2 gün öncesine kadar birçok yerde garantilisi hepsiburada,teknosa,darty,vatan,gold gibi yerlerde 1.500 Tl üzerinde iken suan 1260Tl ye gold'da satılmakta.Garantilisini daha ucuzada satan yerler olabılır.Peki bu yaklaşık 300 Tl lık düşüşün sebebi ne ?
Piyasaya yeni modellerin çıkması. Ürünün çıkış tarihi üzerinden belirli bir süre geçmesi. Ürünün satış grafiği vs.
quote:
Orijinalden alıntı: k_t_destek
Piyasaya yeni modellerin çıkması. Ürünün çıkış tarihi üzerinden belirli bir süre geçmesi. Ürünün satış grafiği vs.
iphone larda neden bukadar oynama yok peki?Yada Lg'nin Ks20 diye bir modeli var çıktıgındada 800tl civarındaydı hala aynı fıyatlarda geziniyor.İlginç yakın zamanda yeni bir cep telefonu almak istiyorum markası nokia ama sonra fiyatı çok düşecek ve verdıgım paraya yazık olacak diye de korkuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: riprap
iphone larda neden bukadar oynama yok peki?
Basitçe arz-talep dengesi yüzünden; birşeyi tutturduğunuz fiyata satabiliyorsanız fiyatını düşürmezsiniz, satamıyorsanız yada yolda o fiyata satılacak yeni ürünleriniz varsa eskilerin fiyatını düşürürsünüz. iPhone her fiyata alıcı bulabiliyor ve senede sadece 1 kere yeni modeli çıkıyor, kolay kolay fiyatınının düşmeme sebebi bu.
quote:
Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
quote:
iphone larda neden bukadar oynama yok peki?
Basitçe arz-talep dengesi yüzünden; birşeyi tutturduğunuz fiyata satabiliyorsanız fiyatını düşürmezsiniz, satamıyorsanız yada yolda o fiyata satılacak yeni ürünleriniz varsa eskilerin fiyatını düşürürsünüz. iPhone her fiyata alıcı bulabiliyor ve senede sadece 1 kere yeni modeli çıkıyor, kolay kolay fiyatınının düşmeme sebebi bu.
Cevap için teşekkürler.Ben olaya sadece ıphone olarak bakmıyorum.Üstte dedıgım gıbı fıyat sabıtlıgı Lg de de mevcut,örnegın samsumg i8910 da da mevcut.Onunda fiyatında ciddi oynamalar olmadı.Dedıgınız gıbı arz-taleplede alakalı tabıkı.
quote:
Cevap için teşekkürler.Ben olaya sadece ıphone olarak bakmıyorum.Üstte dedıgım gıbı fıyat sabıtlıgı Lg de de mevcut,örnegın samsumg i8910 da da mevcut.Onunda fiyatında ciddi oynamalar olmadı.Dedıgınız gıbı arz-taleplede alakalı tabıkı.
Burada biraz karışık fiyatlandırma politikaları devreye giriyor. Mesela bir malı yurtdışından getirmenizin külfetini belirli bir satış rakamına ulaşana dek mali açıdan telafi edemezsiniz, bu yüzden bu satış rakamına ulaşana dek kolay kolay indirime gidemezsiniz. LG ve Samsung i8910 örneği belki bu şekilde açıklanabilir.
Geçmişte N95'in fiyatı (N95 peynir ekmek gibi sattığı halde) çok uzun süre yüksek rakamlarda sabit kalmıştı, bunun sebebini de bir önceki mesajımda söylediğim gibi "tutturduğunuz fiyata satabiliyorsanız fiyatını düşürmezsiniz" olarak düşünüyorum. iPhone bu konuda N95 ile aynı kaderi paylaşıyor olsa gerek.
Ha bir de bazı firmaların fiyatlarını inatla düşürmemeyi seçmesi durumu var, mesela KVK'nın sitesine bakarsanız her yerde Türkiye'ye ilk giriş fiyatının oldukça altına satılan ürünleri (hatta artık satılmayan ürünleri de) KVK'nın hala ilk giriş fiyatından listelediğini görebilirsiniz. Amaçlarını henüz anlayamadım ama nedense böyle davranıyor KVK :D
quote:
Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
Ha bir de bazı firmaların fiyatlarını inatla düşürmemeyi seçmesi durumu var, mesela KVK'nın sitesine bakarsanız her yerde Türkiye'ye ilk giriş fiyatının oldukça altına satılan ürünleri (hatta artık satılmayan ürünleri de) KVK'nın hala ilk giriş fiyatından listelediğini görebilirsiniz. Amaçlarını henüz anlayamadım ama nedense böyle davranıyor KVK :D
Onun çok basit bir sebebi var. "Zaten servis ücretleriyle geçiriyorum bir de cihazdan geçirmeyeyim" diye düşünüyorlar
nokia uluslararasi genel indirimdeymis
quote:
Orijinalden alıntı: inexo
nokia uluslararasi genel indirimdeymis
Aynı zamanda uluslararası genel inişte Hakettiği yere gelecek ancak tabiki eski alışkanlıklar zor terkedilebiliyor.
bu cihaza bence fazla bile hiç beğenmedim n97yi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme