Şimdi Ara

Mysqlde analiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mysqldeki bir tablo icerisindeki bir sutunda (varchar180 tanımlı) kayıtlı olan verilerde hangi kelime veya kelime gruplarının en cok gectigini nasıl bulabilirim? (tablo boyutu yaklaşık 2-3 milyon kayıt)



  • Merhaba,

    Bende buna benzer bir çalışma yaptım geçenlerde açıkçası 2-3 milyon kayıt için sonuç nasıl olur bilemiyorum ama ben şöyle bir yöntem izledim: Öncelikle veritabanından getirdiğiniz her bir veriyi, oluşturduğunuz array içerisine atın. Daha sonra da public olarak bir HashMap<String,Integer> oluşturun ve bir fonksiyon yardımıyla array içerisindeki verileri tek tek getirip HashMap'inizdeki değerler ile karşılaştırdıktan sonra eğer var ise HashMap valuesini bir arttırın, yok ise direkt olarak hashmap valuesine 1 değerini verin. Daha sonrada bu hashmap'i ekrana yazdırarak çıktıyı alabilirsiniz. Java dili üzerinden anlattım.

    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür beyin -- 9 Kasım 2013; 9:00:50 >
  • kolay gelsin.. Bu problemini çözdükten sonra nasıl yaptığını paylasirsan sevinirim..
  • özgür beyin kullanıcısına yanıt
    teşekkürler web üzerinden php ile yapacagım için server a fazla yük bindirmek istemiyorum. bi yöntem buldum aslında elasticsearh diye real time olarak indexleme sağlıyor fakat mysql ile ikisini entegre edemedim bi türlü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.