Şimdi Ara

javascript içinde php

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba abiler benim bir sorun olucaktı javascript içinde php nasıl kullanırım
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    <script>
    function initialize()
    {
    var mapProp = {
    center: new google.maps.LatLng(51.508742,-0.120850),
    zoom:9,
    mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
    };
    </script>
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    google maps script kodları var yayınladığı basic maps kullanmak istiyorum

benım sıze sormak istediğim sey işe abiler

ornegin 2 sayfa olucak

1. sayfa == kordinatgir.php

burda 3 textboxt olucak

1 text : kordinat1
    2 text: kordinat2
    3 text: haritaturu

2.sayfa ==haritagoster.php
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    <?php
    $gelenkordinat1=$_get[kordinat1];
    $gelenkordinat2=$_get[kordinat2];
    $gelentur=$_get[haritaturu];

?>
    <script>
    function initialize()
    {
    var mapProp = {
    center: new google.maps.LatLng(<?php $gelenkordinat1 ?>,<?php $gelenkordinat2 ?>),
    mapTypeId: <?php $gelentur ?>
    };
    </script>
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bunu bur şekilde yapsam kodlar çalısırmı yanı javascript içinde php kullansam olur mu abiler diyeceksiniz ki kardeşim dene abilerim

ben 2 yıllık programcılık okudum suan teknık servis ve internet cafecilik yapıyorm ama bilgilerimi unutmamak için boyle kendımı geliştirmeye calısyorum wamp server ise cafe bilgisayarımda filtre oldugu için engelliyor ve o engeli kaldıramıyorum şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim

• Javascript client side, php server side dildir.YAni javascript içinde php kodu kullanamazsın.Ama javascriptte AJAX ile gerekli verileri php sayfasına post ederek dinamik olarak sonuçlarını alabilirsin.
    Örnek için tıkla
  • Mumkun degil, js client side, php server side calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

<?php
    $gelenkordinat1=$_get['kordinat1'];
    $gelenkordinat2=$_get['kordinat2'];
    $gelentur= isset($_get['haritaturu']) ? $_get['haritaturu'] : 'google.maps.MapTypeId.ROADMAP ';

?>
    <script>
    function initialize()
    {
    var mapProp = {
    center: new google.maps.LatLng(<?php echo $gelenkordinat1; ?>,<?php echo $gelenkordinat2; ?>),
    mapTypeId: <?php echo $gelentur; ?>
    };
    </script>

daha sonra şöyle çalıştırcaksın;

haritagoster.php?kordinat1=50&kordinat2=70

Get parametresiyle url den veri aldığın için, nokta,eksi gibi özel karakterler sorun cıkartır bunları yakalamak için post kullanabilirsin

hocam şunu neden boyle yaptık

bide echo koymamızın sebebi nedir hocam

post için içnce ayrıntı ıcınde saol
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim abi sayende 2 kordinat girip . zoom girip ve istenilen yazıyı girip

ekranda gösteren bir tane yazdım çok çok saol

http://www.burhaniyedetatil.com/gonder.php

buda deneme adresim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E90F2B1F7 -- 10 Temmuz 2014; 14:38:49 >

burdaki kodda quick if denilen yapıyı kullandım

$gelentur= isset($_get['haritaturu']) ? $_get['haritaturu'] : 'google.maps.MapTypeId.ROADMAP ';

normalde bunun uzun hali şöyle olurdu;

<?php

if(isset($_get['haritaturu'])){ // isset fonksiyonu bir değişkenin tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol eder
    $gelentur = $_get['haritaturu']; // eğer haritaturu parametresi geldiyse bu blok çalışır ve $gelentur değişkenine haritaturu'nun parametresini atar
    }else{
    $gelentur = 'google.maps.MapTypeId.ROADMAP'; // burası çalıştıysa harıtaturu parametresi gelmemiştir ve $gelentur değişkenine varsayılan değeri atar
    }

Orijinalden alıntı: jebi

Tebrikler hocam :)

burdaki kodda quick if denilen yapıyı kullandım

normalde bunun uzun hali şöyle olurdu;

<?php

if(isset($_get['haritaturu'])){ // isset fonksiyonu bir değişkenin tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol eder
    $gelentur = $_get['haritaturu']; // eğer haritaturu parametresi geldiyse bu blok çalışır ve $gelentur değişkenine haritaturu'nun parametresini atar
    }else{
    $gelentur = 'google.maps.MapTypeId.ROADMAP'; // burası çalıştıysa harıtaturu parametresi gelmemiştir ve $gelentur değişkenine varsayılan değeri atar
    }

eline diline saglık hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.