Şimdi Ara

Mutlu olmak.. İhtiyacımız olan şey mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En rahat ettiğimiz işe giriyoruz. Para kazanıyoruz. Güzel bir kadınla evlenip çocuklarımızı sevmek istiyoruz. Kendimizi asla üzmüyoruz, baskı altına girmiyoruz. Stresten uzak duruyoruz. Çünkü saçımız biraz daha grileşebilir veya dökülebilir. Başımız şişer ve cildimiz kırışır. Böyle olmasını istemeyiz değil mi?

Sizce bu dünyaya kendimizi rahat ettirip mutlu bir yaşam sürmek için mi geldik? Belki de bu amacın çok daha ötesindeki hissiyatı kaçırıyoruz.

Başkalarının ayak izinden gittiğimizde acı çekmeyeceğimizi biliyoruz. Mükemmel bir yol keşfedebiliriz. Ancak bunu yaparsak ayağımıza diken batabilir. Keyfimiz kaçabilir. İstediğimiz yeni bir yol açmak mı? Yoksa "normal" kalmak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 29 Temmuz 2015; 0:36:14 >

• Güzel bir söz vardır. "Hayatta ilk sen seçimler yaparsın ama günün sonunda seçimler seni yapar" diye çok kabaca böyleydi sanırım. Olay budur yani. Hayat benim için aile ve mutlu olmaktır. Ama Einstein için böyle değildi mesela. Hayatı boyunca tek tutkusu üzerinde çalıştı ve dünyayı değiştirdi. Ama hep yalnızdı, tırnaklarını kesmediği için çorap kullanamıyordu günde 5 saat uyuyordu. Senin hangisini istediğini anlaman lazım. Eğer kimsenin gitmediği bir yolda gidip iz bırakmak istiyosan ne mutlu sana çünkü dünyada böyle çok insan yok. Ama kimseyi mutlu olmak istediği için ya da "güzel bir kadınla" evlenmek istediği için basit görmeye hakkın yok bunu da bil. Senin hayatın, senin seçimlerin. Doğru olduğunu düşündün seçimleri yap ve sonuçlarına katlan.
  • Bence mutlu olmaktan ziyade amacimizin olmasi ve gercekten ne istedigimizi bilmek ihtiyacimiz olan sey ama ciddi ciddi amac tipki einsteinin tutkusu gibi,egri oturalim dogru konusalim kac kisinin bir amaci var? Bi cogumuz rahat yasiyoruz istedigimiz herseyi fazla cabalamadan elde ediyoruz belkide ..buyuzden hep daha fazlasi hep yetinememezlik hep mutsuzluk..rahat yasayamayanlarsa amaclarinin(?) pesinden gidecek kadar istekli guclu olamiyorlar

Tamam eyvallah sikinti bu olabilir ama bir cozum lazim degilmi iste benim sikintimda orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snaxyz kullanıcısına yanıt
    Size bir şey sormak istiyorum hani "Hayat benim için aile ve mutlu olmaktır" dediniz ya bunu nasıl anladınız? Ben kendimi anlayamıyorum bir insan her gün farklı bir şey mi ister bazen aile kurmak bazen dünyayı gezmek bazen kariyer hangisini istiyorum bilmiyorum.

• güzelbirhikaye G kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla daha gençsin. Böyle şeyler düşünmen güzel, çünkü hiç düşünmeyen insanlar da var. Böyle şeyleri fazla dert etme. Daha kendini tamamen tanımıyorsun. Bu arada bu işin bir rpg gibi olduğunu düşünme. Gerçek hayatta aynı anda mage, knight üstüne bi de archer bile olursun. Sadece bunu yapmak zorundayım diye bişey yok. Aile kurmak zaten doğru kişiyi bulmak ile alakalı senin yüzde yüz kontrolünde olan bişey değil. Yapman gereken tek şey arkana yaslanıp yavaş yavaş tecrübe edinirken hayatın tadını çıkarman.
  • İnan haftalardır böyle şeyler düşünüp canımı sıkıyordum. Tek vardığım sonuç hayatı akışina bırakıp, küçük şeylerden zevk almaya çalişmak. Mutluluğun nasıl,nerden geleceğini düşünürsek iş sıkıntı.

• Kardeş ben artık daha fazlasını istemeyi bıraktım.Daha çocuğum ama bunu farketmem bile çok büyük bir şans.Daha fazlasına sahip olmanın sonu yokmuş kardeş.Ben yaşıyorum , varım , hissediyorum.100trilyon dolar bile bunun gibi birşeyin yanında hiçbirşey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun kişinin dini inancıyla da çok bağlantısı var. Eğer bu yaşamın çok daha uzun süren, belki sonsuz bir 'ötesi' varsa yaşamak, hissetmek ve eğlenmek çok da mesele değil. Bu yaşam sadece ilerisini rahatlaştırmak için gerekli olan sıkıntı çekme sürecidir. Ama bu teoride bile bize sunulan ödül rahatlıktır. Bu yüzden dini inancı olmayan biri için dedikleriniz tamamen doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güzelbirhikaye

Size bir şey sormak istiyorum hani "Hayat benim için aile ve mutlu olmaktır" dediniz ya bunu nasıl anladınız? Ben kendimi anlayamıyorum bir insan her gün farklı bir şey mi ister bazen aile kurmak bazen dünyayı gezmek bazen kariyer hangisini istiyorum bilmiyorum.

aslında herşeyi istiyorsun , sende benim gibi doyumsuzsun hep daha fazlasını istiyorsun.
    bizim gibi insanlar böyle yaratılmıştır olduğun şeyi kabul etmen gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 31 Temmuz 2015; 14:51:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star scream S kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden hiç mutlu olamıyoruz dimi.Hatta doyumsuzluğumuz yüzünden hayatımız boyunca hiç mutlu olamayacağız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.