Şimdi Ara

[APPS] HTC HD2 (Leo) için Android Uygulamaları Rehberi,Programlar Hakkında Kısa Bilgiler..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
10.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HTC HD2 sahibisiniz ve donanımhaber sitesindeki HTC Topiğine girdiğinizde HTC HD2 ile ilgili Android konuları illaki gözünüze çarpmıştır.

Biraz düşündünüz araştırdınız ve data kablonuzu pc ye bağlayıp NAND (telefonun kendi hafızası) ROM yahut SD kart üzerinden çalışan bir ROM'u telefonunuza yüklediniz. Bir kaç sabırsız dakikadan sonra yeşil robot adam sizi karşılayacak ve yuvarlak gözleri ile size merhaba dediğinde garip bir heyecan ile ilk kurulumu yaptınız.

Evet değerli arkadaşlar ilk kurulumdan sonra Telefonunuzu uygulamalar ile nasıl daha elverişli kullanacağınızı anlatacağım sizlere..!

A. @1337 Nickli arkadaşımız Telefonunuza nasıl Android ROM yükleneceğini nasıl telefon rehberindeki kişilerimizi Google Gmail hesamıza aktaracağımızı fevkalede anlatmış onun için bu konuya değinmiyorum.

B. Aşağıda yazan uygulamaları Telefonunuzdaki market Öğesinden aratarak yükleyebilirsiniz. (Her yeni program geldiğinde güncellenecektir)

1- Müzik Uygulamaları için;

-Winamp, Rock Player, Shazam, Meridian

2- Video Uygulamaları için;

-Zimly, Rock Player, Meridian, FLV Player, Video Player, Power AMP Lite, You Tube, İzlesene, Vimeo, Tubemate, Kurtlar Vadisi ( Dizinin tüm bölümlerini netten izlemek için )

3- Sosyal Ağ Uygulamaları için;

- Facebook Android, Twetter, Google Talk, MSN Droid

4- Haber,Gazeteler Uygulamları için;

- Spor Haberleri için mackolik, Haberci Spor
    - Gazeteler,yazarlar, ekonomi haberleri için Hurriyet,Haberci,gazeteler, Ag Gazeteler, Gazeteler, Turkiye haberler.Haberci Yazarlar,Haberci ekonomi
    - Teknoloji Haberleri için; Haberci Teknoloji, Gelecek online
    - NTVMSNBC,

5- WEB Tarayıcıları

-Skyfire, Dolphin Browser HD,

6. PDF okuyucular

- Adobe Reader

7- Wifi- Uzaktan Erişim Uygulamaları

- Desktop Remote, Wifi mouse, Wifi Anlyser,

8- Eğlence Uygulamları

- Tom Talking Cat, Lighter Free, İBeer

Devamı gelecek..! (Çok yoruldum :) )

Aşağıdaki ekte bazı uygulamalar bulunmaktadır.

- Appplanet Değişik bir Android Uygulama deposudur. Her zaman online değil.
    - MarketAccess ile googlenin türkiyedeki market yasağını deliyoruz. Markete girdiğimizde ücretli uygulamalar karşımızda ise eğer Google Maps, google Earthı hemen yükleyin :)
    - SetCPU Markette ücretli bir uygulamadır. Türkiyeden satın alma olasılığımız olmadığı için ekledim. Telefonunuzun işlemcisine overclock yapma şansı tanır.
    - z4root1.3.0 Root yetkisi alınmayan telefonlarda Root yetkisi almaya olanak tanır.

Programlar

Birkaç Türk arkadaş Programlar için depo yapmış..!

http://www.apkmarketim.com/apk/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerVu -- 2 Şubat 2011; 21:44:01 >

• Uygulama özelliklerini daha fazla detaylandırma ve görüntülerini paylaşmak için vaktin olursa çok daha aydınlatıcı olacaktır.
    Bu arada moderatörlerden konuyu Android bölümüne taşımasını rica edebilirsin. Android uygulamaları adı altında daha fazla kullanıcıya paylaşım imkanı sağlarsın bu sayede.
    Eline sağlık güzel derleme yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 6 Ocak 2011; 13:19:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1337

Uygulama özelliklerini daha fazla detaylandırma ve görüntülerini paylaşmak için vaktin olursa çok daha aydınlatıcı olacaktır.

Eline sağlık güzel dertleme yapmışsın

benim gibi androide geçmeyi düşünenler için ve kullananlar için önemli bir konuaya değinmişsin.

ayrıca 4-5 mesajı rezerve etsen ilerde porgramları katagorilere ayırman konusunda yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishak_koc -- 6 Ocak 2011; 11:10:00 >
  • Bencede kesinlikle süper bir konu olmuş..

Birkaç sorum olacak:

Marketaccess programını nereden indiriyoruz?
    Birde bu Root yetkisi ne anlama geliyor ? Ne işe yarıyor ?
  • Android için tavsiye edebileceğim programlar;

Google Skymap: GPS üzerinden gökyüzü haritasını görüntüleyebiliyorsunuz; yıldızlar, gezegenler vs..

Fx Camera: Çeşitli filtreler uygulayarak fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Yalnız fotoğrafların çözünürlükleri çok yüksek değil maalesef.

Camera Illusion: Bu program da çeşitli filtreler uygulayarak fotoğraf çekmenize imkan sağlıyor. Çok fazla ve güzel seçenekler sunmakta.

Photo Illusion: Hali hazırda çekmiş olduğunuz fotoğraflar üzerinde filtreler uygulamanıza imkan sağlıyor. Camera illusion gibi çok fazla seçenek mevcut.

Photo Stitch: Panoramik fotoğraf çekmek için kullanabileceğiniz güzel bir program. İlk 2 pozdan sonra kaydetmek için soruyor, devam ederek istediğiniz kadar pozu birleştirebiliyorsunuz.

Metal Dedector: Adı üstünde metal dedektörü

Compass: Dijital Pusula

Msn Droid: Bilgisayarınızda kullandığınız msn' e en yakın program. Çevrimdışı iletiyi falan destekliyor.

Opera: Malum

Skyfire: Bu da malum

Decibel: Ortamdaki gürültü seviyesini ölçen bir program. Öyle profesyonel ölçüm falan yapmıyor tabii ki ama yine de gayet güzel.

Meridian Player: Müzik ve video dosyalarını oynatmak için.

V Player: Video oynatma programı. Çok fazla format desteklediği için video seyretmede ideal. mkv bile destekliyor.

Yahoo mail: Yahoo mail hesabı olanlar için e-posta programı. Malum Yahoo cihazdaki e-posta uygulaması tarafından desteklenmiyor.

Advanced Taskkiller: İşinizin bittiği uygulamaları sonlandırabilmeniz için görev yöneticisi tarzında bir program. Sistem uygulamalarına dokunmadığı için olaya çok vakıf olmayan arkadaşlar bile rahatlıkla kullanabilirler. Benzerleri içinde en iyisi bu.(daha ayrıntılı olanlar haricinde)

Aldiko Book Reader: Cihazınız üzerinden kitap okuyabilirsiniz. Programın kendi kütüphanesi içinde bir çok roman bulunmakta. İstediğiniz romanı cihaza indirip okuyabiliyorsunuz. İlk yüklendiğinde de içinde birkaç tane roman otomatik geliyor. Kitapları okurken internet bağlantısı istemediği için ideal. Sadece kitap indirmek için internete ihtiyacınız var. Yalnız sadece İngilizce dilinde kitaplar bulunmakta. İngilizce bilen kitap kurtları için güzel bir program.

• Konu başlığının en Sonundaki Programların üzerine tıklatın. :) market Acceess var orada

• adbWireless : Wifi üzerinden ADB kullanmak için kullanıyorum.
    • Adobe Reader : PDF okuyucu
    • AndExplorer : Dosya Yönetici
    • AndFTP : FTP işlemlerim için
    • Android Mate : Telefonda neler yüklü, neler çalışıyor, dosya yöneticisi ve kendi uygulama gruplamalarım için
    • Android System Info: Ram, Dahili ve Harici Hafıza, Kurulu Programlar ve Log takibi
    • AndroZip : Sıkıştırılmış dosyaları açmak için
    • Angry Birds : Eğlenmek bizim de hakkımız, iOS platfomundan sonra Android’de
    • Animal Planet : Hayvanları seviyorum :)
    • Antennas : Çevremdeki Baz istasyonlarını görebilmek için
    • Antigen : Güzel bir oyun daha, trackball ile daha iyi oynanıyor.
    • Apk manager : .apk dosyaları kurmak için, gerekli değil ama var :)
    • Apk Upload for root : Telefonda kurulu uygulamaların .apk dosyalarını FTP üzerinden yedeklemek için
    • AppBrain App Market : appbrain.com ile senkronizasyon
    • AsciiCamera : Çekilen resimleri ascii karakterlerle ifade etmek için
    • Asphalt : 3D araba yarışı
    • AutoStarts : Bazı durumlarda kendini çalıştıracak uygulamaları kontrol etmek için.
    • Barcode Generator : URL, Kontak vs için Line, QR barkod oluşturucu
    • Barcode Scanner: Barkod taramak için, bazı uygulamaları sitesinden direk indirmeye yarıyor.
    • Battery Indicator Pro : Bataryanın ne kadar dolu olduğunu % ile göstermek ve ne ne kadar pil kullanıyor takip için
    • Beautiful Widget : Ana ekranda hava durumu ve saat olarak tercih ettiğim widget
    • Better Keyboard : Alternatif Klavye (ADW skin ile muhteşem)
    • Better Terminal Emulator : Cihazın içinde shell çalıştırmak için
    • Box.net : box.net uygulaması ile dosyalarım emin ellerde
    • Bubble: Su Terazisi
    • Cache Cleaner : Cache temizleyicim, arada bir çalıştırırım
    • Callend Vibrate : Çağrı sonlarında telefonun titremesini sağlıyor
    • Camera Pro : Kameraya bazı ekstra özellikler getiren ayrı bir uygulama
    • Car Home : Kullanmıyorum, dahili gelen bir uygulama. Araç kitine takınca otomatik açılan bir uygulama
    • Carrom3D Pro : 3D Bilardo oyunları (çok ilginç masalar ve oyun türleri var)
    • Chessmaster : Satranç oyunu
    • Chrome to Phone : Chrome tarayıcıya da eklenti ekledikten sonra herhangi bir site adresi veya haritayı telefona gönderen uygulama
    • Cliqset : Cliqset.com için mobil uygulama
    • ClockSync : Atomik saat ile senkronizasyon
    • Compass : Pusula
    • ConnectBot : SSH/Telnet Client
    • Crystallight : Güzel bir oyun daha
    • Deluxe Moon : Ayın istediğiniz tarihte hangi şekilde olduğu ve burçlarla ilgili :)
    • Discovery : Discovery Channel mobil uygulaması, video izlemeye
    • Documents To Go : Word, Excel vs dosyaları düzenlemeye ve görmeye yarıyor
    • Döviz Kurları : Benim yazdığım uygulama :)
    • DroidAnaltyics : Google Analytics uygulaması
    • DroidSense : Google Adsense takip için
    • DropBox : Dosyalarımı sakladığım ve bilgisayarla da entegre ettiğim depolama uygulaması
    • Earth : Google Earth, bilgisayardan bile hızlı çalışıyor.
    • eBuddy : MSN, Gtalk (gerek yok gerçi), Yahoo Messenger vs için IM Client
    • Eczane : Eczane Rehberi
    • Ersin KOÇ : blog ersinkoc.com Ersin Koç hali un zengin olmasına yardımcı oluyoruz :)
    • ES File Explorer : Alternatif dosya yöneticisi
    • Evernote : Notlar almak için kullanıyorum, bilgisayar üzerinde de var
    • Facebook : Mark Zuckerberg’in milyarder olmasına yardımcı oluyorum
    • Fast Web Installer : AppBrain.com üzerinden arka planda uygulama indirmek için
    • FingerPaint: Parmakla boyamalar yapmak için, çocuk eğlendirmeye :)
    • Foursquare : foursquare.com mobil uygulaması
    • Friendroid : Selçuk kardeşimizden friendfeed.com mobil uygulaması, geliştikçe güzelleşiyor
    • Fring : SIP Client olarak da kullandığım IM uygulaması
    • Go Daddy Mobile : godaddy.com mobil uygulaması
    • Goggles : Google nimetlerinden, resim çek, tarat, webde arat
    • Google Buzz : Google Buzz mobil uygulaması
    • Google Sky Map : Yıldızlara aval aval bakmamak için :)
    • GPS Test : GPS verilerini teknik olarka görmek için
    • Hürriyet Android : Hürriyet Gazetesi mobil uygulaması
    • Instant Heart Rate : Parmağınızı kameraya dayayıp led ışık sayesinde kalp ritminizi ölçen güzel bir uygulama, çok başarılı
    • Jewels : Güzel bir oyun daha
    • JuiceDefender : Pili daha verimli kullanmak için güzel profiller oluşturuyorsunuz. Gece 3G/Wifi kapat, şu saatlerde 3G aç vs bir sürü ayar var.
    • Labyrinth : Elimiz ne kadar hassas görmek için güzel bir oyun daha
    • Last.fm : Last.fm ile müzik keyfi
    • Latitude : Google Latitude uygulaması, ana ekrana widget olarak da eklenebiliyor, Google Maps ile geliyor
    • Layar : En başarılı reality augmented uygulaması, çok güzel katmanlar sunuyor. Emlak, Araba vs gibi güzel Türkçe katmanlar var.
    • Linpack for Android : Cihazın benchmark değerlerini veriyor
    • Logmein : Bilgisayarlarıma uzaktan erişmemi sağlıyor, logmein.com dan görebilirsiniz.
    • Mackolik : mackolik.com Android uygulaması, çok çok iyi
    • Mail (Yahoo) : Yahoo Mail uygulaması
    • mAnalytics Pro : Bir başka Google Analytics uygulaması, widget desteği var
    • MarketAccess : Market’te sadece Amerika’ya özel ve/veya paralı uygulamaları görmek ve indirebilmek için
    • MarketEnabler: MarketAccess in başka alternatifi
    • Messenger (Yahoo) : Yahoo Messenger uygulaması
    • Multitouch Paint : Çoklu dokunma destekli bir boyama uygulaması
    • Multitouch Test : Dokunmaları test için
    • Multitouch Vis Test : Yine bir çoklu dokunma test uygulaması
    • MultiTouch Visualizer : Başka bir alternatif daha :)
    • MyBackup Pro : Yedekleme uygulaması, Titanium Backup kullanıyorum bunun yerine ama
    • MyCon : Telefondaki aktif bağlantılar (netstat)
    • MyIP : Telefonun IP adresi bilgisi
    • Navigasyon : Henüz Türkiye desteklenmese de ROM ile gelmiş :)
    • Neocore : Grafik kartı testi
    • Netcounter : Yapılan 3G/Wifi trafiğini takip ediyor
    • NetTools : ping vb işlemler için
    • Network Discovery : Wifi ile bağlıyken aynı ağdaki cihazları buluyor
    • Network Monitor : Yine bir 3G/Wifi takip, ama anlık hızları da veriyor
    • NTVMSNBC : ntvmsnbc.com mobil sürümü
    • Online İşlemler – Turkcell : Turkcell online işlemler uygulaması
    • OSMonitor : Yine sistemi takip için kullandığım bir uygulama
    • Palringo : Başarılı bir IM uygulaması
    • PayPal : paypal.com mobil
    • Photoshop Express : Basitçe resim düzenleme aracım
    • PicMe : Ekran görüntüsü almak için kullanıyorum
    • PicSay Pro : Resim düzenleme
    • Qik : qik.com ile çektiğim videoları webe anında aktarıyorum
    • QuickMark : Yine bir barkod tarayıcı
    • Remote RDP : Remote Desktop uygulaması, Windows sunucularım için
    • Robo Defense : Çok çok iyi bir oyun daha
    • SeePU ve SeePU+ : Bildirim ekranında CPU/RAM kullanımı ve anlık trafiği izlemek için süper bir uygulama
    • SetCPU : İşlemciyi overclock edebilmek için
    • ShapeWriter : Swype benzeri bir klavye
    • Shazam Encore : Tanımadığım müzikleri dinletip anında bulmak için
    • ShootMe : Salla telefonu ekranı kaydet
    • Sky Force : Güzel bir oyun daha
    • SlideIT Keyboard : Türkçe de destekleyen swype alternatifi
    • Smart Keyboard Pro : Türkçe de destekleyen sevdiğim klavyelerden birisi daha
    • SPB TV : Mobil Televizyon, TRT ve bir kaç Türkçe tv kanalı da var
    • Speed Forge 3D : 3D oyun
    • Speed Test : speedtest.net mobil uygulaması
    • SQLite Editor : SQLite veritabanlarını görmek ve düzenlemek için kullanıyorum
    • Swiftkey : Bir başka başarılı klavye
    • SwiFTP : Telefonu Wifi veya 3G üzerinden FTP sunucuya çeviriyor
    • System Panel : Telefon hakkında bir çok detaya buradan ulaşıyorum
    • TA Utility : Browser, Mail uygulamalarının cache kısmını sd karta taşıyor
    • TagReader : Microsoft Tag okuyucu
    • TeslaLed : Telefondaki led ışığı fener yapmak için, timer veya aç/kapa şeklinde, widget kullanımı var
    • Titanium Backup : En başarılı yedekleme aracım
    • Tumblr : tumblr mobil uygulaması
    • Uninstaller : Hızlı bir uygulama kaldırma uygulaması
    • UPS Mobile : UPS ile gelen kargolarımı takip için kullanıyorum
    • Uygulamalar – Turkcell : Henüz emekleme aşamasındaki Turkcell Android Uygulama Dükkanı
    • Whois : Anında domain sorgulama için kullanıyorum
    • Wifi Analyzer : Çevredeki kablosuz ağları inceliyor
    • Wifi File Explorer : Telefonun içini Wifi sayesinde bilgisayar üzerinden tarayıcı ile gezmek için
    • WordPress : WordPress altyapısındaki bloglarımı yönetmek için
    • XDA : forum.xda-developers.com un resmi mobil sürümü
    • XING : xing.com mobil sürümü
    • Zaman : Zaman gazetesi mobil sürümü

ersinkoc.com sitesinden alınmıştır.

• @1337; Bunların hepsine nereden ulaşabiliyoruz? Hangi marketlerden yada hangi internet sitelerinden .apk olarak indirebiliyoruz?
  • Bunların çoğuna Market uygulaması ile ulaşabilirsin. MarketAccess gibi bir uygulama ile paralı olan uygulamaları görüntülemeyi açabilirsin gözükmüyor ise. İsimleri olduktan sonra uygulamaları arama motorları sayesindede bulabilirsin.
    O kadar detaya giremedik chirkinordek
  • Evet Androide geçiş için iyi bir basamak burası, hepinize teşekkürler, Peki İGO , primo 1.1 filan desem :) varmı bunlar android için...
  • Arkadaşlar Android için harika uygulamalar var ve insanın hepsini kurası geliyor :)..
    Arkadaşlar ben NAND android rom 'u kurdum HTC HD2 telime ancak önemli bir sorunum var telefon hafızası yeterli olmadığı için Uygulamaların SD karta partisyon açılıp oraya yüklenmesi gerekiyor.Bu konuda uzun araştırma yapmama karşın hiçbir sonuç elde edemedim yani hafızadaki .apk uzantılı uygulamaları SD kart üzerine kuramadım..Bu konuda bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım...Saygılar
  • Ben sd karta kurulan android romlarda igo myway kullanıyordum. Nand android romlarda da çalışır diye tahmin ediyorum. Nand romda deneyenler tecrübelerini paylaşsınlar lütfen.

Vipracing arkadaşımız daha önceden başka bir yerde paylaşmış o yüzden kendim upload etmekle uğraşmıyorum direk ondan alıntılıyorum arkadaşlar

quote:

Arkadaşlar Desire HD ile kullanabileceğiniz en iyi navigasyon programını Türkçe ses&kullanım opsiyonu ve en güncel haritası ile derleyip hotfile'a yükledim.

Beni oku.txt nin içinde gerekli tüm açıklamalar var ve kurulumu oldukça basit.Rar şifresi : dhd

Güle,güle kullanın.

http://hot-file.com/dl/90517085/fa4a8f5/BenGiderDesire_HD.rar.html (- işaretini kaldırmayı unutmayın )

• film izleyebilmek için iyi bi avi player önerebilir misiniz, altyazıda açabilen?
  • Bir Kamyon Dolusu Oyun,Program V.s :) Sömürün

http://get2pc.com/view.php?id=3163418
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrim3

film izleyebilmek için iyi bi avi player önerebilir misiniz, altyazıda açabilen?

"rock player" ve "v player" var. ikisi de mkv uzantılı dosyaları bile açıyor. ancak rock player mkv izlerken çok takılma yapıyor o yüzden ben kullanmıyorum şu an. v player ise tam sürüm olarak bulamadım daha. rock player' a göre daha iyi bence. isteyene rock player'ın tam sürümünü gönderebilirim. o da ücretli çünkü.
  • ben bu sayfayı favorilerime kaydetmek istiyorum daha sonra takip etmek için ama bulamadım nerden yapacağımı?
  • bi yardım mı etseydiniz ne?
  • 1. Nolu mesaja yeni market deposu linki eklenmiştir..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerVu -- 2 Şubat 2011; 21:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyacı

Arkadaşlar Android için harika uygulamalar var ve insanın hepsini kurası geliyor :)..
    Arkadaşlar ben NAND android rom 'u kurdum HTC HD2 telime ancak önemli bir sorunum var telefon hafızası yeterli olmadığı için Uygulamaların SD karta partisyon açılıp oraya yüklenmesi gerekiyor.Bu konuda uzun araştırma yapmama karşın hiçbir sonuç elde edemedim yani hafızadaki .apk uzantılı uygulamaları SD kart üzerine kuramadım..Bu konuda bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım...Saygılar

üstad arkadaşlardan ricam ,sorunuma bir çare ,elleriniz dert görmesin...
  • Ne yazıkki bu sorun ile başbaşayız..! Eğerki Desire Stock ROm kurduysanız. Bu sorun ile karşılamanız olası..! Diğer Romlar yaklaşık 200 MB boş alan ile geliyor fakat Onlarda da HTC Sense Yok yani görsellik açısından zayıflıyor telefon.

yazdığınız soundan bende muzdaribim en kısa zamanda çözüp geniş çaplı bir açıklama yapmayı planlıyorum..!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.