Şimdi Ara

MÜZİK SETİNE 4 OHM WOOFER BAĞLAYA BİLİRMİYİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bana aci tda 1554q ile yapılmış anfi gerekiyo şimdiden tşkkrlrarkadaşlar bana acil tda1554q anfi devresi lazım şimdiden tşkrlr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğan_1992 -- 18 Aralık 2008; 20:13:48 >
  • BENCE BİŞEY OLMAZ EGER 8 OHM SA
  • Bendede sony mhc rg220 müzik seti var 2*120 watt sete pioneer ts w310 1000w lık tek bobin bass ve 1 takım ts s20 tweter bağlı şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım basıda bozmadan dinliorum çok açınca cam çerçeve inlio zaten ama bi tane amfi alıp kullanırsan daha temiz ses alırsın.Sonuç olarak setin empedansı yani direnci altı hoparlör takarsan sıkıntı olmaz yani 6 ohm bi çıkışa 4 ohm sıkıntı yaratmaz ama 8 ohm olursa kaldırmaz sate anlarsın sony lerde otomatik olarak sigorta atıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony
    Sonuç olarak setin empedansı yani direnci altı hoparlör takarsan sıkıntı olmaz
    yani 6 ohm bi çıkışa 4 ohm sıkıntı yaratmaz ama 8 ohm olursa kaldırmaz sate anlarsın sony lerde otomatik olarak sigorta atıyor

emin misin? :))))
  • Hop Emp>Çıkış emp= çıkıştan tam verimli ses alamazsınız, ses pek çıkmasada çıkış ısınıyordur, hoparlore birşey olmaz. ses verimi düşer.
    Hop Emp<Çıkış emp= sesin biraz fazla çıktığını düşünürsünüz, sesini sona getirmesenizde hem hoparlor hem çıkış zarar görür. son seste biri gider.
    Hop emp=çıkış emp= tam olarak istenilen ses alınır, burada değişgen faktör ses çıkış gücü ve hoparlor gücüdür. hoparlor çıkıştan W küçük ise hop yanar+çıkış yanar.
    hoparlor gücü çıkıştan yüksekse,, birşey olmaz çıkış kadar ses alırsınız
  • Cevabiniz bana ise evet eminim yaklasik 6 aydir dinliorum bu sekilde ses 30 da dinliorum teyb in cikisi 6 ohm hoparlorler 4 ohm nie yansin hatta bi kayık 1 bass da denedim temiz ben bu isi yeni yapmiyorum ayrica ses de 10 numara zaten kaldirmadigi zaman sigorta atio simdiye kadarda atmadi cok sukur :D bi tane amfi aldim simdi gm6500f 2 oval var 6975s bide 1000lik bass

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle olsun. düşüncenin tam tersi doğrusudur. yani minumum 6 ohms. çıkış olan bir çıkışa 4 ohms/daha güçlü bir sürücü takmak çıkışı zorlamaktan başka bir şey değil.
  • Dusuncenize saygı duyuyorum dogrudur ama imkan olmadigi icin anfiyi yeni alabildim idareten takiliyodum simdi anfiye baglayacam nasip olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en doğrusunu stella of the north sölemiş bağlarsan amfi çıkışlarını yakarsın ama eğer amfin güçlü ise fizik kuralı gereği zayıf olan taraf gider.ya amfi-yada hoparlör.bu nedenle en doğrusu hoparlör empedansını amfi empedansına eşitlemek olacaktır.eğer hoparlör kolonu içerisinde bazıları 4 ohm bazıları 8 ohm gibi karışık değerlere sahip hoparlörler var ise hepsini 8 ohm a çıkarman bununda en kolay ve ucuz yolu 4.7 ohm 5 watt taş direnç alıp 4 ohm luk hoparlörlerin her birinin artı + ucuna seri olarak lehimlemendir.eğer kolon totalde 4 ohm luksa kolonun giriş + sına bu direnci seri olarak bağla riske girme derim çünki çıkışlarnı yakarsın.hoşçakal.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.