Şimdi Ara

Müthiş Bi Proje Okumadan Geçmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hergün Trafik Kazalarıyla Bir Sürü Insanımızı Yitiriyoruz.Bu Trafik Kazalarındaki Insan Kayıplarını Azaltmamız Için Yapılmış Bi Proje
    Akıllı Sensörümüz Karşıdan Sağdan Soldan Veya Arkadan Gelen Arabaların A’dan Z’ye Herşeyini Ölçüyor.Gelen Aracın Hızını Durup Duramayacağını Hangi Yönden Geldiğini Ölçüyor,Ve Bizi Bu Yolla Projemizle Beraber Trafik Kazalarının Ve Ölümlerin Minimum’a Inmesini Sağılıyor.
    Airbaglerimiz Kapıların İçine Değil Dışına Yerleştiriliyor,Ve Arabanın Rengine Boyanarak Gözü Rahatsız Etmiyor.
    Örnek 50km Hızla Ilerleyen Aracımız Yeşil Işıktan Geçiyor,Tam Bu Sırada Sağ Şerit’ten Gelen Araç 70km Hızla Kırmızı Işıktan Geçiyor.Ve 50km Hızla Geçen Aracımıza Sağ Bölgeden Şiddetli Bi Şekilde Çarpıyor Sonuç; Sağ Taraftaki Yolcular Ya Acı Bi Şekilde Can Veriyor Ya Da Ağır Bi Şekilde Yaralanıyorlar.
    Ama Sistemiz Sayesinde Böyle Bİ Olay Asla Yaşanmıyor.
    50km Hızla Geçen Aracımıza 70km Hızla Haksız Bi Şekilde Geçen Diğer Araç Çarpmadan 2-3 Saniye Önce Sensörümüz Devreye Giriyor Ve Dış Bölümümüzdeki Ama Sadece Sağ Dış Bölümümüzdeki Airbagları Açıyor Ve Böylelikle Ne 70km Hızla Haksız Geçen Sürücü Kazadan Yara Alıyor Nede Kurban Denilen Taraf Kazadan Çizik Almadan Ayrılıyorlar Ayrıca Araba’da Hiç Bi Hasar Görmüyor.
    Hem Kaza Ve Ölüm Yaralanma Sayıları Minimum’a Indiriyoruz Hemde Iki Tarafıda Ayrıca Arabayıda Hasardan Korumuş Oluyoruz.
    Projenin Patenti Bende
    Satın Almak Isteyen Varsa Msn Adresimden Bana Ulaşabilirler Çok Uygun Fiyata Vermeyi Düşünüyorum Bu Projeyi Benden Alanlar Hayata Geçirebilirlerse Paraya Para Demezler Hayırlı Yakşamlar Iyi Günler
    Msn Adresim:Galata_koprus@hotmail.com

• Tutmaz bu sistem. Maliyeti çok yüksek. Ayrıca hava yastıklarını nereye takacaksın. Sensörlerin o aracı farkedebilmesi için aracın her tarafına sensör koyman lazım. Bu da maliyeti bi hayli arttırır.
  • Nasıl Airbag Arabanın Içinde Önünde Duruyo Ama Sen Onu Göremiyosun O da Kapının Dış Bölümüne Yerleştirilecek Ve Göremiyeceğiz Her Şey Ayarlandı Merak Etme Sensör Işide Ayarlandı Hazır Olmasa Bu Yazıyı Buraya Koymazdım Artı Taktıracağımız Sistem Japonyadan Geliyo Ve Tek Sensör Yetiyo Mercedes'dede Kullanılıyor.
    Iyi Akşamlar
  • bence gayet mantıklı be güzel sistem.Fakat o airbaglari dışa koyup boyamak gözü rahatsız etmeyebilir mi orası şüpheli.Bu sistemi satacağına otomobil şirketletiyle görüşüp geliştirme istesen senin için daha hayırlı olmaz mı?
  • Bu Arada Benim Çok Yakın Bi Tanıdığım Peugeot Bayii Sahibi Koyacağımız Airbaglar Arabanın Içinde Bulunan Airbaglar Değil Onlar Olursa Iki Arabada Ayrı Yönlere Savrulur Bizim Koymaya Düşündüğümüz Airbag Insana Göre Değil Arabanın Gücüne Göre Bu Yüzden Iki Arabada Hasar Görmüyo...
    Iyi Akşamlar...
  • Tutmaz
  • Eagle Glance Abiciğim Araba Firmaları Beni Ti'ye Alacak Mı Sence? Görüşmeyi Kabul Edeceklermi Abiciğim Airbagları Dışarı Koyacağız Ve Arabanın Dışından Hiç Birşey Belli Olmayacağını Abimle Tartıştık Ve Gözü Rahatsız Etmeyeceğine Karar Verdik.
    Sözlerin Için Çok Saol
    Iyi Akşamlar Dilerim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lutfen Hemen Yargısız Infaz Yapmayalım Bu Projenin Hayata Geçtiğini Düşünseneze Bir Sürü Insan Yakınlarını Trafik Kazalarında Kaybediyor Bunlar Bizim Yakınlarımızda Olabilir Lütfen Olmaz Diyeceğimize Nasıl Olabileceğini Düşünelim
    Allah Hepimizi Kazalardan Belalardan Korusun
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...
  • Bu Arada Ünal Abiciğim Maliyeti Artsa Ne Olur Insan Hayatını Kurtaralım Da Isterse Maliyeti Daha Fazla Artsın
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...
  • E zaten var bunun benzeri, Nasa kullanıyor bunu. Yolladıkları cihazları gezegene yerleştirirken havayastıkları açılarak inişte darbe almasını önlüyor zaten yastığın üzerine iniyor.
  • Eğer geliştirilirse iyi bir çalışma olabilir fakat benim aklıma şu takıldı.Şimdi çarpan araba(yani sizin yazdığınızda haksız olan araba) o yastıkların tepki kuvvetiyle savrulmaz mı yani bu çarpışan arabalardaki bizim çarpıp da sarsılmamız gibi.Bu da çok hayati kırılmalara(boyun gibi) ya da iç kanamalara sebep olmaz mı?Bu arada sensör kimin kırmızı da geçip kimin geçmediğini anlayamaz o yüzden haksız arabanın da o bölümdeki hava yastıkları açılır o zaman ne olacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aybarsman

Bu Arada Ünal Abiciğim Maliyeti Artsa Ne Olur Insan Hayatını Kurtaralım Da Isterse Maliyeti Daha Fazla Artsın
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...

İnsan hayatından daha değerli bişey yok tabiki sana sonuna kadar katılıyorum. Ama şu anda bu sistemi yaptıracak olanlar bakmaz bile. Aman ne işim olur be param cebimde kalsın kendime daha faydalı bişeyde kullanırım gibi düşünür.
  • Yorumlarınız Için Çok Teşekkürler Dediğiniz Gibi Bunu NASA Kullanıyor Ama Arabalar Içinde Kullanan Varmı.?
    = Yok
    Ikincisi Hava Yastıklarımız Insanları Koruyacak Sertlikte Değil Arabaların Hızı Ne Olursa Olsun Karşı Aracı Savurmayacak Şekilde Tasarlandı
    Uçüncüsü Sensör Japonyada Yapıldı.Diğer Msjımda Dediğim Gibi Mercedes Sadece Uyarı Olarak Kullanıyor
    Ama Bizim Kullanacağımız Sensör Uyarı Yapmıyor Bize Çarpacak Aracın Hızını Ölçüp Durup Duramayacağını Saliseler Içinde Ölçüp Airbagları Saniyede Devreye Sokuyor Ve Iki Tarafta Darbe Almıyor Hasar Almıyor

Yorumlarınızı Bekliyorum
    Yorum Yapan Abilerime Çok Teşekkür Ediyorum
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...
  • Bu sistem biyerde kesin açık verir tutmaz
  • DoomsDay Abiciğim Fikrine Saygı Duyuyorum Ama Ben Bu Projeyi 1 Günde Yapmadım Uzun Süre Uğraştım Ve Açık Vermeyeceğine Eminim
  • Ya Hadi Donanım Haber Yorumlarınızı Bekliyorum
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aybarsman

Ünal Abiciğim Sen De Haklısın Ama Şu Param Cebimde Kalsın Fikrini Atsak Ne Güzel Olur Değilmi
    Yorumun Için Çok Teşekkürler
    Iyi Akşamlar....
    Saygılar...
    Bu Arada Ankoloji Kardeş Midene Çok Düşkünsün Galiba Homini Gırtlak Olmaz Hık Diye Gidersin Vallahi
    Saygılar...

O biraz zor be abicim. Param cebimde kalsın mantığı atabilmemiz için önce açlık sınırını sonra asgari ücreti falan düzenlemek lazım. yani ekonomiyi düzenlemek lazım. Bu konulara girersek çıkamayız.
  • .
    .
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 31 Ağustos 2008; 15:55:41 >
  • Anladığım kadarıyla kaza tehlikesi durumunda bir sensör aracın dışında bulunan havayastıklarını açıcak.Peki bu havayastıkları 70 km/h hıza dayanabilecek mi?Her arabanın fren yaptığında kaç metrede durup duramayacağını v.s bu sistem bilecek mi?Peki sensörler kaza tehlikesini algıladı ve havayastıklarını açtı fakat kaza gerçekleşmedi diyelim zararı kim karşılayacak?
  • bole bı sıstem gelıstırınceye kadar ben her arabada celık barlar olması taraftarıyım . vede aracın kaportasının maddesının daha cok gelıstırılıp esneye bılen bı maddeden yapılması taraftarıyım .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.