Şimdi Ara

müzik Arşivi Yönetimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Elimde yıllardır elime geçen MP3 ler vardı . toplam 1tb gibi birşeydi.

Ama aynı şarkıdan belki 10-15 tane vardı. neyse oturdum sile sile sile sile yarısını sildim geriye kalanında yarısını sildim . böyle böyle elimde 60 gb arşiv var.
    daha silme işlemim bitmedi ama kabaca bitti diyebiliriz.

11.000 tane dosya var.

bunların bazıları komple album yada top list yada tek türk parçalar.

siz nasıl kategorize ediyorsunuz ? müzikleri neye göre klasörlere ayırıyorsunuz ? nasıl bir sistem uyguluyorsunuz ?

yarım saat müzik dinlemek için 2 saat harcamak istemiyorum.

Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

• Öncelikle o kadar dosyayı nasıl biriktirdin? Muhtemelen dinlemeden veya tavsiye üzerine indirmişsindir bir bölümünü, kendin de yazmışsın top list diye. Benim 5 yıldır kullandığım bilgisayarımda müzik klasörüm 10 gb bile değil ve 3 gb kadarı arkadaşlardan oradan buradan aldığım dediğin gibi biggest hits diye geçen ama hiç dinlemediğim müzikler. Ki kendimi bol müzik dinleyen ve listesini güncel tutan biri sanırdım.

Düzenlemeye gelince aslında dinleyip hoşlanmadığım bir şarkıyı arşivimde (arşivciğimde ) tutmak rahatsız ediyor, birisi şarkı tavsiye etmişse ve beğenmemişsem o şarkıyı silerim. Şu bahsettiğim 3 gb'ı da silmeyi düşünüyorum, zaten yakında format atarsam yedeklemeyeceğim boşu boşuna o 3 gb'ı.

Kategoriye gelince, kategorileme veya klasörleme gereği (albümler hariç) duymuyorum. Windows Media Player kullanıyorum. Her ne kadar basit bir program olsa da çok kullanışlı, kendisi kategoriliyor zaten. Ama telefona falan atacağım zaman klasörleyebiliyorum bazen, playlisti kolaylaştırmak adına. O durumda da şarkıcıya göre yapıyorum. Zaten genelde bir şarkıcının full diskografisini listeye koyar o günü o şarkıcıya ayırırım.

Yani öyle tarza veya mood'a göre kategorilemiyorum. Ama her şarkıda tag diye bir olay olsa, istediğimiz kadar tag ekleyebilsek ve o taglara göre hemen bulup bir playlist oluşturabilsek iyi olurdu.

• Daha bilgisayar a Hic atmadigim mp3 cd ler var . Aklima simdi geldi .

Bende bir suru audio cd vardi oturup cd uzerinde ki sarki isimlerini kendim yazip riplerdim . Sonra takas makas derken bu kadar oldu .

Cogunun da isimleri kotuydu onlarlada gecen sene cok ugrastim .

iPhone yada iPada muzik Attim mi kolay kolay degistiremiyorum gozumde buyuyor

Tekrar Secmesi

Yarin biraz Daha ugrasicagim sikmek icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de böyle parça parça bir sürü mp3'üm vardı.
    iTunes kullanmaya başladıktan sonra benim gibi azıcık takıntılı isen zaten yavaş yavaş toparlamaya başlıyorsun...
    Önce duplike olanları silerek başladım ben de...
    Sonra sevdiğim sanatçıların albümlerini toparlamaya başladım. Atıyorum, Metallica'nın farklı albümdeki 5 şarkısını aynı çatı altında toplamaktansa Metallica'nın bütün albümlerini indirdim. iTunes üzerinden güzel albüm kapakları, lyrics falan derken 17.500 şarkılık bir arşivi toparlamış oldum. iTunes Match satın alarak bütün cihazlarımdan arşivimi dinleyebiliyorum. Wifi'nin olmadığı 3G'ye zorunlu olduğum bazı yerlerde (araç gibi) Turkcell'in yetersizliği sıkıntı oluyor ama genel olarak arşiv sistemimden memnunum...

not: Klasörleme işini iTunes gayet iyi yapıyor, senin uğraşmana gerek yok... Her ihtimale karşı yedekli çalış yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboi -- 12 Mart 2015; 9:51:55 >

• Bende komple iTunes a geçeceğim yakında ama önce temizlik yapayım dedim.

iTunes match güzel sanırım geçen sene çıktı. ama benim yaşam tarzım imkanlarım buna şimdilik müsait değil. belki ileride.

eskiden winamptayken sağ tıklayıp mp3 tag düzenleyebiliyorduk hatta auto tag diyerek boşlukları otomatik dolduruyorduk. ama artık winampta bu yok iTunes ta oluyor mu ?
  • 3851 adet mp3 ve hepsinin tag bilgileri mevcut. Albüm kapakları da var. Uğraştırdımı? Evet uğraştırdı.

Aynı sanatçının 4'den fazla şarkısı varsa onun için ayrı klasör açıyorum. Albümleri varsa alt albüm klasörleri açıyorum. Geriye kalan şarkıları ise 3-4 tane kategoriye ayırdım klasör şeklinde. Onlarda orada yer alıyor. Aradığım şarkıyı bulmam 1-10 saniye sürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Film arşiv programı önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  müzik Arşivi Yönetimi

Bendede böyle bi şarkıcının 10 dan fazla şarkısı varsa ona ayrı klasör açıyorum. MP3tag ile fotoğrafı ve bilgileri düzenliyorum.Türüne göre klasöre koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real07 -- 12 Mart 2015; 16:02:27 >
  • Dinlemediğin parçaları arşivin olarak nitelendirmeni tavsiye etmem. Genre'leri ayırdıktan sonra sub-genreler olarak tekrar ayırıyorum ben. 30 GB ayıklanmış şekilde

müzik Arşivi Yönetimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.