Şimdi Ara

N82 seçimi kötü bir seçim mi olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle belirteyim forumdaki N82 N95 kıyaslamalarını iki gündür bolca okudum, N95 8GB olanını almayı tavsiye ediyor herkes yeri gelmişken sorayım N95 8GB. olanının hafıza miktarından başka düz N95 ile farkı var mıdır?

Asıl meseleye gelecek olursak uzun süre N73 kullandım sonra ekonomik nedenlerle zamanında satmıştım, idarelik 6300 aldım ama sesi bi türlü iyi çıkmıyor, çok kısık, telefona ısınamadım, N82 modeli N73.e çok benziyor ve 5 MP ve gece çekimi için baya iyi çalışan bi kamerası var, ayrıca wi-fi de mevcut,

Ben bu telefonu aldığımda keşke N95 düz olanını alsaydım keşke diye üzülür müyüm, N82 tuşları çok küçük ve sanki içine gömülecek gibi duruyor, tuş takımlarına alışmak kolay olur mu? Sms.le fazla işim yok ama wi-fi ile internete bolca giricem tuşlar yine lazım olacak. Bunun dışında büyük bir eksisi var mı, yüklü bir miktar para ödeyecem, hata yapmak istemiyorum, hoparlör kalitesi nasıldır en azından N73 düzeyinde olmasını bekliyorum, onda çift hoparlör vardı.

Şu halde N82 için karar verdim, lakin kararımdan dönmemi gerektirecek, bilmediğim bi eksi yönü varsa N95. düz olanını alayım diyorum, yorumlarınız için şimdiden teşekkür eder, tüm forum üyelerini saygıyla selamlarım.

• N82 N95'den her türlü iyidir bence ama fazla para vermek istemiyorsan telefona veya kamera önemli değilse senin için N78'e de bir bak derim

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nike

N82 N95'den her türlü iyidir bence ama fazla para vermek istemiyorsan telefona veya kamera önemli değilse senin için N78'e de bir bak derim

Teşekkür ederim dostum, lakin N78.de Symbian OS, S60 rel. 3.2 işletim sistemi varmış, bu çok eski değilmi, eski 6600 sistemine benziyo, Symbian 9.0 olması gerekmiyor muydu, ayrıca tuş takımı bu telefonun çok kötü, tuşların hepsi birbirine yapışık, elime alıp kullanmadım, bu dezavantajı olmasaydı o telefonu havada kapardım
  • aynı telefonları kullanmışız, ben de wirelesslı gps'li bir model bakıyorum, hala araştırıyorum aynı durumdayız yaklaşık, ben sana N85'i tavsiye edicem, o paraları verdikten sonra N95'in düzünü düşünme eskidi artık, N82, N95 8GB ve N85 arasından seç derim.

Orjinalden alıntı: rainyday

aynı telefonları kullanmışız, ben de wirelesslı gps'li bir model bakıyorum, hala araştırıyorum aynı durumdayız yaklaşık, ben sana N85'i tavsiye edicem, o paraları verdikten sonra N95'in düzünü düşünme eskidi artık, N82, N95 8GB ve N85 arasından seç derim.

O parayı verdikten sonra Laptop almak daha cazip Şaka bi yana benim aklım sybian sürümüne gitti, N85.te de Symbian 60 3,2 var, yazılım kalitesi de önemli, yoksa bol bol kilitlenmeler donmalar yaşayabiliriz, ben N82 ve N95 arasında kaldım.

Orjinalden alıntı: aliriza81

quote:

Orjinalden alıntı: Nike

N82 N95'den her türlü iyidir bence ama fazla para vermek istemiyorsan telefona veya kamera önemli değilse senin için N78'e de bir bak derim

Teşekkür ederim dostum, lakin N78.de Symbian OS, S60 rel. 3.2 işletim sistemi varmış, bu çok eski değilmi, eski 6600 sistemine benziyo, Symbian 9.0 olması gerekmiyor muydu, ayrıca tuş takımı bu telefonun çok kötü, tuşların hepsi birbirine yapışık, elime alıp kullanmadım, bu dezavantajı olmasaydı o telefonu havada kapardım

Bırakın eskiyi N78'in işletim sistemi N82 ve N95'den üstün. N96 ile aynı versiyonu kullanıyor. Symbian işletim sistemidir, S60 ise arayüzdür.

Tuş takımını elinize alıp inceleyin, bence sorunsuz.

• quote:

Arkadaşlar öncelikle belirteyim forumdaki N82 N95 kıyaslamalarını iki gündür bolca okudum, N95 8GB olanını almayı tavsiye ediyor herkes yeri gelmişken sorayım N95 8GB. olanının hafıza miktarından başka düz N95 ile farkı var mıdır?

Asıl meseleye gelecek olursak uzun süre N73 kullandım sonra ekonomik nedenlerle zamanında satmıştım, idarelik 6300 aldım ama sesi bi türlü iyi çıkmıyor, çok kısık, telefona ısınamadım, N82 modeli N73.e çok benziyor ve 5 MP ve gece çekimi için baya iyi çalışan bi kamerası var, ayrıca wi-fi de mevcut,

Ben bu telefonu aldığımda keşke N95 düz olanını alsaydım keşke diye üzülür müyüm, N82 tuşları çok küçük ve sanki içine gömülecek gibi duruyor, tuş takımlarına alışmak kolay olur mu? Sms.le fazla işim yok ama wi-fi ile internete bolca giricem tuşlar yine lazım olacak. Bunun dışında büyük bir eksisi var mı, yüklü bir miktar para ödeyecem, hata yapmak istemiyorum, hoparlör kalitesi nasıldır en azından N73 düzeyinde olmasını bekliyorum, onda çift hoparlör vardı.

Şu halde N82 için karar verdim, lakin kararımdan dönmemi gerektirecek, bilmediğim bi eksi yönü varsa N95. düz olanını alayım diyorum, yorumlarınız için şimdiden teşekkür eder, tüm forum üyelerini saygıyla selamlarım.

N95 8GB ın ekranı daha büyük pili daha iyi birde kızağı biraz daha sağlam. Benim tavsiyem düz almaman. N82 xenon flaşlı gece çekimlerinde gayet iyi N95 biraz daha sönük kalıyo ama N95 t koskoca multimedya cihazı karar senin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    4 yıl önce açıldı
    Saçma bir tercih mi yaptım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer ikisi arasında kaldıysan bence N82, kamerası bariz üstün, işlemcisi daha hızlı ama önce ikisinin de canlısını incele menulerde gez öyle karar ver.

quote:

Orjinalden alıntı: rainyday

aynı telefonları kullanmışız, ben de wirelesslı gps'li bir model bakıyorum, hala araştırıyorum aynı durumdayız yaklaşık, ben sana N85'i tavsiye edicem, o paraları verdikten sonra N95'in düzünü düşünme eskidi artık, N82, N95 8GB ve N85 arasından seç derim.

O parayı verdikten sonra Laptop almak daha cazip Şaka bi yana benim aklım sybian sürümüne gitti, N85.te de Symbian 60 3,2 var, yazılım kalitesi de önemli, yoksa bol bol kilitlenmeler donmalar yaşayabiliriz, ben N82 ve N95 arasında kaldım.

S60 3,2 kullanıcı arayüzüdür. symbian versiyonu 9.3
    N79 henüz türkiyede satışa sunulmadı ama fiyat olarak N82'den daha ucuz olacak gibi, N85'in fiyatına takıldıysan ona göz atabilirsin.

• Hocam o ikilemde bende kalmıştım fakat N82 ye karar verdim pişman da değilim.resim kalitesi mükemmel N95 ile özellikle de gece çekimlerinde bu kaliteye ulaşman imkansız.diğer kalan özellikleri de hemen hemen aynı zaten.Tuşlara yavaş yavaş alışıyorum.N82 al derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@VZER -- 15 Kasım 2008; 18:16:41 >
  • N95 ile N95 8GB arasında ekran varkı var. Düz olan 2.6 inç boyutunda iken 8GB olan 2.8 inç olmakla beraber rengi siyahtır. Eğer seçim N95 yönünde olacaksa 8GB seçmek kesinlikle daha mantıklı olur. Kızak mekanizması da 8GB modelinde daha sağlamlaştırıldı. N82'nin tuşları hakkında, kullananlar bir süre sonra alışıyorsun yorumunu yapıyor. Xenon flash ile gece çekimleri kaliteli bir hale geliyor. Hoparlör sesi olarak N95 bir nebze daha yüksek olmasına rağmen N82 bu açığını kulaklık sesi yüksekliği ile kapatıyor. Ekran boyutu 2.4 inç olan N82, N73 ile aynı ekran boyutuna sahip. Wi-fi ile internete girmek işlemcisi sayesinde N95'e göre daha rahat. Tercih sizin

Kendi yıldızını takip et.
  • n95 8gb ile n82 arasında donanımsal olarak hiçbir fark yok. ramleri, işlemcileri tamamen aynı. Farkları n82 de ekran daha küçük ve medya tuşları yok, n82'de xenon flash var. İnternette gezinmenin ekrandan dolayı n95 8gb da daha rahat olacağını düşünüyorum ama eğer gece çekimi önemliyse n82 al. Yok değilse n95 8gb al. Bazı karşılaştırmalarda gündüz çekimlerinde n95 8gb nın renklerinin n82 ye göre daha canlı olduğunu görmüştüm. ( Bu göz kararıyla değil de fotoğrafın bazı değerlerine göre yapılmış bir testti.)
  • n82i yide N95 8GB yide alsan inan hiç pişman olmazsın ama 2 telefonunda eline alınca insanın n95 8gb alası geliyor n82 diye almaya çıkmıştım telefonu eve n95 8gb ile dönmüştüm.

Orjinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

n82i yide N95 8GB yide alsan inan hiç pişman olmazsın ama 2 telefonunda eline alınca insanın n95 8gb alası geliyor n82 diye almaya çıkmıştım telefonu eve n95 8gb ile dönmüştüm.

Aynen aynen. Aynısı bana da olmuştu.
  • bende n82 var. n95e kesinlikle tercih ederim n95 8gb icin ise kamera mı ekran mı sorusunu cevaplamalısın..

bi kere n82 cok hızlı bi cihaz.gordugum en hızlı symbian cihazlardan diyebilirim. ayrıca loş ışık ve gece cekimlerinde xenon flaşı sayesinde fark atıyor diger cihazlara.. bence n95ten cok satamamasının sebebi 95 rakamının 82 rakamından daha büyük olmasının insanlar üzerinde daha üstün psikolojisi oluşturması. n95 in daha önce cıktıgı icin ve ilk cıkan 5mp nokia cihazlardan oldugu icin mukemmel reklamlarla falan pazarlanıp meşhur olması ve tipinin biraz daha iyi olması(mesela ust kısmı aşagı ittiginizde cıkan multimedia tuşları flan çok ilgi cekiyor) vb..

bende n82 var n95ten kötü gordugum tek yanı ekranının cok az ufak olması ve tipinin kötü olması..gece ışıl ışıl oluyor bütün ışıkları üstüne alıyor yansıtıyor falan ama gündüz hoşuma gitmiyor nedense..

tuş takımı olayında ise ben tırnaklarımla yazdıgım icin mesajı acayip kolay bi kullanımı var diyebilirim.ama ilk defa kullanan bircok insana kullanıssız geldi..alışılıyor ama sen bilirsin..

pil olayında ise n95ten kesinlikle daha başarılı.

ben olsam n82 + 69ytlye 8 gb kart alırım.

Nasıl ki bu milletin tacıdır yıldızla ay, yüksel ta arşa kadar, şanlı GALATASARAY!

• quote:

Orjinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orjinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

n82i yide N95 8GB yide alsan inan hiç pişman olmazsın ama 2 telefonunda eline alınca insanın n95 8gb alası geliyor n82 diye almaya çıkmıştım telefonu eve n95 8gb ile dönmüştüm.

Aynen aynen. Aynısı bana da olmuştu.

bana da tam tersi oldu ikisni de elime aldım ekrandan falan etkilendim ama sonra cebime koydum n95 8gbi cok kalın olduu icin acayip kabardi pantalon dedim ben bunu taşıyamam bütün yaz şortta boyu da daha kısa olduu icin daha bi tombik duruyor cepte.. n82de yayılıyor en azından agirlik..

Nasıl ki bu milletin tacıdır yıldızla ay, yüksel ta arşa kadar, şanlı GALATASARAY!

• Gerçekten çok zor bi durum, insan bi türlü karar veremiyor, ben şu an 6300 kullanıyorum hiç memnun değilim, o telefonu alırken hiç düşünmemiştim, onun fiyatı o kadar çok değildi ama N82 gerçekten pahalı, insan stres oluyo
  • n82 den cok memnun kalıcaksın öneririm sana bence n95 den ses kalitesi iyi bakın ses yüksekliği demiyorum kalite ;) yükseklikte cok az bi farkla n95 ii diebilirim ama cok az yani bu olay söyle oluyore sanki samsung e250nin sesini sona kadar açtır. sonra 6233 le kapıstır ( burda e250-n95 6233-n82 olarak düsüneceksin)

n82 de baslar, ve tizler cok iyi kamera da hemen hemen aynı sayılır. onun haricinde n82 gayet seri bi telefon bana sorarsan 8 gb hafıza için n95 8 gb alınmaz ben n73 ü satıp üstüne para ekleyip söyle bişey yapmayı düsünüyorum ;)

n82+8gb kıngston Hafıza Kartı+cx300 kulaklık ;) muthıs bir ses sistemi yane ;)

Orjinalden alıntı: delta1

n82 den cok memnun kalıcaksın öneririm sana bence n95 den ses kalitesi iyi bakın ses yüksekliği demiyorum kalite ;) yükseklikte cok az bi farkla n95 ii diebilirim ama cok az yani bu olay söyle oluyore sanki samsung e250nin sesini sona kadar açtır. sonra 6233 le kapıstır ( burda e250-n95 6233-n82 olarak düsüneceksin)

n82 de baslar, ve tizler cok iyi kamera da hemen hemen aynı sayılır. onun haricinde n82 gayet seri bi telefon bana sorarsan 8 gb hafıza için n95 8 gb alınmaz ben n73 ü satıp üstüne para ekleyip söyle bişey yapmayı düsünüyorum ;)

n82+8gb kıngston Hafıza Kartı+cx300 kulaklık ;) muthıs bir ses sistemi yane ;)

Haklısın dostum, N95.te benim gördüğüm güzel olaylar karizma telefon olması ve ekranını büyük olması, fiyatının biraz daha iyi olması.

• yani ekran boyutu olarak ahım sahım fark yok fiyat olarakta .
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.