Şimdi Ara

Muz'un Çekirdeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yediğimiz her meyvenin çekirdeği vardır mutlaka. Meyveler çekirdek ile çoğalırlar... 11. sınıf biyoloji'de bitkilerde üreme işliyorduk. Hocaya muz nasıl yetişir dedim. Çekirdeği yok ki dedim. Vejetatif demeyin onu bende biliyorum :) Ama mutlaka bir çekirdek olması lazım dedi hoca... Çekirdekli muz gördünüzmü hiç ? Buna bir cevap verirmisiniz ?

• _____________________________
  • _____________________________
  •  Muz'un Çekirdeği
    Daha Fazla Göster
  • Doğal haldeki muzun çekirdeği var. Hatta çekirdeksiz olarak yediğimiz çoğu meyvenin aslında çekirdeği var. Çekirdek, meyvenin içinde yer alan tohumdur. Bu nedenle de, bitkinin üreyebilmesi için bu çekirdeğe ihtiyaç vardır. Ancak ticari amaçlarla yetiştirilen meyvelerin bir kısmı, basit genetik müdahalelerden geçiriliyor ve çekirdeksiz hale getiriliyor. Bu meyveler de, özel tohumlar ya da fideler yardımıyla çoğaltılıyor. Çünkü bitkinin kendi kendine üremesi olanaksız hale getirilmiş oluyor. Yediğimiz muzlar, özellikle ithal muzlar da, bu tip meyvelerden yalnızca birisi.
    Alintidir.

Ben bir hayalperestim.Hayal etmeliyim ve yıldızlara uzanmalıyım, ki bir yıldıza yetişemesem bile bir avuç bulut toplarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.