Şimdi Ara

MUTFAĞIMA GİREMEYEN İNTERNET MUTFAĞIMI CİNLER BASTI GALİBA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim bir sorunum var kafayı yemek üzereyim. Evimde TPLINK, çift antenli bir router var. 2 sene önce almıştım sorunsuz bir şekilde kullanıyordum evin her yerinde çekiyordu. Bugün öğlenden beri router mutfakta çekmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Sıfırladım tekrar kurdum olmadı. Evet işin garip yani şu ki, evin 10 metre odasında ki odadan çekiyor, 20 metre ileride ki bahçe kapısından çekiyor, tuvalette bile çekiyor ama 5 m uzağında ki mutfakta çekmiyor.

    Mutfağa adım atar atmaz internet kesiliyor. Başka router aldım denedim yine aynı. Koridora kurdum router’i, mutfakla arası 2 metre. Mutfağa geçtiğim anda internet kesiliyor. Sanki mutfakta jammer var gibi. Üst kata çıkıyorum, kör nokta odaya gidiyorum orda bile internet var, ama 2 metre ileride ki mutfakta internet yok.

    Deli olmak üzereyim, hayatımda böyle birşey görmedim.








  • Başta mikrodalga olmak üzere, bağlı olan elektronik cihazları tek tek kapatarak deneyin, muhtemelen kullandığınız cihazlardan biri yoğun parazit yaparak sinyalin bozulmasına sebep oluyor. Sonuç alamazsanız modem arayüzünden Wi-Fi kanal değişikliği yapın, var ise 5GHz kanala yönelin ve onu kullanmaya çalışın.


    Ayrıca 2.4GHz yayında 20MHz band genişliği kullanın, 20/40 veya 40Mhz ayarları varsa bunları seçmeyin. Kanal seçimi yaparken de 1 6 ve 11 kanalları haricindeki ara kanalları kullanmayın.

  • Wifi kanal ayarları ile çözülebilir hocam, geçmiş olsun.

  • Komşularınızın WiFi kullanımı dahil pek çok elektronik ve çevresel etken bunu engelleyebilir. Bazı modemlerin performansı elektrik voltajındaki değişime göre bile değişebiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.