Şimdi Ara

Müthiş birşey bu! [KIZ KUMU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce hikayeyi bir okuyun.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Beldesi yakınlarında bulunan Kız Kumu görenleri hayrete düşürüyor.

600 metre boyundaki kırmızı kumdan meydana gelen oluşumun üzerinde yürünebiliyor. Kız Kumunun üzerinde yürüyen insanlar uzaktan bakıldığında suyun üzerinde yürüyormuş gibi gözüküyor.kiz kumu

Muhteşem güzellikteki koyda bulunan Kız Kumunun ilginç bir efsanesi olduğu ifade ediliyor. Bölgede anlatılan efsaneye göre; çok eski zamanlarda bölgenin kralının kızı fakir bir balıkçıyla tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak birbirlerini çok seven gençlerin evlenmesine kral karşı çıkar. Kralın karşı çıkmasına rağmen genç sevgililer gizli, gizli buluşmaya başlarlar. Zamanla durumu fark eden kral askerlere kızını takip ettirir.

Askerlerde krala neler gördüklerini anlatır. Balıkçı genç denizden gelerek kralın kızını kumsalda bekleyip ışıkla işaret verip buluştuklarını öğrenen kral duruma sinirlenerek emirlerine karşı gelen kızı bile olsa affetmez. Bir gece kızını yakalatan kral askerlerine ışıkla işaret vermesini söyler. Işığı gören genç balıkçı bir manga askerin içine doğru koşar. Kralın kızı ise askerlerin elinden kaçarak sevgilisini kurtarmaya çalışır. Ancak koyun diğer tarafına gitmesi imkansızdır. Fakat genç kız aşkı için kendini denize atar, işte tam o sırada bir mucize gerçekleşir.

Kızın adım attığı her yer kuma dönüşür. Kızın peşinden koşan askerler ise suya gömülür kız kayığa kadar koşar ve sevgilisine sarılır. Ancak okçulardan biri yayını gererek oku fırlatır ok kıza saplanır. Kızdan akan kan denizi kırmızıya boyar. Genç balıkçı ise kızı alarak sandalıyla uzaklaşır ve bir daha kimse onları görmez. O günden sonra koy Kız Kumu olarak adlandırılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 11 Mart 2010; 3:42:36 >

• Hikayesini Daha Önce Okumuş Ve Dinlemiştim Ama Gitmek Nasip Olmadı Ama Oldukça Güzel Bir Yer Olduğu Belli Görülmesi Gereken Yerlerden Birisi Bence.
  • Kesinlikle görülmesi gidip gezilmesi gereken bir yer.
    Havalar biraz ısınınca Mayıs ortaları gibi gitmeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.
  • Hikayedeki sallamasyona hayran kaldım ben asıl
  • bölge kralının kızı . ya bunlarda hep ya kral ya kral kızı nedir anlamadım
  • aşşşırı derecede saçma bi hikaye allaha şükür

lan o kdr sorun çeken insan var niye herkese mucize olmuyo?onu bırak niye insanlar açlıktan ölüyo yada kredi borcu yüzünden intihar ediyo o zman?hepsine yukardan sarkıtsınlar bi mucize.

ben böyle hikayeyi 3 yaşında duysam yinede ha...r çekerdim
  • ben marmarisliyim arkadaşlar tamamen uydurma bi hikaye orda yürüyemiyosunuz bile doğru düzgün kum mum yok çakıl taşı insanın ayağına batıyo yürüyeyim derken. ama gel gör ki turistlerin yoğun bi ilgisi var oraya karşı, çokta merak edilcek bişey değil gerçekte değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız çok enteresan çıktı
    3 yıl önce açıldı
    Bu kız güzel mi ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • offf ne hikaye ama.iyi sallamasyon yapmışlar bu doğa olayı çok ilginç bişeymiş gibi.
    ya çok ilginç bi olay değil ki bu denizin ortasındaki kumsal olayı.
    bildiğiniz kıyı oku.

bazı sebeplerden dolayı(dalga gelgit vs.) körfez ağızları yavaş yavaş doluyor ve yükseliyor.
    bu istanbuldaki kıyı oklarının yanında atın üstündeki kelebek kadar kalır.
    b. çekmece ve küçük çekmece gölleri bu sebeple oluşmuştur.Üstünden sadece insan değil asyayı avrupaya bağlayan
    dev gibi 2. bir yol geçer.Ordaki kıyı okunun boyu 600 mt istanbuldaki eni 600 mt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 11 Mart 2010; 8:43:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.Q-jR

ben marmarisliyim arkadaşlar tamamen uydurma bi hikaye orda yürüyemiyosunuz bile doğru düzgün kum mum yok çakıl taşı insanın ayağına batıyo yürüyeyim derken. ama gel gör ki turistlerin yoğun bi ilgisi var oraya karşı, çokta merak edilcek bişey değil gerçekte değil..

Ayaklarına deniz ayakkabısı giyip yürüyorlardır belkide.
    Peki nasıl oluşmuş b bilgin var mı?

Madem sallamasyon, yürüyüş yolunun bitiminde bir heykel gibi birşey koymuşlar. Hikayeyi doğrulamak için.
    Neden?
  • beyler buranın gerçek hikayesi şimdi yine buda ergenekona bağlı işte kaçış için plan yapıyorlarmış en mantıklı şeyi suya çakıl attırmak olarak düşünmüşler öyle yani
  • Elin adamı neler yapıyor bizimkiler g..ünden element uyduymaya devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

ben marmarisliyim arkadaşlar tamamen uydurma bi hikaye orda yürüyemiyosunuz bile doğru düzgün kum mum yok çakıl taşı insanın ayağına batıyo yürüyeyim derken. ama gel gör ki turistlerin yoğun bi ilgisi var oraya karşı, çokta merak edilcek bişey değil gerçekte değil..

Madem sallamasyon, yürüyüş yolunun bitiminde bir heykel gibi birşey koymuşlar. Hikayeyi doğrulamak için.
    Neden?

heykel var diye illaki gerçek mi olması lazım.
    turist çekmek için olabilir, orayla özdeşleşmiş bir hikaye olduğu için unutulmasın diye koyulabilir.

bu kral mıdır kralın kızı mıdır nedir haşa peygamber mi denizi yarsın veya dibi dolsun.
    bildiğin insan ya.

istanbulda iki örneği var dedim hem de çok daha geniş alana yayılmış bunu da padişahtan kaçan asker mi yaptı?
    inanmayın böyle hikayelere, bildiğin heryerde görünen normal bi doğa olayıdır bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 11 Mart 2010; 15:04:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Neden?

tabi ki deniz ayakkabısıyla yürüyebilirler fakat gerçekten kum olsa ona ihtiyaç kalmaz değil mi ? bildiğin çakıl taşı ordakiler o yüzden söylüyorum. nasıl olduğuna gelince orası sığı bi koy zaten büyük ihtimal üstüne de biraz çakıl taşı döküp böyle bir şey uydurdular. asıl güzel olan orda deniz kızı muhabbeti değil o bölgedeki dağlar; çünkü binlerce yıl önce oralar hep su altındaymış ve dağlar bildiğin akvaryumdaki böyle delik delik şekilli taşlar olur ya aynen öyle asıl onları görmeniz lazım doğal bir güzellik arıyosanız..

• Böyle hikayelerde hep askerlere acırım, adamlar emir kulu, verilen görevi yapıyor ama yine onlar niyazi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

Elin adamı neler yapıyor bizimkiler g..ünden element uyduymaya devam

+1923
  • ilginç bir hikaye doğrusu gidip görmek isterdim sadece bu hikayeye inanarak orada bulunmak bile insanın ruhunu şahlandırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

Elin adamı neler yapıyor bizimkiler g..ünden element uyduymaya devam

bugün araplara adamlar ne yapıyor böyle dersiniz..
    başka bir gün araplar yobazdır abi yaa dersiniz..

Türk insanının temel sorunu bu....

biz bu hal ile bırak çağdaş muasrı ı 30 yıla kadar bölünüp dağılıp gideriz

• Araplar parayla yapıyor bizde gerçeği var :)
  • Hikaye gerçek bi efsaneymiş

Bu arada buna benzer biyerde Bodrumda var.Tavşan adası oraya geçişte aynen denizin içinden ama bi fark var oradaki yol kumdan degil kaya ve küçük çakıl taşlarından oluşmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.