Şimdi Ara

ARABESKİN GERÇEK KRALI KİM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

ARABESKİN GERÇEK KRALI KİM?

(En Son Oy Tarihi: 31.5.2024)
Giriş
  • Yıllardır üç isim vardır ki, hep diğerlerinden önce söylenir. Her birinin ayrı bir hayran kitlesi vardır. Acaba içlerinden en çok sevileni hangisidir? Bu anket zorunlu seçmelidir. İsimler alfabetik olarak sıralanmıştır. "Hiçbiri", "hepsi" veya "diğer" gibi seçenekler yoktur. Bu üçünden en sevileni bulmak amaçtır. Haydi oylamaya

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabeskin Gerçek Kralı Kim?

Arabesk müziğin sevenleri arasında "Arabeskin Kralı" unvanı her zaman merak konusu olmuştur. Bu unvana sahip birçok isim öne sürülse de net bir fikir birliği yoktur.

En Çok Hayranı Olan Arabeskçiler:

• Orhan Gencebay: "Baba" lakabıyla tanınır ve arabesk müziğin öncülerinden biridir. Geniş bir hayran kitlesine sahiptir ve şarkıları nesiller boyu sevilmiştir.
    • Müslüm Gürses: "Baba" lakabıyla anılan bir diğer arabesk efsanesidir. Dramatik ve duygusal yorumlarıyla bilinen Gürses, Türk halkının kalbinde özel bir yere sahiptir.
    • İbrahim Tatlıses: "İmparator" lakabıyla ün salmış Tatlıses, arabeskin yanı sıra popüler müzikte de başarılı olmuştur. Karizmatik sahne performansları ve güçlü sesi ile geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Arabeskin Kralları İsimleri:

Yukarıda bahsedilen isimlerin yanı sıra arabesk müziğin sevilen diğer temsilcileri şunlardır:

• Ferdi Tayfur
    • Mahsun Kırmızıgül
    • Yılmaz Morgül
    • Cengiz Kurtoğlu
    • Serdar Ortaç

Arabeskin Kralı Kimdir?

Arabeskin "Gerçek Kralı" unvanı için net bir cevap yoktur. Her sanatçının kendine özgü tarzı ve hayran kitlesi vardır. En çok hayranı olan, en çok ödül alan veya en uzun süredir sahnede olan sanatçıya göre bu unvan farklı kişilere verilebilir.

Sonuç olarak, arabeskin kralı unvanı öznel bir değerlendirmedir ve her dinleyici kendi favorisini seçebilir. Saygı duyulan ve sevilen tüm arabesk sanatçıları, Türk müzik tarihine önemli katkılarda bulunmuş ve milyonlarca insanın kalbine dokunmuştur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ibo
  • arabeks dınlemem ama ılk akla gelen orhan gencebay ve ferdı tayfur
  • müslüm baba
  • quote:

Orjinalden alıntı: seymen

müslüm baba

müslim babayı şarkıcı olarak kabul etmiyorum(tabiki benim fikrim)
  • arabesk denirse ibo nun da olmasi lazim ferdi tayfur arabesk diildir fantezi muzigi soyler
  • İBRAHİM TATLISES FOREVER
  • Orhan Gencebay arabesk değildir.
  • VAHDET VURAL HÜSEYİN ALTIN dinledinizmi hiç ?????
  • ceza
    arebesk eziklerin yaptığı müzikse cezanın yaptığı müzikte arabesk
  • quote:

Orjinalden alıntı: thelastdevil

ceza
    arebesk eziklerin yaptığı müzikse cezanın yaptığı müzikte arabesk

• ata demirer
  • quote:

Orjinalden alıntı: suree

ata demirer
  • TEK SEÇENEK OLMASI GEREKİRDİ O DA FERDİ TAYFUR OLMALIYDI.

• Cengiz Kurtoğlu
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezer.net

Cengiz Kurtoğlu

yaptığı arabesk değil fantezi müzik...
    sorunun cevabı ise bence orhan gencebay hem müzik bilgisiyle hem yazdığı sözlerin kalitesiyle bırakın arabeski türkiye deki en iyi sanatçılardan biri(zaten diğerleri pek sanatçı değil)...
    ki ben bunları bi rocker olarak söylüyorum ee ne demişler yiğidi öldür hakkını ver
  • ibo yuda arabeskide..........
  • ibo yu da ekle...
  • ARKADAŞLAR İBRAHİM TATLISES'İN NE SÖYLEDİĞİ BELLİ DEĞİL. ARABESK SÖYLÜYOR, HALK MÜZİĞİ SÖYLÜYOR, KÜRTÇE SÖYLÜYOR, POP MÜZİK BİLE SÖYLÜYOR. FANTAZİ DİYEN BİLE ÇIKAR. HATTA KLASİK MÜZİK BİLE OKUMAYA KALKMIŞTI. BU YÜZDEN ONU DAHİL ETMEDİM. EN BABA 3'ÜNÜ ALDIM. SANIRIM MÜSLÜM GÜRSES GÖTÜRECEK BU İŞİ.
  • Cengiz kurtoğlu tabiki
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.