Şimdi Ara

Naci Görür hocanın son açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Naci Görür hocanın son açıklaması

Kaynak:www.hürriyet.com.tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İmkanı.olan Istanbuldan çıksın. 7 yıl içinde İstanbulu depreme dayanıklı hale getirmek şu saatten sonra zor görünüyor

• Felaket tellalı

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt

Yeni yapılmış bir bina ise korkmaya gerek yok. Asıl korkması gerekenler , bitişik nizam ve eski binalarda oturanlardır. Bitişik nizam artık yasaklanmalı.

• DeepImpact. kullanıcısına yanıt

İYİ DE ADAMIN GÖREVİ BU. HABER VERMESE BU SEFER DE NEDEN HABER VERMEDİ DİYECEKSİNİZ.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

yav yeni binaları da gördük. iskambil kağıdı gibi yıkıldı hepsi..

• tek başına senin evimin sapa sağlam olması depreme dayanıklı olması yeterli değil. yan komşu bina sağlam değilse ve senin sağlam binaya doğru devrilerek yıkılırsa senin binanın sağlamlığının bir manası kalmıyor.

bu şuna benziyor sen trafikte ne kadar usta bir şöför olursan ol,tüm kurarlara uyan biri ol. karşı taraftan çok süratli gelip sana çarpan olursa senin iyi şöför olup olmadığının hiç bir manası kalmaz ölürsün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erdal Bakkal'ın Son Durumu Nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Hiç zannetmiyorum,bu son yaşanan depremler kesinlikle yeni yapılan binalara karşı güvenimi yitirdi.2001'den daha yeni binalara en azından yönetmelik gereği güvenirdim ancak şuan en yeni yapılara bile güvenemiyorum,gördük daha hiç oturulmadan hatta duvarları bile konulmadan tamamen yıkılan binaları.Gerçekten kabus gibi.

• Hiçbir şeye güven kalmadı. Ayrıca Naci Görür, Celal Şengör, Ahmet Ercan, Şener Üşemezsoy hepsi istanbul depremi hakkında çok farklı yorumlar yapıyor. Bu normal değil.

Bir açık oturumda tartışmalarını isterdim.

• Herkes ev konuşuyor ama bakın bakalım kaç gıda fabrikası İstanbul civarında?
    Kaç gıda paketleme(ithal ürün) yapan firma istanbul civarında?

Ülkenin temel ihtiyaçlarının yüzde kaçı İstanbul 'da?
    Ayrıca ülkedeki kalifiye insanların ne kadarı İstanbul'da?

İstanbul'a bir şey olursa diğer bölgelerde yaşam sağlanabilir mi?

• Bu muteahitler, memurlar, yapı denetleyenler deprem olmayan bı adliyede yargılansaa bari ki depremde adliye yıkılırsa bunların mahkeme ertelenmese

• Arkadaşlar Batman’da öğretmenim depremi çok şiddetli hissettik Diyarbakır buraya çok yakın orda da birçok ölüm ve yıkım oldu. 15-20 ağır hasarlı onlarca hafif hasarlı bina var hiçbir yerde bahsedilmedi. Ben öncesinde de çok korkuyordum depremden. Biri en ufak şekilde koltuga yataga dokunsa tedirgin oluyordum cocukluktan beri. 99 depreminde cocuktum televizyonlardan izlemistik oradan mı bilinc altıma kazindi bilmiyorum.Eskiden Antlayada da evlerden kactigimiz bir deprem hissetmistik 2011 Van depreminde orada degildim ama artçılar uzun sure devam etmisti. 2010-2011 yapimi 2+1 bir ev almistik hala bircunu ödüyoruz. Eşimin ve benim iş yerlerimize yakin. Burada da her yerde oldugu gibi arsalar cok pahalı Acaba tüm düzeni bozup kucuk bi yer almaya calisip prefabrik yapip tamamen oraya mi yerlessek diye dusunuyorum. Sizce abartiyor muyum? Bu korkuyla nasil yasayacagim bilmiyorum.

• DeepImpact. kullanıcısına yanıt

Adam sırf insanları korkutmak için söylemiyor. Bilimsel gerçeklere göre İstanbul'da deprem olacak! Bu bu kadar basit.

Nasıl ki kışın Sivas'a kar yağıyorsa, İstanbul'da da deprem olacak bunun lamisi cimisi yok. Olacak.

Adam bunu bir tarafından uydurmuyor, bilim konuşuyor. Şu işin erbaplarına biraz kulak verin ya. Adamlar ne söylese çıkıyor zaten.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

Benim de tek güvencem 2001 sonrası binalardı. Onların da bir cacık olmadığını görmek beni epey korkuttu.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Evet ama yıkılan binaların kaç tanesi 2001'den sonra yapılmış ona da bakmak lazım, belki 2001'den sonra yapılan 10000 binadan 10 tanesi yıkıldı, en azından belki istatistiksel olarak 2001'den sonra yapılmış bir binanın depremde yıkılma ihtimali çok düşüktür. Biliyorum yüzde %0.1 bile kabul edilebilr bir oran değil, yüzde 0 olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 12 Şubat 2023; 21:21:16 >
  • cricet C kullanıcısına yanıt

Hocam gördüğüm kadarıyla doğru düzgün ayakta kalan bina yok ki yenisi eskisi diyelim.

bitişik nizam olmayıncada karşıdaki bina diğer binanın üzerine yıkılıyor.hangisi daha iyi olur karar veremedim ben.

yeterli mesafe bırakılarak yapılıyor yeni imara açılan yerlerde . ama eski yerleşim yerlerinde biraz zor mesafe bırakmak

• maraşı bariz bilmişler ama önlem alınmamış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.