Şimdi Ara

Mutluluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatım boyunca sahip olduğum tek bir amaç vardı.İyi bir insan olmayı,çevremdekiler tarafından sevilmeyi her zaman aşırı derecede istemişimdir.Çevremdekiler tarafından sevildim,iyi bir insan da oldum kendime göre.Çevremdekiler de benim gibi düşündüklerini belirttiler her zaman.Fakat yanıldığım bir nokta vardı.Tek amacım mutluluk olmalıydı.Mutluluk hakkında bazı yazarların sözlerini sizinle paylaşmak aynı zamanda bu forumdaki insanlarla dertleşmek için bu konuyu açtım.

Bukowski'den başlamak gerekirse;

İnsan; Geçmişin hasretçisi, geleceğin özlemcisi, yaşadığı anın şikayetçisidir.
    : Bu sözü görünce büyük bir çoğunluğunuz sanıyorum ki benim gibi beyninden vurulmuşa dönmüştür.Uzun zamandan beri hissettiğim şeyleri adam bir cümleyle özetlemiş.Hep eleştirilir çingeneler anı yaşıyor diye.Biz - ya da sadece benimdir :) - geleceği yaşıyoruz diye mutlu muyuz?

Yeterince dürüstsen, fazlasıyla aşık ve gerçekten seviyorsan; Hazırsın demektir: artık mutsuz olabilirsin. : İnsanlara karşı hep dürüst olmak için uğraştım.Gerçekten değer verdim,sevdim fakat onların büyük bir kısmı sürekli benden fazlasını istediler.Sürekli benden şikayetçi oldular.Bana hiçbir iyilikleri dokunmadığı halde daha fazlasını istediler.

İnsanların, senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek, ömrünü uzatabilirsin mesela. : Belki bunu biraz daha erken öğrenseydim her şey daha güzel olurdu.Sırf insanların onayını kazanmak,herkes tarafından iyi bir insan kabul edilmek için mutluluğumu sattım.

Bu kadar iyi niyetli olmayın, Çünkü en yakın bildiğiniz vefasız çıkabilir ve sizi düşmanlarınız değil de dostlarınız yıkabilir.
    : Düşmanım olduğunu düşünmüyorum.Kimseyle ciddi anlamda kötü bir olay yaşamadım ama ciddi anlamda yıkıldım.

Mark Twain usta sen ne kadar yanılmışsın,biz ne kadar yanılmışız;

Kendinizi neşelendirmenin en iyi yolu, başkalarını neşelendirmeye çalışmaktır. : Aynı ortamda bulunduğum insanlardan birinin neşesiz yada mutsuz olduğunu gördüğümde çok kötü olur o mutlu olana kadar ben mutlu olamazdım.Ta ki birisi bana seni mutlu etmek için kim uğraşıyor diyene kadar.

Bill Cosby;

Başarının sırrını bilmiyorum; ama başarısızlığın yolu herkesi mutlu etmeye çalışmaktan geçer. : Çoğu insan tarafından başarılamayan tek şey mutluluktur.Başarının hasıdır bence. Artık sadece ben varım.Ben varsam bu dünya var.Gece üçte telefonla arandığımda yataktan kalkıp yardım ettiğim oldu.Fakat çok basit şeylerde bile kimse yanımda olmadı.O kadar kesin yardımcı olur dediğim,güvendiğim insanlar yapamam dedi.

Bunlar hoşuma giden sözlerdi.Arkadaş çevremden aşırı derecede dertliyim.Hepsi onlara karşı o kadar iyi davranmama rağmen sürekli bana karşı kötülük yapma,arkamdan konuşma derdinde.Kimseyi kırmak istemiyorum ama şu sabrımın taşmak üzere olduğu günlerde birini kesinlikle kıracağım.Bu yüzden facebook ve twitter hesaplarımı kapattım.Yakında hattımıda kapatacam.Sadece ailemin bildiği bir hat almayı düşünüyorum.Yaklaşık 8 yıldan beri bu forumdayım.Herkes için çok fazla uğraştım.Herkes mutlu olsun diye elimden geleni kendimden ödün vererek yaptım fakat yine de insanları memnun edemedim.Bayramda toplu mesaj attığım için çevremdeki çoğu kişi bana trip attı."Ben senin için değersiz miyim?", "Bana bile toplu mesaj mı atıyorsun?" gibi cevaplar attılar.Ne yapsam suç oluyor.Anlayamadım.Neyse herkese iyi forumlar diliyorum.Esenle kalın.

Özet: Üşengeçseniz okumayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 28 Ekim 2012; 13:54:17 >

• en altakini okudum
    Özet: Üşengeçseniz okumayın

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • @hapocod
    Genel olarak herkesin dalga geçmek,vakit geçirmek ve eğlenmek olduğu konu dışının yapısına aykırı bir konu olsada açtım.Kimse okumak zorunda değil.İsteyen okusun.
    Hayat Kaliteniz Adına
    8 yıl önce açıldı
    Mutluluk bu ya!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.