Şimdi Ara

müziğe giriş yapmak isteyen ortayaş'a enstrüman tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    28 yaşındayım, uzun süredir bir enstrüman çalmak istiyorum fakat kısmet olmadı bir türlü. sonunda somut bir adım atmaya karar verdim fakat bu noktada sizlerin yardımına ihtiyacım var.

evvela şunu belirteyim, müzikle ilgili bilgim yok. nota vs bilmediğim gibi ilkokulda çaldığım flüt dışında bir enstrüman ile münasebetim de olmadı maalesef. ama bir şeyler çalabilmek için bayağı azim ve vakit sahibiyim.

öğrenmek istediğim ise şu, biraz araştırmadan sonra en makul seçenek gitar gibi geldi bana (bağlama ve keman sevmediğimden). hoşuma en çok giden ses bass gitarınki olsa da hem nispeten pahalı olduğundan hem de başlangıç için biraz iddialı olacağını düşündüğümden klasik gitarda karar kılar gibi oldum. tavsiyelere de burada ihtiyacım var. gerçekten de gitar mı olmalı müziğe giriş enstrümanım? gitar olacaksa nasıl bir gitar olmalı? bunun gibi, tamamen acemi birine verilecek her türlü fikir ve tavsiyeye açığım. hatta açım :)

ps: şöyle bir gitar denk geldi mesela ama markası iyi midir, alsam sorun çıkar mı, ya da internetten almam uygun olur mu bilemedim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EceliYakın -- 11 Temmuz 2018; 22:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Enstrüman çalmaya bas gitardan başlamış biri olarak, kesinlikle sevdiğiniz enstrümandan başlayın derim. Zaten aynı müzik teorileri hepsinde geçerli. Bas ve klasik gitarı aynı anda öğrenmeye de başlayabilirsiniz. Bütçe konusunda yaşadığınız şehirde ikinci el bas gitar satan dükkanları araştırabilir veya internet üzerinden gitarını satan kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Ben çok ucuz ve kötü ikinci el bir gitarla başlamıştım. Hatta amfi alacak param da yoktu. Bir süre amfisiz pratik yapa yapa ilerlemiştim.
    Gitara karar verdikten sonra sıra bilgi edinebileceğiniz kaynaklara geliyor. İnternette bolca yazı ve video mevcut olsa da size yanlışlarınızı gösterebilecek deneyimli biri de çok faydalı olur. Düzenli pratik yaparak, teoriye çalışarak ve sevdiğiniz şarkıları çalmayı deneyerek ilerlemenizi tavsiye ederim. Bolca vaktiniz de varsa günlük en az 2 3 saat çalışmayla ilerlemeniz daha hızlı olacaktır.
  • Bas için durum nedir bilmiyorum ama hangi gitarı çalmak istiyorsan ondan başla diyorlar hep. Elektro ise elektro, klasikse klasik, bas ise bas.
  • Psychedelic Reflection kullanıcısına yanıt
    yani klasik gitarla başlasam, sonra bass'a geçmek isteyince uyum sıkıntısı mı yaşarım hocam?

dediğim gibi bass hem nispeten pahalı (1500 lira civarında) hem de daha becerebileceğim bile şüpheli.

linkteki gitarla ilgili yorumun nedir peki? başlangıç için yeterli mi, verdiğim bilgiler ışığında bana gider mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende başlangıç seviyesindeyim o yüzden fazla bilmiyorum yorum yapamam o gitara ve klasik gitar çalmıyorum zaten. Uyum sıkıntısı yaşamazsın fakat klasik ile başlarsan zamanın boşuna gider bass çalmak istiyorsan, zararı bu yönden oluyor. Gerçi bass da parmakla çalınıyor ama sonuçta klasik gitarın teli naylon tel. Bunların haricinde Bass gitarda da yer yer pena kullanılıyor. İnternetten bir araştır bulursun bence, ben olsam bass ile başlardım ama. İkinci el alırsan yarı fiyatına bulabilirsin
  • Enstrüman çalmaya bas gitardan başlamış biri olarak, kesinlikle sevdiğiniz enstrümandan başlayın derim. Zaten aynı müzik teorileri hepsinde geçerli. Bas ve klasik gitarı aynı anda öğrenmeye de başlayabilirsiniz. Bütçe konusunda yaşadığınız şehirde ikinci el bas gitar satan dükkanları araştırabilir veya internet üzerinden gitarını satan kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Ben çok ucuz ve kötü ikinci el bir gitarla başlamıştım. Hatta amfi alacak param da yoktu. Bir süre amfisiz pratik yapa yapa ilerlemiştim.
    Gitara karar verdikten sonra sıra bilgi edinebileceğiniz kaynaklara geliyor. İnternette bolca yazı ve video mevcut olsa da size yanlışlarınızı gösterebilecek deneyimli biri de çok faydalı olur. Düzenli pratik yaparak, teoriye çalışarak ve sevdiğiniz şarkıları çalmayı deneyerek ilerlemenizi tavsiye ederim. Bolca vaktiniz de varsa günlük en az 2 3 saat çalışmayla ilerlemeniz daha hızlı olacaktır.

• HerrAycil kullanıcısına yanıt
    sevdiğim demeyelim de sesi daha hoşuma giden diyelim bas gitar için. peki bas gitarın klasik gitardan iki tel eksik olması, onun daha kolay çalınabildiği, öğrenilebildiği anlamlarına geliyor mu hocam? 4 telde daha az parmak hareketi olur vs sanki. bir de bas gitar için de elektroda olduğu gibi amfi mi lazım? hani zaten BU İŞ için ayırdığım bütçeyi zorlamış olacağım bas gitar ile, bir de başka ekipmanlar lazımsa çalmak için, hem mali açıdan hem de yer açısından sıkıntı olur bana.

son olarak, bas gitar almaya karar verdim diyelim (2. el maalesef bir alternatif değil), şu nasıl, başlangıç için yeterlidir herhalde:https://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/valencia-grb1kcbk-bas-gitar-set-siyah-342717214

• İki telin eksik olması yanıltmasın. Daha az parmak hareketi var gibi görünse de tellerin kalınlığına ve perdelerin genişliğine alışmak zaman alıyor. Malesef bir amfi olmadan gerçek bas gitar sesini alabilmek mümkün değil. Amfisiz pratik yapılabilir fakat bir şarkı çalmak istediğinizde (eğer bir grupla stüdyoya girmiyorsanız) keyif almanız çok zor. Yine de deneme fırsatınız varsa amfisiz sesine de bakmanızı öneririm. Valencia bas gitarı deneme fırsatım hiç olmadı. Markadan bağımsız olarak gitarı denemeden almak biraz riskli bir iş çünkü gövdesi rahatsız gelebilir, klavyesine alışamayabilirsiniz, fretleri bozuk olabilir, sap ayarı kaçmış olabilir, burgular sorunlu olabilir vb. Bütçeniz tam olarak nedir bilemiyorum ama bir sorun olursa bunları yaptırmak da az çok harcama yapmayı gerektircek şeyler. Bunları göze alıyorum, sorun çıkarsa gitarı yaptırabileceğim yerler var diyorsanız bu gitar alınabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    cevap için teşekkürler hocam.

buradan uzun süre cevap gelmeyince başka bir yerde sordum, sakın alma valencia dedi herkes. onun yerine paraya kıyıp ibanez yahut cort al dediler. ben de 1200 lira civarında şunu buldum (https://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/ibanez-gsr180-bk-bas-gitar-358560341) ama amfi falan gerekmesi ve bunun fiyatı beni biraz düşündürtmeye başladı.

şimdi ben yalnızca linkteki gitarı alsam, şu videodakiler gibi çıkmaz mı ses, amfisiz:
    https://www.youtube.com/watch?v=5_u8AxKFCMw
    https://www.youtube.com/watch?v=PnEN7spNqrE

benim amacım tamamen amatörce, kendi kendime şöyle küçük şeyler çalmak. stüdyo, tamir vs imkanım da yok. alırsam linkteki siteden alacam.

• Videodaki parçalar amfisiz de çalınabilir fakat burdaki kadar hoşunuza gitmeyebilir. Bir örnek olarak amfisiz nothing else matters coverı:
    https://www.youtube.com/watch?v=wScKh08har0
    Bu da amfiyle çalınmış hali:
    https://www.youtube.com/watch?v=Xgrq98jT01g
    İlk videoda basın sesi duyulabilsin diye haliyle şarkının sesi kısılmış. Seçim biraz da kişisel tercihe kalıyor. Amfiyle çalmak daha farklı bir his olsa da ben amfisiz bas gitar çalmaktan da mutluydum.

teşekkürler cevap için hocam, ben bakayım bir yolunu bulurum artık inşallah :)
  • hocam akustik bas alabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bas gitar hoşuna gidiyorsa direk bas gitar al nispeten daha pahalı doğru bence başka bir enstrüman alıp 2 gün sonra sıkılma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bas gitar alırsan illa amfi almak zorunda değilsin. Bilgisayara bağlayarak guitar rig gibi bir program ile çalışabilirsin ve ses gecikmesini engellemek için ilk başlarda guitar link tarzı bi alet kullanabilirsin ki bu guitar linklerin fiyatı 30 40 tl olması gerekiyor. Eğer bütçe konusunda bilgi verirsen bas gitar tavsiyesi verebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.