Şimdi Ara

Müteahhitler İş Bırakmaya Hazırlanıyor İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ŞANLIURFA Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, yükselen demir fiyatları karşısında inşaat sektörünün zarar ettiğini, hükümetin çözüm bulmaması durumunda Türkiye genelinde iş bırakacaklarını söyledi.


    ŞANLIURFA Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, yükselen demir fiyatları karşısında inşaat sektörünün zarar ettiğini, hükümetin çözüm bulmaması durumunda Türkiye genelinde iş bırakacaklarını söyledi.

    Türkiye'de son 1 yılda fiyatı yaklaşık yüzde 100 artan demir fiyatı, müteahhitleri olumsuz etkiledi. Demir fiyatlarının artmasından dolayı Şanlıurfa'da inşaat sektörü durma noktasına gelirken, çok sayıda müteahhidin de milyonlarca lira zarar ettiği bildirildi. Demir fiyatlarının aşırı derecede artmasından dolayı demir bulmakta da sıkıntı çekildiği ve kentin birçok noktasındaki inşaatta çalışmalara ara verildiği belirtildi. Demir fiyatlarının önümüzdeki haftalarda da azalmaması durumunda İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun iş bırakma eylemi yapacağı belirtildi.

    İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELDİ

    Son 1 yıl içerisinde artan demir fiyatları nedeniyle inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini belirten Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, şöyle konuştu:

    "Şanlıurfa'da 1300 üyemiz var, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumuzun da 120 bin üyesi var. Ülke genelinde 2 milyon çalışanıyla Türkiye'nin en büyük sektörü olan ve ülke ekonomisine bu kadar katkı sunan bir sektör, maalesef son 1 yıl içerisinde artan demir fiyatlarıyla ilgili inşaat sektörü durma noktasına gelmişti."

    İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu'nun artan demir fiyatlarıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini ifade eden Önal, soruna çözüm bulunamaması halinde yurt genelinde iş bırakacaklarını kaydetti. Mustafa Önal, şunları söyledi:

    "Ocak ayına baktığımızda demir fiyatı 1 lira 60 kuruş, bugüne baktığımızda demir fiyatı 2 lira 50 kuruşa dayanmış. Bu şartlar altında inşaat sektörüne devam etmemiz uygun değildir. Bu konuya İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanımız sayın Tahir Tellioğlu olumlu bir şekilde yaklaşıyor. Konfederasyonumuzun, bu hafta içinde sayın Başbakanımızdan ve sayın Ekonomi Bakanı'ndan bir randevu talebi oldu, bu görüşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu görüşmeden olumlu bir sonuç alacağımızı umut ediyorum. Hakikaten ülke için bu kadar önem arz eden bir sektörü, 3-5 tane demir çelik fabrikasına heba etmemiz pek doğru olmaz. Binlerce müteahhit iş bırakabilir, 2- 3 milyon çalışan var. Bununla ilgili kısa vadede neler yapılabilir, hükümetimizle görüşmelerimiz sonucu olumlu bir görüşme umut ediyorum. Aksi bir takdirde gerisini düşünmek ile istemiyorum. Müteahhitlerin iş bırakması durumunda binlerce insanın mağdur olacağını tahmin ediyorum. Bu şartlar altında istesek de devam edemeyiz. Eğer bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmazsa, Genel Başkanımız Tahir Tellioğlu'nun başkanlığında tüm Türkiye'deki birliklerimize eş zamanlı olarak iş bıraktırmayı veya durdurmayı düşünüyoruz."

    SATIŞLAR AZALDI

    Demir satışı yapan Fatih Pehlivan ise, geçen yıl kilosu 1 lira 40 kuruş olan demirin bu yıl 2 lira 40 kuruşa kadar çıktığını kaydederek, şöyle devam etti:

    "Şu an sektörde bayağı durgunluk var. Müteahhitlerimiz daha önce demirleri TIR bazında alıyordu, şu anda bağ şeklinde alıyorlar, 8-10 ton ihtiyaçları kadar almaya başladılar. Bu maliyetler gün gittikçe artıyor, sıkıntılar da artıyor. Satışlarımız yüzde 70 azaldı. Yetkililerden bu konuya müdahil olmalarını istiyoruz."
    https://www.haberler.com/muteahhitler-is-birakmaya-hazirlaniyor-9935352-haberi/







  • BMW 5 serisi yerine 3 serisini tercih etsinler fiyatlar düşene kadar sevgili müteahhitlerimiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panter20

    BMW 5 serisi yerine 3 serisini tercih etsinler fiyatlar düşene kadar sevgili müteahhitlerimiz

    Etmezler hocam 18 yasindaki kizi bile c serisine binmek zorunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 binlik evi 300 bine satıyorsun kullandıgınız 2 ton demir be yuh size beter olun
  • Beter olsun harfiyat kaymonu terörü sebebi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urfa beter olsun. Şu anki tarımbakanı fakıbaba belediye başkanıyken bilmem kaç dönüm araziyi türgeve devretmişti. Şimdi ödülünü aldı bakan oldu. Allah bunların tümünün belasını verecek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir alamıyorsanız mehter alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayy hadi inşallah durdurursunuz.



    Not: Güvenemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nefret ettiğim kesimden birisi, beter olsunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su veren itfaiyenin hortumunu
  • Hayır hükumet ne yapacak? Serbest piyasa kardeşim madem çok fazla demir ihtiyacın var. Son model BMW'ye bineceğine demir-çelik yatırımı yapsaydınız.
  • Müteahhitlere acımam kusura bakmasınlar.
  • Beter olsunlar.

    100.000TL'lik daireleri 500.000TL'ye satıyorlar, 1-2 yıl geç imar alıyorlar, malzemeden çalıyorlar. Bugün Ankara Bağlıca denen gözde semtte 500.000TL'ye satılan evlerde afedersiniz ama osursanız alt kattakiler duyuyor o derece rezil yalıtım ve dandik malzeme kullanıyorlar.

    Emlak balonunu siz çıkardınız o balon sizin kucağınızda patlayacak.
  • Eksik demir kullanırlarsa seyreyle gümbürtüyü, yoldan kamyon geçse bile risk! Kontrol eden varmı ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteahhitler doymadılar bir türlü. Evin fiyatının 2 3 katına fazla satıp sonra 1 lira arttı diye demir ağlıyorlar l. Görülmemiş birşey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 binlik evi 1 milyon tlye satarsın olacağı o. Katarlı dostlarımız ev almayı bıraktılar sanırım.

    En tırtodan 2 sene önce çöplük, dağın başında olan noktalara bilmemne yaşam vadisi yap, tok sesli bir adama yaşamm başlıyorrrr lansman fiyatlarını kaçırmayınnn diye reklam yaptır 1+1 eve 500 bin fiyatı yapıştır. Beter olsunlar.
  • 50 Bin lira masraf yaptıkları evleri 500 Bin liraya satıyorlar ama 90 Kuruşluk demire gelen zama ağlıyorlar.

    Size herşey müstahak.
  • Kardan zarar ediyorlardır. Net 250Bin kar yapacağına 220 felan yapıyordur.

    İnsanlar emekli olunca en kötü bir ev alabiliyordu şimdi 1+1 bile hayal. Gerçi başımızdakilerin vizyonunu sadece yol ve beton olunca parası olan inşaat işine girdi şişirdinizde şişirdiniz yakında patlaması dileğiyle.

    Merhametsiz, vicdansız dini imanı para olan adamlar.

    Hep diyoruz aynı gemideyiz ulan aynı! Çorap söküğü gibi gelecek bu işler ben ev alamazsam sen de malzeme alamazsın ev dikemezsin.Ne güzel işte hep beraber batarız.

    Yazılmış ama yazmazsam olmaz.



    Su veren itfaiyenin hortumunu.

    Svihs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mütahitlerin davranışlarına hareketlerine bakıyorum ondan sonra beter olsunlar diyorum.ayak üstü ellitane yalan söylüyor coğu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.