Şimdi Ara

nabere nasıl cevap verilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
40.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eazy e

quote:

Orijinalden alıntı: Blackest Night

İyiyim,siz nasılsınız?

böyle diyorumda garip geliyo

burada ki gençler muhtemelen anlamadı bizim patronda aynısını yapıyor naber diyor . lan şimdi adama ne desek. iyidir moruk senden ne haber diyemem . iyiyim sağ olun siz diye giderken arkasından bağırıyorum --_
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ignite

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blackest Night

İyiyim,siz nasılsınız?

böyle diyorumda garip geliyo

burada ki gençler muhtemelen anlamadı bizim patronda aynısını yapıyor naber diyor . lan şimdi adama ne desek. iyidir moruk senden ne haber diyemem . iyiyim sağ olun siz diye giderken arkasından bağırıyorum --_

Alıntıları Göster
    iyidir senden naber (samimiysen abi de) yani samimiysen ; iyidir senden naber abi değilsen iyidir senden naber

başka soru ?

• quote:

kendinden yaşça büyük bi kişiye karşı

-hiç sen? ' denilmemesi gerektiği kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

Ayni bea ya

+1000000...

• İYYİİÖÖÖAAM SSÖÖÖENNDAAEEN NÖÖABEEOARRR

de her zaman etkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Original

im fine thanks and you. sit down please.

ince

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

Hiç birisiyle konuşmadınmı?Statüsüne,kişiliğine,yakınlık derecenize,yaş farkına ve hatta cinsiyetine göre değişebilir cevabın.

1. için:Eğer senden yüksek makamlı biriyse : İyiyim.Teşekkür ederim.Sizi sormalı.
    2. için:Şakirt mesela: Hamd olsun.Seni(sizi) sormalı.İyisin(iz)dir inşallah(son kısmı zorunlu değil ama tesiri daha fazla.).Ya da : Şükür...devamı ilk örnekle aynı.(isteğe göre"ler olsun...")
    3. için:Yakın bir abin mesela(yakın bir abi olması için bu soruyu binlerce kez cevaplamış olmalısın ): İyi be abi.Senden naber.
    4. için: 10 yaş farkı olsun: İyiyim siz nasılsınız.
    5. için: Erkek olduğunu var sayarak bir bayana(yaşıt var sayıyorum ayrıca): Sağol.Senden(naber)?

Liste daha uzar...Öyle yani

• "Iyi ben sen?"de soylenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: This_is_Heavy

Hiç birisiyle konuşmadınmı?Statüsüne,kişiliğine,yakınlık derecenize,yaş farkına ve hatta cinsiyetine göre değişebilir cevabın.

1. için:Eğer senden yüksek makamlı biriyse : İyiyim.Teşekkür ederim.Sizi sormalı.
    2. için:Şakirt mesela: Hamd olsun.Seni(sizi) sormalı.İyisin(iz)dir inşallah(son kısmı zorunlu değil ama tesiri daha fazla.).Ya da : Şükür...devamı ilk örnekle aynı.(isteğe göre"ler olsun...")
    3. için:Yakın bir abin mesela(yakın bir abi olması için bu soruyu binlerce kez cevaplamış olmalısın ): İyi be abi.Senden naber.
    5. için: Erkek olduğunu var sayarak bir bayana(yaşıt var sayıyorum ayrıca): Sağol.Senden(naber)?

Alıntıları Göster
    Ortama göre;

İyiyim,siz nasılsınız?
    İyiyim abi,sen nasılsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: This_is_Heavy

Alıntıları Göster
    iidir sen nasılsın

• quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

iidir sen nasılsın

Alıntıları Göster
    sanane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

sanane

Alıntıları Göster
    daha belli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

Naber -> Haberler nasıl demektir, sizin etrafınızdaki olaylar için sorulur. "İyidir moruk, senden naber" gibi saçma cevap verilmez çünkü hâliniz veya hatırınız sorulmamıştır.
    Nasılsın -> Hâl, hatırınızı sormaktır. "İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız ? " diye cevap verilebilir.
    Nabıyon -> "Ne yapıyorsun" un üşenilmiş hâlidir ve o anda ne yaptığınız sorulmuştur. Bu soruya iyi gibi saçma bir cevap verilemez çünkü "iyi" bir eylem kelimesi değildir.

Hâlâ bunları bilmeyen ve karıştıranlar var.

Konusu olduğu için yazmadım. Normal hayattada naber sorusuna "iyiyim, senden naber ?" gibi cevap asla vermem.

nasıl cevap verirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A287741AC

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    nörim hafız sen nördün
  • quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

iidir sen nasılsın

Alıntıları Göster
    iyilik sen nasılsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nouvelle

iyilik sen nasılsın?

Alıntıları Göster
    Pek bir şey yok senden naber? denebilir. Senin nasıl olduğun onun umrunda değildir.
  • quote:

Naber -> Haberler nasıl demektir, sizin etrafınızdaki olaylar için sorulur. "İyidir moruk, senden naber" gibi saçma cevap verilmez çünkü hâliniz veya hatırınız sorulmamıştır.
    Nasılsın -> Hâl, hatırınızı sormaktır. "İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız ? " diye cevap verilebilir.
    Nabıyon -> "Ne yapıyorsun" un üşenilmiş hâlidir ve o anda ne yaptığınız sorulmuştur. Bu soruya iyi gibi saçma bir cevap verilemez çünkü "iyi" bir eylem kelimesi değildir.

Konusu olduğu için yazmadım. Normal hayattada naber sorusuna "iyiyim, senden naber ?" gibi cevap asla vermem.

Nörüyon?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

quote:

Nörüyon?

Alıntıları Göster
    edit : ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 24 Temmuz 2012; 2:37:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

edit : ..

Kardeş bana sövdün mü naptin geri editlemişsin:D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.