Şimdi Ara

' Namaz Kılmayan Hayvandır ' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
4.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meeee eee ??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayriyetten hayvan bir hakaret ifadesi değil insanın da içinde bulunduğu filogenetik sınıftır. Biri ilahiyatçı arkadaşa neden hayvan olduğunu anlatsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    olur böyle vakalar dh polisi yakalar.

    Muhammed tellal çıkararak, Beni Kureyza arazisinde toplanmadan kimsenin namaz kılmamasını emreder. Kendisi de Kureyza surlarının yanına gelerek “Ey maymun soylular! Allah sizi lanetledi ve intikamımı üzerinize saldı,” diye seslenir. Yahudiler cevaben ona hakaret ederler.

    herhalde burda rap savaşı yapıyorlar ki senin dediğin doğru çıksın.ortada hiçbir küfür yoktur.sadece biraz söz atışması yapılmış.yani o yüzden haklısın.maymun demek hakaret değil.peygamber tebliğ dili oldukça kibarmış.

    gördüğün gibi hz muhammette küfürlü bil dil kullanmış.ha dersen ki savaştasın müslümanların savaş açma sebebi haklı değil ki.detaylar burda yazıyor.

    http://nisanyan1.blogspot.com.tr/2013/05/beni-kureyza-katliam.html




  • efsi E kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok güvenilir bir kaynak bulmuşsunuz, tamamen objektif yorumlar içeriyor, araştırmacı kimliğiniz ile bizi aydınlattığınız için size ayrıca teşekkürlerlerimi iletiyor bir sonraki araştırmanızı da merakla beklediğimide dillendirmeden edemiyorum. İmkânım varken tekrar tebrik edeyim.
  • Konu hakkında konuşmak için bilgim yok, bence şu kadar sayfadır yazan kişilerin genelinde de yok.

    Farklı bir açıdan bakalım,

    İnsanda nefis ve akıl vardır, meleklerde akıl, hayvanda ise sadece nefis.
    İnsan aklını kullanmazsa, nefsinin emirleri ile hayvandan aşağı düşer mi, bence düşer, peki aklı ile nefsine hükmederse meleklerin üstüne çıkar mı, çıkar.

    Şunu bilmek lazım, nefis kötülüğü emreder, insanı yüzükoyun cehenneme sürükler, azgın at gibidir seni yardan atar. Günümüzden örnekler verelim, elin harama gitmesi, gözlerin yasak yerlere bakması, dilin gıybete dönmesi, Allah' a asi olmak, kibir, vs vs bunlar nefsin işleridir. Bu seni hayvandan aşağı yapar.

    Akıl ise Allah' ı bilir, (zira insan, Allah' ı tanımak için yaratılmıştır, dünyada gezip eğlensin, ölüp toprak olsun, yok olsun diye değil) bilirde kurallarına uyarsa, nefsine engel olursa, terbiye ederse melekten bile üstün olur.

    İnanmayanlar şu örneğe yüz çevirsede, hayvanlar, bitkiler Allah' ı her an binlerce kez anarken, AKIL sahibi insan neden bir kere olsun ANMAZ.

    Konuya bağlarsak insan kendisini yaratana neden secde etmez?

    Ölümlü bir kızı sever, aklından çıkarmaz, cebindeki 10 kuruşu paylaşır, ağlar sızlar, özler, belki hayatını feda eder, peki ya Allah?
    Birisi kendisine iyilik etse mahcup olur, karşılık vermek için didinir, teşekkür ede ede bihal olur, peki ya Allah?

    HİÇ nedir, biz hiçtik, YOKTUK, Anne babamız değil Allah var etti, hayat verdi, cennete aday kıldı bizi, peki neden secde etmeyiz, neden şükretmeyiz?
    Bir ağaç herşeyini meyvesine verir, meyvesine yönelmiştir öyle mi, sulu renkli bir meyve büyütür, peki ya kainat, neden insana yönelmiştir, neden türlü yemişlerini, sulu meyve sebzelerini, denizde balığı, karada çeşit çeşit hayvanı bize sunar? Bildiğimiz gül kimin içindir, insan için değil mi? Peki bunların hepsine insana yönel emrini veren kimdir? Allah ise ki kesinlikle öyledir, insan neden Rabbisinin önünde secde etmez, Rabbim ben geldim demeZ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Haziran 2016; 8:21:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • allaha şükür hayvan da olduk ama o ayeti bi türlü bulamadım.bulan varsa yazsın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trolenyum

    allaha şükür hayvan da olduk ama o ayeti bi türlü bulamadım.bulan varsa yazsın lütfen.

    Yukarıda yazdığım mesajdan sonra ayet mi arıyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironi için teşekkürler ama kaynağım bu adam.https://tr.wikipedia.org/wiki/Ebu_Cafer_Taber%C3%AE bu adamı reddeden islamı reddetmiş olur.çünkü islam hakkında bilinenlerin hemen hemen ilk kaynağı taberidir.bu yazılanda fetih hareketine bahane olsun diye yazılıyor diye yazmış linkteki yazının sahibi.islam hakkında olumsuz bir eleştiriye verecek cevabı yoksa tipik müslüman hareketi eleştiren kişiyi öldürtme ve hatta eleştirenleri müslümanlar kendilerinin verecek cevabı olsalar bile öldürüyorlar.çünkü her eleştiri iktidarı devirecek tuzağa bir bomba daha koymaktır.işte bu yüzden hiçbir eleştiriye izin vermiyorlar.müslümanlar izin vermesede gerçek ordadır.ulaşma imkanı bulunca ulaşacağı yere ulaşabilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsi -- 13 Haziran 2016; 8:49:52 >




  • Ayda 750 bin alan hocadan fakirlik edebiyatını öğrenen insanımıza bu laflar müstahak. Bu da program başına 10-20bin arası indiriyordur muhtemelen. asgari ücretli de zil takıp oynuyor oy verdiği parti birinci oldu diye. Hacı zaten her ay aç geziyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    yazını okumadım şimdi fark ettim gene okumadım.elimizde yazılı bi belge olduğuna göre senin onun bunun yazdığına bakmam.allah ne demiş ona bakarım.
  • Delinin biri bir kuyuya tas atmis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trolenyum

    yazını okumadım şimdi fark ettim gene okumadım.elimizde yazılı bi belge olduğuna göre senin onun bunun yazdığına bakmam.allah ne demiş ona bakarım.

    Şöyle konuşan insan gelip fikir beyan ediyor :)
    Sana belge bilgi demiyorum ki, akıl sahibi insanlarız, akıl anlamak ve yorumlamak için değilse ne işe yarar? Sende akıl saihibi isen, anlama yorumlama, cevap verebilme meziyetlerin varsa buyur cevap ver.
    Veya sana yazılı belgeye bakma mı dedik, ayrıca sen o kitaba bakıyor olsaydın şuan bunu mu tartışıyor olurduk :)
    Yada boşver zaten cevap veremezsin, gücünüz inanmamaya, inkar etmeye yeter, çünkü bu güç, emek gerektirmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Haziran 2016; 8:52:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    ha doğruya sen allahtan büyüktün.pardon.benim hatam.ayet vermeyeceksen dükkanın önünü kapatma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasayfa

    Ayda 750 bin alan hocadan fakirlik edebiyatını öğrenen insanımıza bu laflar müstahak. Bu da program başına 10-20bin arası indiriyordur muhtemelen. asgari ücretli de zil takıp oynuyor oy verdiği parti birinci oldu diye. Hacı zaten her ay aç geziyorsun.

    Guzel bir sistem aslinda senden kotuler var diye sukrediyorsun boylece ust tabakaya zararin olmuyor hatta yararin oluyor . Senden daha fakirleri anlamak icin ac kaliyorsun usttekileri anlayamiyorsun hani Bruksel de magaza kapatanlari , hani ramazan menusu diye 1000 degil 999 tl fiyat koyanlari

    Her zaman Din adamlari hep guclunun yaninda zenginin yaninda olmustur . İsterse 10 milyon alsin cevap da hazirdir e Esra erol 2 milyon aliyor ?
    E cocuklari okutuyor ?? 1300 lira maasla cocuk okutan ne yapsin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trolenyum

    ha doğruya sen allahtan büyüktün.pardon.benim hatam.ayet vermeyeceksen dükkanın önünü kapatma

    İnsan hayvandan aklı ile ayrılır, kafatasını dolduran, var olduğunu savunduğun hatta çok akıllıyım, zekiyim dediğin akıl ile cevap ver.

    Şu yazdığını yazmak için akla gerek yok yada sana cevap verecek bilgim yok de ki malum, olsun bitsin.

    Ayrıca ayete inansaydın, Allah' ın tek büyük olduğunu bilirdin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Haziran 2016; 9:02:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsi E kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin bir Müslüman olarak bu konudaki değerli yorumlarınız nedir?
    Ayrıca eleştiri dediğiniz şey benim fikrimi destekleyip karşı tarafı kötüleyen ilk şeyi bulup, doğruluğunu araştırmadan sadece çıkarlarım ile uyuştuğundan dolayı ortaya atmak değildir. Ayrıca hakkında uzun yıllar boyunca yaptığınızı düşündüğüm araştırma ve incelemeleriniz sonucu belirttiğiniz "...bu adamı reddeden islamı reddetmiş olur..." ifadeler hayata çok farklı bir şekilde bakmamı sağladı. Zira Ebu Cafer Taberi'yi ilk defa duydum. Hakkında araştırma yaparak biraz olsun sizin bu konudaki bilgi düzeyinize yaklaşıp bu konuyu sizinle tartışmak, engin bilgilerinizden istifade etmek istiyorum.
    Ek olarak "Muhammed Ey maymun soylular! Allah sizi lanetledi ve intikamımı üzerinize saldı" anahtar kelimleri ile yaptığım arama sonucu bulunan 68 sonuçtan konumuzla ilgili olan ilk 7 sayfayı inceleyeceğimi, ayrıca hatrınız için 8. sırada boy gösteren Emrullah Coşkun Kara Yüzüm - Sözler - YouTube sayfasınıda ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğimi belirtmek isterim. Geri kalan 60 sayfanında konu ile olan alakasını yılların size bahşettiği tecrübe ile anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reindot -- 13 Haziran 2016; 9:43:45 >




  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    hatta çok akıllıyım, zekiyim dediğin

    benim böyle bi iddiam olmadı.bunu şuan sen müdür organından uydurdun.kibrini bi yen gel hadi çocuğum hadi küçüğüm.hadi miniğim
  • trolenyum T kullanıcısına yanıt
    mesaj alındı, şu mesajdan sonra iyice acıdım sana, adamı böyle mat ederler.
    abuk subuk konuşursun böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    aman ne mat oldum ne mat oldum.ne dibe vurdum.kendi mesajını öne çıkarıcan diye girmediğin hal kalmadı.kibirlisin işte.kulaklarını burununu ve totonun deliğini kapatta o aklın boşa akmasın du bide sigara içiyo similesi koyayım hani mikileştikten sonra içilen sigara
  • Ben hiç kilmadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.