Şimdi Ara

N97 Uygulamaları ve Oyunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar N97 başlığı versiyon muhabbetleri yüzünden şiştiği için böyle bir konu açasım geldi. Lütfen paylaşımlarınızı yaparken ekran görüntülerini ve açıklamalarını da eklemeyi unutmayın. Öte yandan NejatErol arkadaşımızın açtığı bu konuda da faydalı programlar bulabilirsiniz. Oyuncu bir insan olduğumdan N97'nin oyunlarından bahsedeceğim biraz. Gerisi size kalmış.

Öncelikle ScummVM'den bahsedelim. ScummVM her platformda LucasArts'ın eski oyunlarını çalıştıran bir emülatör. Desteklediği oyunlara buradan ulaşabilirsiniz. Program aslen s60v3 için tasarlanmış fakat N97'de de gayet güzel çalışıyor. Full Throttle, Money Island gibi oyunları mass memory'e atıp ScummVM'e ekleyerek çalıştırabilirsiniz.

Not: Programı ilk başlattığınızda telefon düzken ekranın sola dönük olduğunu göreceksiniz. Köşedeki içi boş beyaz kutuyu tıklayarak açtığınız sanal klavyeyi kullanarak CTRL+2'ye basmanız bu durumu düzeltecektir.

N-Gage oyunları için yapmanız gerekenlere gelince. Anladığım kadarıyla telefon h@ck'li ise çalışıyor. Bunun için yukarıda linkini verdiğim Nejat arkadaşımızın başlığına bakın.

- Öncelikle n-gage oyunlarını google'dan <oyun ismi> .ngage olarak aratın.
    - İndirdiğiniz dosyaları mass memory'de n-gage adlı bir klasör yaratıp içine atın.
    - Ardından telefonda software update programına girerek N-Gage'in N97 uyumlu versiyonunu indirip kurun.
    - N-gage programını açıp oyunları tek tek mass memory'e yükleyin.

Dikkatinizi çektiyse kurduğunuz oyunların hepsinin yanında Trial yazmakta. Bu durumu düzeltmek için bu adresteki uygulamayı indirin. İmzalayıp telefona atın. Ardından telefon üzerinde kurulumu başlatın ve sadece Patch'i seçerek kurulumu tamamlayın.

N-gage'i tekrar açtığınızda aşağıdaki gibi trial yazılarının kalktığını göreceksiniz.

Tekrar oyun kurmak isterseniz yeniden bu uygulamayı başlatıp sadece UnPatch'i seçerek kurmanız gerekiyor. Aksi taktirde hata verir (veya telefon patlar, nolduğunu bilmiyorum, böyle okudum ve uyguladım).

Şimdilik benden bu kadar. Umarım derli toplu paylaşımlar olur.

Saygılar.

• lütfen konu açmadan araştıralımönce. daha önce açılmış mı açılmamış mı diye..

http://forum.donanimhaber.com/m_29642154/mpage_1/key_//tm.htm#29642154
  • Evet o konuyu gördüm fakat sırf N97 için bir başlık başlatmak istemiştim. Neyse.. Silebilirsiniz..
  • üzgünüm Yanlış paylaşım faal değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_aslan -- 14 Ekim 2009; 22:29:56 >
  • bence 97 programları için ayrı bir başlığın olması gerekiyor... konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum
  • hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssesli -- 15 Ekim 2009; 11:23:50 >
  • yani n70 için ayrı n72 için ayrı program başlığımı açılsın. s60v2 diye açılır biter. verdiğim linkteki de s60v5 için oyun tema program başlığıdır. tek başlık yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence telefon modellerine göre başlık acılması bu konuda bilgisi az (ben) olan kişiler için daha faydalı ve de daha az kafa karıştırıcı. paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz arkadaslar. teşekkürler.
  • imzalama olayı ile ilgili bilgi verirmisiniz.
  • İmzalama olayı için NejatErol'un açtığı başlığa bakabilirsiniz. Orada h@ck ve imzalama olaylarının detaylı anlatımı bulunmakta. İlk mesajın ilk paragrafında linki mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panoram

bence telefon modellerine göre başlık acılması bu konuda bilgisi az (ben) olan kişiler için daha faydalı ve de daha az kafa karıştırıcı. paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz arkadaslar. teşekkürler.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana.. Ben de aynen senin gibi bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ve kafa karıştırıcı terimler içerisinde kaybolmak istemiyorm.. Harika bir fikir olmuş bu ama "paylaşımların devamını bekliyoruz" yerine bizler de elimizden geldiğince bi şeyler paylaşırsak daha faydalı oluruz kanısındayım..
  • O zaman paylaşımlara devam.

SymTorrent

Adından da anlaşılacağı gibi S60 cihazlar için Torrent uygulaması. Eğer hattınızda aylık internet paketiniz varsa (misal bende iPhone için 4GB'lık paket var) istediğiniz yerden 3G hızında dosya indirebilirsiniz. Öte yandan Wireless ağa bağlanıp dosya indirmekte mümkün. Geceleri bilgisayarı açık bırakıp elektrik faturasını şişirmektense telefondan indirmek daha mantıklı geldi bana. Gözlemlediğim tek sorun, ara sıra kafasına göre programın kapanması. Bu benim cihazımla da alakalı olabilir. Emin değilim. SymTorrent'ın forumlarına baktım fakat bununla ilgili bir konu göremedim o yüzden büyük ihtimalle problem benim cihazda.

İndirmek için tıklayın.

Nokia Compass
    Bu uygulamayı Ovi Store'a girip search kısmına Compass yazarak bulabilirsiniz. Bildiğiniz pusula uygulaması. N97'nin pusulasını hızlı bir biçimde kalibre etmek için bu vidyoyu izleyebilirsiniz.

Handy Taskman

Menü tuşuna basılı tuttuğunuzda arkadaki programları, o anki boş RAM miktarını ve telefonun hafızalarını görüntüleyebiliceğiniz bir program. Eğer telefon kasmaya başlarsa bu programı açarak Close All dediğinizde Menu ve Home Screen dışındaki bütün uygulamaları kapatarak RAM'i boşaltabilirsiniz. Öte yandan kitlenen programları üzerine gelip Kill diyerek sonlandırabilirsiniz.

İndirmek için tıklayın.

Opera 5 Mini

Eğer N97'nin kendi web tarayıcısının çok kastığından şikayetçiyseniz alternatif olarak Opera'nın bu versiyonunu deneyebilirsiniz. İndirmek için telefonun web tarayıcısından m.opera.com/next adresini açın ve uygulamayı indirin. Tek eksiği legal mevzulardan dolayı Flash desteği olmaması. Oda zamanla gelir diye umuyorum.

Google Maps

Ovi Maps'e alternatif navigasyon yazılımı. Google destekli olduğu için pek anlatmama gerek yok sanırım. Geçenlerde Türkiye için navigasyon desteğide eklendi ve sürekli güncel. Gideceğiniz noktayı seçtikten sonra görsel olarak yolu tarif ediyor. Aktif internet bağlantısına ihtiyaç duyduğundan eğer internet paketiniz yoksa Ovi Maps'i kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederim. Harita imajlarını sürekli olarak internetten indiriyor. Kullanmak için telefonunuzdan http://m.google.com/maps adresine girip uygulamayı indirmeniz yeterli.

Nimbuzz
    Skype, MSN, Yahoo, ICQ, AIM, Google Talk ve daha birçok servisi destekleyen Chat programı. Tamamiyle bedava, sadece hesap yaratıp kullandığınız servisleri eklemeniz gerekiyor o kadar (bu işlemleri telefon üzerinde programdan yapmak mümkün). İndirmek için telefondan get.nimbuzz.com adresine girip uygulamayı kurmanız yeterli.

Şimdilik bu kadar. Forumdaki diğer başlıklar altında paylaşılan programları izin almadan eklemeye çekindim açıkçası. O yüzden mesaj sahibi arkadaşlarla konuşup eklemeyi düşünüyorum. Öte yandan sizlerde katkıda bulunabilirsiniz.

Saygılar.

• EYWALLAH EMEGİNE SAGLIK SAGLIK.
  • Handy Taskman 14 gunluk deneme suresı var onu nasıl uzatabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.