Şimdi Ara

Muzaffer Gölcü ve Yalanları [Alıntıdır]...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yazımızda, android işletim sistemli bir telefona bir türlü gelmek bilmeyen güncellemenin hikayesini okuyacaksınız. Telefonun marka ve modeli: General Mobile Discovery.

General Mobile geçtiğimiz yıl pazar payını Discovery modeli ile ciddi anlamda yükseltmişti. Fiyat/Performans açısından üstün özelliklere sahip olması pazar payının yükselmesindeki en önemli faktördü. Bu zamana kadar dişe dokunur bir cihaz yapmayı beceremeyen General Mobile, Discovery ile büyük bir pik yaptı.

Ardından Elite adında phablet ayarında bir telefon daha çıkaran General Mobile, bu cihazdan beklediği etkiyi alamadı…

Firmanın Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, geçmişine baktığında oldukça başarılı bir isim. Linkedin hesabında paylaştığı bilgilere göre; 15 yaşından itibaren yazılım geliştirmeye başlamış. 2001 yılında Dubai’de iş yaşamını sürdürmüş. Akıllı telefonların üretimi ve bölgesel satışı konusunda 5 yılı aşkın Dubai’de uluslararası firmalarda üst düzey yönetici olarak görev yapmış. Ardından Türkiye’ye dönerek 2006 yılında General Mobile’ın Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiş. Ayrıca General Mobile’ın kurucu ortaklarından. 2011 ve 2012 yıllarında Fortune Türkiye Dergisi’nin “40 yaş altı gelecek vaat eden yöneticiler” listesinde üst sıralarda yer almış.

Bu kadar önbilginin yeterli olacağını düşünerek, asıl konumuza geçmek istiyorum.

Discovery modeli çıktığından bu yana, çevremdeki herkese bu telefondan önerdim. Kullanışlı olduğunu, fiyatının çok uygun olduğunu vs. söyledim. Akabinde abartısız 100 civarında telefonun satılmasına vesile oldum. Alan herkese pişman olmayacaklarını da bastıra bastıra söyledim.

Ta ki Android Kitkat sürümü çıkana kadar. Genel Müdür Gölcü, Kitkat çıktığından bu yana her ay başlarında Kitkat çalışmalarının devam ettiğini, kısa sürede yayınlanacağını duyurmaya başladı. Kullanıcılar güncellemenin gelmesinin dört gözle beklerken, verilen tarihler geldiğinde hep hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü her seferinde bir aksilik çıkıyordu(!) ve güncelleme gelmiyordu. Son olarak, Haziran ayının 2. günü, Twitter üzerinden “Discovery Kitkat ve Elite hata düzeltme güncellemeleri aksilik olmazsa 2-3 haftaya. Sorunsuz bir deneyim için test sürecini uzun tutuyoruz” yazan Gölcü, verdiği tarihin yine dolmuş olmasına rağmen hala bir açıklama yapmadı.

Yaşananların üzerine, kullanıcıların güvenini fazlasıyla sarsan sayın Gölcü’ye buradan soruyorum; ürettiğiniz telefonu almalarına vesile olduğum onlarca kişinin bana ettiği küfürleri üstüne alacak mı? Binlerce kullanıcının ettiği küfürleri hissedebiliyor mu? ve Twitter’dan açıklama yapmaya devam edecek mi?

Bunları gerçekten merak ediyorum…

Gelelim şimdi hangi telefonu kullandığıma; Artık Discovery kullanmadığım kesin. Aynı ayarda, biraz daha pahalı da olsa bir telefon aldım. Kaliteli bir firmanın telefonu. Adamlar en azından güncelleme için verdikleri sözü tutuyorlar.

Bu saatten sonra, çevremdeki herhangi birisi telefon alacağını söylediğinde ilk söyleyeceğim: General Mobile’dan uzak dur.

Bu yazı binlerce Discovery kullanıcısı adına, yaşadığı sıkıntıların anlatılması amacıyla yazılmıştır. Yazıda herhangi bir hakaret olmamakla birlikte, adli makamlara başvuru hakkı yazının ilgililerinde saklıdır.

Kalın sağlıcakla.

Yazı alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52asi52 -- 29 Haziran 2014; 23:42:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun arayın hakkınızı ülkemizde doğru düzgün ceza alamadığı için firmalar bos vaatlerde bulunup müşteriyi sürekli kandiriyor ve kazikliyorlar. Bir hikayede ben anlatayım. Caddebostan saskinbakkalda vodafone'dan s4 şarj cihazı aldım. Gerçek olmadığı çok belli olmasına rağmen bana orjinal diye ısrar etti çalışan müdür ve gerçeği fiyatına sattı ürünü. Eve geldim telefon şarj olmuyordu hemen geri görürdüm şarj aletini bakin sizi uyardim bunun sahte olduğu konusunda dedim. Yok yok gerçek dediler para iadesi teklif etmediler aynı cihazın yenisini verdiler. Aldım döndüm ve busefer sarja takar takmaz alet alev aldı ve patlayıp yanmaya başladı. Bu gece olsaydı ailecek evde yanarak ölecektik. Adama gittim aynısindan bitane daha vereyim dedi. Sesimi yükselterek uyardim kendisini iade dahi kabul etmedi. Durumu müşteri hizmetlerine anlattım adamı aradılar ve adam cihazı ben satmadim demiş. Sonra tekrar konuşunca yalandan vazgeçti ve doğruyu söyledi. Sonuç çokta değişmedi, vodafone ne bu kişinin isine son verdi ne de o ürünlerin satışını durdurdu. Boyle firmalara bizi salak yerine koyma fırsatı verirsek sonumuz kötü.

• Yazılanlara katılmamak elde değil
    GM Pişmanlıktir

• Malum site ve forumda reklam karsiligi guya yapilan inceleme ama aslinda pohpohlama ilevsatilan cin oyuncagini ve bi universitede sempozyumda konusmacilara bakinca korler sagirlar birbirini agirlar durumunu yazdigim icin ana konudan 3 ay ban yedim anasayfa haberlerine yazamiyorum.donanim yazilim arge ve satis sonrasi olarak son derece vasat hatta bana gore berbat bir markadan,fason cin telefonlarina basilan markadan medet uman bilincsizcede savunup toz kondurmayan fanboylarinin okumasi gereken guzel bir yazi olmus..tebrikler..

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

Birader kızma yanlış hatırlıyor olabilirim de biri discovery'ye güncelleme falan gelmeyecek dediğimde bana bayağı bir saydırmıştı sen miydin o

Yok ben değildim

Orijinalden alıntı: mcht38

Adamlar politik davranip kullanici ne isterse evet dediler guncelleme verecez dediler telefonu sattilar simdide hic tinlamayorlar.
    Taa subat ayinda baslamisti kit kati verecez diye.
    Nisandan beride Yalanida hep ayni test surecinden geciriyoruz. Ya teslere girerken discovery sarhoş giriyor testi yanlis cozuyo yada ordata test yok.

İlk başta ya 4.4 çıkacak demiyeceklerdi yada kesin tarihte getireceklerdi

Ayrıca 5 aydır test aşamasında olan Kitkat'a sevgilerimi saygılarımı iletiyorum

@orochi knk sen hala rom yapıyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Joker Face- -- 30 Haziran 2014; 10:08:53 >

Orijinalden alıntı: Cru.

Sizin çektiğiniz sıkıntıların aynısını bende yaşadım sattım kurtuldum

Ne aldın yeni tel olarak

Orijinalden alıntı: 52asi52

quote:

Orijinalden alıntı: Cru.

Sizin çektiğiniz sıkıntıların aynısını bende yaşadım sattım kurtuldum

Ne aldın yeni tel olarak

1-2 hafta içinde M8 veya Z2 alıcam yurtdışından .

Orijinalden alıntı: 52asi52

quote:

Adamlar politik davranip kullanici ne isterse evet dediler guncelleme verecez dediler telefonu sattilar simdide hic tinlamayorlar.
    Taa subat ayinda baslamisti kit kati verecez diye.
    Nisandan beride Yalanida hep ayni test surecinden geciriyoruz. Ya teslere girerken discovery sarhoş giriyor testi yanlis cozuyo yada ordata test yok.

İlk başta ya 4.4 çıkacak demiyeceklerdi yada kesin tarihte getireceklerdi

Haklisin 4.4 verecez demeseler kimse bise demezdi. veyada 4.4 veremiyoz deseler hise diyemezdik. Ama guncelmeme hazir test surecinden geciriyoz diyorlar.

• Muzaffer beye güvendik ama güvenlerimiz boşa çıktı. Yazıklar olsun. Ay sonunda geliyor geliyor diyip her ay sonu heyecanla bekliyordum güncellemeyi ama hiç bir ses yok.

Allah tan değiştirdim de kurtuldum.

Bu arada konulardan birinde başlık olarak biri elite almis mutluymuş onu yazmış. Hani gülmemek elde değil.sanırım arkadaş telden yazılımdan güvenden anlamıyor. O kadar çok satılan discovery e verilen yazılım ortada ve azıcık satılan elite ne olacak göreceğiz

Orijinalden alıntı: stevejones

Subattan beri bu hafta bu hafta diyen guvenilir firma,neredesiniz fanboylar

Hocam sen hangi telefonu kullaniyorsun

quote:

LG g2 kullanır kendisi

Orijinalden alıntı: Joker80

quote:

quote:

LG g2 kullanır kendisi

Kardesimdede var g2 manyak bi telefon suanda g2 ile yaziyorum.

quote:

Yaklasik 5 aydir G2 kullaniyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.