti çok yükseltiyor, sadece zenginlerin malikaneleri için bir oyuncak oluyor. Eskiden OLED de böyleydi. Sony ilk 11" OLED ekran yapmıştı, aşırı pahalıydı teknoloji demosu gibiydi.
Şimdi elini ayağını attığın yerden OLED fışkırıyor. Verimli üretime geçebildiler. MicroLED'in de alınabilir seviyelere düşmesi için bir 5-10 senesi var gibi.
Hocam düzeltmek adına yazıyorum. Burada küçülen pikselden ziyade pikselleri aydınlatan ledler. Led başına düşen piksel sayısı ne kadar azalırsa o kadar keskin ve net bir görüntü elde edersiniz; kontrast artar, light bleeding azalır. Tüm bunlara artı olarak da oled panellerdeki gibi panel yanma sorununuz olmaz, parlaklık da çok üst seviyelere çıkabilir. Yanlışlıkla mı piksel yazdınız yoksa öyle mi sandınız bilmiyorum ama açıklık getirmek istedim.
Onun dışında söylediklerinize katılıyorum. Oled'ler ulaşılabilir fiyatlara inmiş olmalarına rağmen hala panel sağlığı açısından (yanma, performans düşüşü vs) tereddütte bırakmaya devam ederken microledler de ulaşılabilir olmaktan çok uzaklar hala.
-
Evet 11 inch monitorü hatırlıyorum. Zamanında çok pahalı bir şeydi. Sony'in şimdi ismi bile kalmadı.
https://forum.donanimhaber.com/alinasi-22-24-yeniler-guncelll--15883750-16#20196978forum.donanimhaber.com
_____________________________ -- --Bilgisayar 1--MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF -
İşlemci-RAM-PCI-E kartlar arası iletişimin de artık optik sistemle yapılması şart bence. Günümüzde F/O sistemle TB seviyesinde veri aktarılabiliyorsa işlemci ile çevre birimleri arasında rahat iletişim sağlanır ve optik teknolojisi bakır hatlardan kesinlikle etkilenmez ve temiz bir iletişim sağlanır.
-
2027'de 2 nano metre çıkıyor inşallah ülkemizde.
_____________________________ Kids are like farts, you can only tolerate your own. -
Dolaştığım ülkeler;
/ EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
/ MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
/ ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
/ ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM -
yanma sorunu olmasa oled tek geçerim ama 5 sene sonra çöp olacak bir teknolojiye kimse para vermek istemez. bence nanoled fahiş fiyata satılır, miniled forever.
_____________________________ Zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu! -
Hocam habere göre inç başına pikselden bahsediliyor yani aslen inç başına çok yüksek piksel sayısı elde etmek için geliştirilen bir teknoloji.
Bu da lens ile bir ekrana baktığımız teknolojilerde etkisini gösterecektir diye düşünüyorum. Apple Vision gibi gözlüklerle birlikte çok küçük alana
çok fazla piksel sığdırmamız gerekecek ekranların önü açılmıştı.
Yanlış anladığınızı düşünürken ben yanlış anlamışım :)
-
Haberin içeriği bir yana, uzun zamandır okuduğum en temiz Türkçe ile yazılmış haber. Editörünü tebrik ediyorum. Muhtemelen AI tarafından çevrilmiştir ama olsun.
En Beğenilen Yanıtlar
|
OLED’in halefi olacak MicroLED’in bile yaygınlaşması için nereden baksan 10 yıl varken NanoLED’e belki 20 yıl vardır. Kaldı ki OLED bile çıkalı yıllar olmuş bir teknolojiyken hala erişilebilir fiyatlar sunmaktan uzak. MicroLED ve özellikle NanoLED son kullanıcı için hayal.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt