Şimdi Ara

MUTLAK DEGER TÜREV sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

reel sayılar kümesinde tanımlı
    f(x)=lx-2l fonksiyonu veriliyor. 1) x=2 noktasında türevlenebilir(ben türevlenir dedim)
    2)[0,4] aralıgında integrallenebilir. hangileri dogrudur?

cevap: 1.yanlıs 2.dogru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis Hanim -- 14 Haziran 2013; 20:13:56 >

• ya 1. nasıl yanlıs olur. kok 2 degil mi 2 den buyuk degerler için x-2 diye çıkar. 2 koydugumuzda 0. x ten kucuk degerler için -x+2 diye çıkar x yerine 2 koyunca yine sıfır geldi işte
  • türevlenmez hacıhttp://sketchtoy.com/38867401 sivri noktada sürekli mi dersen sürekli integralde var çünkü alanını bulabilirsin 0dan 4e
  • Mutlak değerin içini 0 yapan değerde türevsizdir, 1 yanlış.
    [0,4] arasında integrallenememesi için bir sebep yok, x-2=0, x=2 diyip işaret tablosu çizeriz, 0'dan 2'ye + 2'den 4'e şeklinde ayırırız.
  • http://www.sketchtoy.com/38867670
    integrali bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: miGma

Mutlak değerin içini 0 yapan değerde türevsizdir, 1 yanlış.
    [0,4] arasında integrallenememesi için bir sebep yok, x-2=0, x=2 diyip işaret tablosu çizeriz, 0'dan 2'ye + 2'den 4'e şeklinde ayırırız.

tamam öyle bişey hatırladım dogru. ama sagdan soldan bakıyoduk eşitse türevlenir diyorduk. Sanırım benim dedigim kritik noktası olmayan baska noktada yapılıyodu. dogru mu dusunuyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

http://www.sketchtoy.com/38867670
    integrali bilmiyorum

cok tesekkurler anladım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Limit Sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim anladım
  • mutlak değer içi çift kat kökte türev vardır her zaman atlamamaklazım en iyisi sağdansoldan bakmak grafik çizmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağdan limitle soldan limit farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

sağdan limitle soldan limit farklı

evet biri - diğeri +
  • hocam böyle bükme kopma sivrilik falan türevlenemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kal Hoo Na Ho -- 14 Haziran 2013; 20:48:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

mutlak değer içi çift kat kökte türev vardır her zaman atlamamaklazım en iyisi sağdansoldan bakmak grafik çizmek.

ben sağdan soldan limite bakamadım biri x-2 diğeri -x+2 sonra x yerine 2 mi koycaz
  • Tesekkur ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pastafaryanizm

hocam böyle bükme kopma sivrilik falan türevlenemiyor

peki hocam 2 4 aralığında bir fonksyon var mesela uç noktasında tanımlı türev olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Haber

quote:

peki hocam 2 4 aralığında bir fonksyon var mesela uç noktasında tanımlı türev olabilir mi?

valla bilmiyorum hocam bi şekil olması lazım hani direk bişey söylenemez bence. tam olarak bulursan bana da söyler misin hocam ?
  • quote:

quote:

quote:

valla bilmiyorum hocam bi şekil olması lazım hani direk bişey söylenemez bence. tam olarak bulursan bana da söyler misin hocam ?

hocam yokmuş. mesela sadece bir taraftan limiti olduğu için zaten limit olmuyor. limit olmayıncada türev olamıyor. ama sağdan ve soldan türev olarak olabilirmiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam yokmuş. mesela sadece bir taraftan limiti olduğu için zaten limit olmuyor. limit olmayıncada türev olamıyor. ama sağdan ve soldan türev olarak olabilirmiş.

tamam hocam anladım sağolasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.